Ogród Biedronki641 cz.5
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ogród Biedronki641 cz.5
Serdecznie witam w kolejnej części mojego wątku.
Zapraszam stałych bywalców i jak i nowych gości do dzielenie się doświadczeniem .
Dla przypomnienia mój ogród ma 12 lat i jest podzielony na sporo rabatek,które dla mojej wygody są odpowiednio nazwane. Uprawiam cebulowe , byliny ,krzewy i warzywa . Najładniejszy ogród mam na wiosnę, bo wszystko wtedy bucha kolorami. I tę porę roku uwielbiam.
Kto zna moje wątki ,ten wie,że wiosna zawsze jest u mnie dość wcześnie ,ale wcześniej też przychodzi jesień .
Z założeniem wątku miałam właśnie poczekać do przyszłego roku,ale jeszcze nie wszystko zakwitło. Z stąd zmiana decyzji i zakładam nowy. Tym bardziej,że proszono mnie o założenie już nowego wątku.
Ogród przejdzie stopniowo metamorfozę.Oby tylko czas, siły i zdrowie na to pozwoliło.
Zapraszam na fotki wczorajsze,kiedy jeszcze świeciło i było upalnie.
Dziś pada ,co mnie też cieszy,bo susza była ogromna.
Zapraszam stałych bywalców i jak i nowych gości do dzielenie się doświadczeniem .
Dla przypomnienia mój ogród ma 12 lat i jest podzielony na sporo rabatek,które dla mojej wygody są odpowiednio nazwane. Uprawiam cebulowe , byliny ,krzewy i warzywa . Najładniejszy ogród mam na wiosnę, bo wszystko wtedy bucha kolorami. I tę porę roku uwielbiam.
Kto zna moje wątki ,ten wie,że wiosna zawsze jest u mnie dość wcześnie ,ale wcześniej też przychodzi jesień .
Z założeniem wątku miałam właśnie poczekać do przyszłego roku,ale jeszcze nie wszystko zakwitło. Z stąd zmiana decyzji i zakładam nowy. Tym bardziej,że proszono mnie o założenie już nowego wątku.
Ogród przejdzie stopniowo metamorfozę.Oby tylko czas, siły i zdrowie na to pozwoliło.
Zapraszam na fotki wczorajsze,kiedy jeszcze świeciło i było upalnie.
Dziś pada ,co mnie też cieszy,bo susza była ogromna.
- trillum30a
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641 cz.5
Pierwsza się wpisuję
Ładnie się kirengeshoma zapowiada,muszę sprawdzić co z moją.Fajne zdjęcia
Ładnie się kirengeshoma zapowiada,muszę sprawdzić co z moją.Fajne zdjęcia
Pozdrawiam-Iwona
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj ALU
Ładnie zaczęłaś nowy wątek
Pozdrawiam,
Sławek
Ładnie zaczęłaś nowy wątek
Pozdrawiam,
Sławek
- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Alu, ja też się melduję.
Serce mi się ściska, bo moje cyklameny chyba przepadły.
Serce mi się ściska, bo moje cyklameny chyba przepadły.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- Jane_Rose
- 100p
- Od: 10 lut 2016, o 18:04
W poprzednim wątku tylko podglądałam, to teraz się przywitam Jestem bardzo ciekawa tych zagranicznych nowości w twoim ogrodzie, a wiosna tak daleko.
Mów mi Jane!
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
U mnie też dzisiaj padający dzień a ja w domciu i już znudzona jestem ...Nie ma to jak pogodny dzień!
Nowe otwarcie
Nowe otwarcie
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Serdecznie witam pierwszych gości.
Iwona moja Kirengeshoma jest do przesadzenia. Rośnie w głębokim cieniu i się wyciąga do słońca i prawie nie widoczna.Jak ją sadziłam to jeszcze tam słonce dochodziło.
Sławku rarytasów już nie będzie, bo jesień nadchodzi,ale jeszcze sporo kwitnie i czekam na nowe kwitnienia.
Marysiu chinanit moje najstarsze dwa cyklameny już na wiosnę zauważyłam,że zgniły po tej dziwnej zimie . Tak jak wszystkie kępy trójsklepek, które teraz powinny kwitnąć.
Jane _ Rose Ciebie witam szczególnie , bo wpisujesz się u mnie pierwszy raz . Teraz proszę o współtworzenie tego wątku Masz ogród? Przykro mi,ale ciekawość zaspokoisz dopiero wiosną.
Dodam tylko,że cierpliwość to dobra cecha ogrodnika.
Dorciu cieszę się.
Maryniu marpa Nie wiem czy to dobry pomysł był na te porę roku zakładanie nowego wątku. Przemyślałam,bo w zimie długie wieczory.
Ja w przerwach pomiędzy deszczem coś dłubałam,ale deszcz mnie szybko przeganiał.Tak ,że dziś dzień stracony, bo nie spędzony w ogrodzie.
Wreszcie mi zakwitła. Mam ją pierwszy raz. Sama wyhodowałam,ale źle posadziłam.Ma za mało słońca.
Zdjęcia nadal wczorajsze, bo dziś nie wychodziłam z aparatem.
Pierwiosnek zakwitł,ale tylko jeden. Kaczeniec kwitnie też . Już się miesza wiosna z jesienią.
Pamiętacie moją róże pienną? Teraz powtórzyła skromnie kwitnienie , choć już liści prawie nie ma.
Iwona moja Kirengeshoma jest do przesadzenia. Rośnie w głębokim cieniu i się wyciąga do słońca i prawie nie widoczna.Jak ją sadziłam to jeszcze tam słonce dochodziło.
Sławku rarytasów już nie będzie, bo jesień nadchodzi,ale jeszcze sporo kwitnie i czekam na nowe kwitnienia.
Marysiu chinanit moje najstarsze dwa cyklameny już na wiosnę zauważyłam,że zgniły po tej dziwnej zimie . Tak jak wszystkie kępy trójsklepek, które teraz powinny kwitnąć.
Jane _ Rose Ciebie witam szczególnie , bo wpisujesz się u mnie pierwszy raz . Teraz proszę o współtworzenie tego wątku Masz ogród? Przykro mi,ale ciekawość zaspokoisz dopiero wiosną.
Dodam tylko,że cierpliwość to dobra cecha ogrodnika.
Dorciu cieszę się.
Maryniu marpa Nie wiem czy to dobry pomysł był na te porę roku zakładanie nowego wątku. Przemyślałam,bo w zimie długie wieczory.
Ja w przerwach pomiędzy deszczem coś dłubałam,ale deszcz mnie szybko przeganiał.Tak ,że dziś dzień stracony, bo nie spędzony w ogrodzie.
Wreszcie mi zakwitła. Mam ją pierwszy raz. Sama wyhodowałam,ale źle posadziłam.Ma za mało słońca.
Zdjęcia nadal wczorajsze, bo dziś nie wychodziłam z aparatem.
Pierwiosnek zakwitł,ale tylko jeden. Kaczeniec kwitnie też . Już się miesza wiosna z jesienią.
Pamiętacie moją róże pienną? Teraz powtórzyła skromnie kwitnienie , choć już liści prawie nie ma.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,jestem i ja w tym pięknym botanicznym ogrodzie ,tyle nowości i oryginalności nie ma chyba nikt ,pozdrawiam
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Witaj Alunia
Nie martw się nieodpowiednią porą na otworzenie kolejnej części wątku.Przecież jesień to też piękna pora roku w ogrodzie.
A Ty masz w nim ogromne bogactwo roślin, które my z rozkoszą podziwiamy. Koleus w tym zakątku świetnie wyeksponowany.
Nie martw się nieodpowiednią porą na otworzenie kolejnej części wątku.Przecież jesień to też piękna pora roku w ogrodzie.
A Ty masz w nim ogromne bogactwo roślin, które my z rozkoszą podziwiamy. Koleus w tym zakątku świetnie wyeksponowany.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem i ja Piękne roślinki, wyszukane i super zadbane! Koleus faktycznie okazały. Moje malutkie, pewnie mają za małą doniczkę...
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Alu każda pora jest dobra na otwarcie wątku... byle tylko był w miarę aktywny! Wnet wspominki się zaczną i do wiosny zleci! Ta pomarańczka to Monika?
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Piękne wejście, cimicifuga bardzo urodziwa.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;