Różana wieś

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różana wieś

Post »

Reniak pisze:Beatko witaj ;:196 , właśnie jestem na etapie poszukiwania szczepionki na chorobę różaną :;230 , dzisiaj oznajmiłam mojemu M. że zamówiłam 35 róż, powiedział ze on kopać tyle nie zamierza, i absolutnie nie wyraża zgody!, góra 10 mogę zamówić ;:136 Tylko że ja właśnie 10mam w koszyku, :;230 ale jakbym powiedziała hmm .... prawdę, to i tak by narzekał, a tak wyszło że to On kazał kupić 10 róż ;:306 do czego to prowadzi ta różana choroba.
Po prostu genialne :;230 Chyba odgapię Twój pomysł i przedstawię mojemu M taką propozycję ;:306 Nie wiem tylko czy uwierzy, bo wie, że miejsca w ogrodzie mało...Chociaż może się przestraszyć, że będę chciała znów dziabnąć trochę trawnika. A swoją drogą to ja sadzenie 35 róż już przeżyłam poprzedniej wiosny. Myślałam, że ducha wyzionę ;:219, ale dałam radę...z pomocą eMa oczywiście.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Dorotko wiem co mówisz bo i ja wiosną sądziłam tyle róż, no z dużą pomocą M., dlatego teraz On nie chce słyszeć o takich ilościach :;230 , ale ja też już na to się nie piszę, to za ciężka robota, lata już nie te, jak przypomnę sobie jak ja na początku sama charatałam , to wierzyć mi się nie chce.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie na darmo RÓzana wieś , piękne róże . Ja też pryskam Miedzianem i innymi, ale pewnie za późno, bo jak widzę już plamki :( ładne chryzantemy już zaczynają ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Od kilku dni przesadzam, przesadzam, przesadzam, po ulewnym deszczu kilka dni temu,mogłam bez obawy przenosić roślinki, kilka nowych też się znalazło, a dzisiaj przesadziłam róże Lacre, jedna z dwóch, Mam nadzieję że się przyjmie,bo mimo iż mam je od wiosny to jestem nimi oczarowana, a to kw u a Ty które obciełam po wsadzeniu, część przewlekłych wyrzuciłam a reszta poniżej, i to jest z jednego krzaczka

Obrazek
Lustige w tym roku marnie kwitnie , niepotrzebnie ją przyciełam , myślałam że zakwitnie nizej :D , a ona i tak w górę mknie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Acropolis
Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Z ogromną radością pooglądałam Twoje różyczki. Są bliskie memu sercu. ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Reniu chyba trochę za szybko wzięłaś się za przesadzanie róż ;:224 .Swoich na razie nie ruszam dopiero gdzieś w październiku zabiorę sie za porządki .Większość wrześniowych róż z ubiegłego roku mi padła, a te co przeżyły długo nie umiały zastartować .Nauczona na własnym doświadczeniu nie ruszam we wrześniu róż, bo szybko pobudza im sie wegetacja a one mają powoli szykować sie do snu.Ta pierwsza nieznajoma podobna do Folklore http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.2795 Cudnie kwitną jeszcze ostróżki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Reniu witam ,kilka dni mnie nie było więc nadrabiam zaległości.
Mam pytanie co to tak pięknie kwitnie?
http://www.fotosik.pl/zdjecie/f93e63e352db154c

Róże masz boskie ;:167 tak, duże krzewy rosną w Twoim ogrodzie .
Musisz je dobrze karmić :D ,bo kwiatów mają ogromną ilość
choć by, te w bukiecie z jednego krzaczka ,coś wspaniałego ;:215 ;:215
I chyba Barok prędzej u Ciebie pokarze swoje piękne oblicze.
U mnie ziemia sypka i jak jest susza, to mam przegrane
nawet, jak sypię im kompost to wszystko wysycha na pieprz.
Widziałam u Ciebie ,że ściółkujesz trawą ,chyba ,że źle dojrzałam.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PashminaEwo witam Cię serdecznie ;:196

JakuchJadziu u nas była taka ulewa parę dni temu, że jakby wodospad nad ogrodem, mnóstwo nowych kwiatów postrącał i połamało, między innymi te moje dwie róże wręcz je położył, dlatego zdecydowałam się ja przesadzić, druga jest w lepszym stanie to zaczekam,Mam nadzieję że nic jej nie będzie.obejrzałam Folklore, ale to jednak nie ona, już kiedyś też na to wpadłam, moja bardziej w róż wpada i ma wielkie kwiaty.Ostróżki kwitną powtórnie znacznie słabiej, ale też pięknie i chyba wpadłam w sidła miłości do nich, bo rozrastaja się w błyskawicznym tempie ;:306 już nie wiem gdzie je przesadzać :;230
Sasanka18 Marysiu to niecierpki tak kwitną, te różowe jak różyczki,jeśli chodzi o nawożenie , najważniejsze jest dla mnie właściwe posadzenie, duży dół, na dno pół wiadra obornika (mam to szczęście że dostaję go w każdej ilości)przysypuje lekko kompostem, wsadzam róże i resztę dołu to sam kompost, i właściwie to wszystko, na zimę kopczykuje też kompostem, podlewam gnojowką z pokrzyw, ale też nie za często bo jak mam nosić tyle konewek, to sił brakuje :D
Ze dwa razy dawalam siarczan magnezu.W tym roku kupiłam nawóz do róż i w jednym miejscu zastosowałam go do róż, jak dla mnie szału nie ma, istotnie dobrze też zauważyłaś Marysiu, sciółkuje trawą, bo choć trochę zatrzymuje chwast, trzyma wilgoć, no i nawozi.Mam jej bardzo dużo to i kompost posypuje obficie, nie wysycha i chwasty też nie wyrastają.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu ,żeby chociaż jedna ostróżka chciała tak zakwitnąć jak Twoje to byłabym szczęśliwa, niestety ;:222 One mnie nie kochają dlatego mam tylko te jednoroczne
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu czasami tak bywa, u mnie storczyki nie za bardzo rosły i kapituły więc pojechały do synowej A u niej proszę jeden z nich

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu ależ mnie zestresowałaś tym cudnie kwitnącym storczykiem .Moje nawet w 1/100 tak nie kwitną ;:174 , lecz teraz się za nie wezmę i jestem ciekawa czy to coś pomoże.Wciąż się szkolę w ich hodowli
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu powiem Ci żeby było śmieszniej ten akurat storczyk był u mnie rok i w ogóle nie zakwitł :;230 ,

Róża Vanilla
Obrazek
Otello
Obrazek
Gaujard biedronkowy zakup, marna sadzonka ale ładny duży kwiat, w przyszłym roku na pewno będzie ładny krzak
Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Reniu - storczyk śliczny. Buja kwiatem ;:215
To nic, że siedzi teraz u synowej. ;:172
Zablokowany