Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77
Cześć Ania
Bardzo lubię czytać Twoje wypowiedzi na temat róż. I nie tylko
Mam pierwszy sezon CPM i powiedz mi proszę, czy ona rzeczywiście ma tendencje do pnącej formy? U mojej pędy się mocno przewieszają, tak więc jej kwiatki wąchać mogę w pozycji leżącej. Nie podoba mi się ta forma. Ale może potencjał ma, co? Nie choruje, fajna i zdrowa i to mnie na razie cieszy, ale ten pokrój.
I jeszcze będę męczyć o Rosenfaszination. Czy ona szeroko rośnie, czy bardziej kompaktowo? I już nie męczę
Bardzo lubię czytać Twoje wypowiedzi na temat róż. I nie tylko
Mam pierwszy sezon CPM i powiedz mi proszę, czy ona rzeczywiście ma tendencje do pnącej formy? U mojej pędy się mocno przewieszają, tak więc jej kwiatki wąchać mogę w pozycji leżącej. Nie podoba mi się ta forma. Ale może potencjał ma, co? Nie choruje, fajna i zdrowa i to mnie na razie cieszy, ale ten pokrój.
I jeszcze będę męczyć o Rosenfaszination. Czy ona szeroko rośnie, czy bardziej kompaktowo? I już nie męczę
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A ja dzisiaj nabyłam Sensation. Bardzo mi się spodobały delikatne kwiatki
I przez Ciebie zamawiam Rosenfaszination. Tylko zdziwił mnie Twój opis, bo ja byłam przekonana, że ona jest niższa. Teraz będę szukała jej miejsca.
A co powiesz o Crocus Rose?
Bardzo podoba mi się jej pokrój, to znaczy gałązki takie jak na Twoim zdjęciu. Czy ogólny pokrój krzaczka jest też fajny?
Ja kupuję nowe róże bo mam miejsce.
Wiosną pewnie będę kupowała nowe, bo raczej wątpię, żeby przetrwały moje marketowe, bo są bardzo marne.
I przez Ciebie zamawiam Rosenfaszination. Tylko zdziwił mnie Twój opis, bo ja byłam przekonana, że ona jest niższa. Teraz będę szukała jej miejsca.
A co powiesz o Crocus Rose?
Bardzo podoba mi się jej pokrój, to znaczy gałązki takie jak na Twoim zdjęciu. Czy ogólny pokrój krzaczka jest też fajny?
Ja kupuję nowe róże bo mam miejsce.
Wiosną pewnie będę kupowała nowe, bo raczej wątpię, żeby przetrwały moje marketowe, bo są bardzo marne.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu Silver Dollar na balkonie ładnie się z pomidorami skomponowała. Róże podglądam u ciebie, moje w te upały szybko przekwitają. Zapomniałam życzyć dzieciakom powodzenia w nowych szkołach.
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Pinky Winky powiadasz Coś mi się zdaje, że też sobie taką sprawę. Pięknie się przebarwia.
Zdjęcie marietherese obłędne Moja z wiosennego sadzenia bardzo jest nieśmiała, ale kwiaty ma przepiękne. Tak bardzo podoba mi się ta panna, że zamówiłam kolejną.
Sezon tulipanowy w pełni, ja jeszcze nie kupiłam ani 1 cebulki. A kupić muszę, bo nie chciało mi się wykopywać
Zdjęcie marietherese obłędne Moja z wiosennego sadzenia bardzo jest nieśmiała, ale kwiaty ma przepiękne. Tak bardzo podoba mi się ta panna, że zamówiłam kolejną.
Sezon tulipanowy w pełni, ja jeszcze nie kupiłam ani 1 cebulki. A kupić muszę, bo nie chciało mi się wykopywać
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Dokładnie tydzień minął od mojego wpisu na forum...wszystko wtedy było inaczej...teraz też jest inaczej...
Nigdy już nie będzie tak samo...w środę przed południem dowiedziałam się,że moja kochana babcia odeszła nagle
Nie mogę się pogodzić z jej śmiercią,nie teraz,nie jutro,w ogóle...była najmocniejszym ogniwem w całej,naszej rodzinie.
Nic mnie nie cieszy,działka do wczoraj stała odłogiem,zapomniana,niechciana...to dziwne uczucie.Pustka i żal rozrywa mi serce,uzewnętrzniam moje uczucia właśnie tutaj...moja babcia bardzo często była na naszym skrawku ziemi,gdy budziła się wiosna,ona dostawała energii i zachwycała się kwitnącymi kwiatami wiśni.Bez w maju podziwiała i wąchała bez końca.Teraz już nie utnę jej gałązek do wazonu,a jedynie odwiedzę ją na cmentarzu...To jest takie trudne,przeżywanie i odejście bliskich naszemu sercu osób
Codziennie myślę o babci,wszędzie ją widzę...bardzo ją kochałam
Kiedy w życiu ktoś bardzo ważny odchodzi na zawsze nic,ale to nic nie cieszy.Nawet działka,która była lekarstwem na kiepskie dni nie zdoła mnie ukoić...
Zawsze wpisywałam się z radością i natchnieniem,a dziś to smutny post...musiałam to napisać,nie będę udawać,że jest dobrze...
Moja kochana babcia też miała swego czasu działkę,to ona nauczyła mnie albo zaszczepiła we mnie chęć do uprawiania ziemi...
Dziś w Lidlu kupiłam kilka paczek cebul,tulipany czosnki i narcyzy.Na wiosnę zrobię piękny bukiet i zaniosę go mojej kochanej...tylko to mi teraz pozostało...
Jagi u nas nie ma ogrodniczych sklepów,jedynie giełda z wygórowanymi cenami albo szkółka w Przytoku.
Silver Dollar stoi nadal na balkonie,muszę ją posadzić na docelowe miejsce...
Pepsi witaj kochana,dziękuję za miłe słowa...
CPM dość mocno się przewiesza,ma kilka pędów wyżej,ale jednak na boki się rozłazi.Ja ją kocham za zdrowie i kolor oraz zapach kwiatu...
Rosenfaszination do szczupłych róż nie należy,raczej forma krzaczasta i szeroka.Jednak warto w nią zainwestować
Gosiu Rosenfaszination to na pewno nie rabatówka,mimo to rośnie u mnie na brzegu klombu,a ja ją podziwiam jak kwitnie.
Crocus Rose podobna do CPM jeśli chodzi o pokrój,nie jest zwarta,też rozchodzi się na boki.
Nowe róże...zawsze na jesieni zamawiałam,teraz mam pustkę i nie mam ochoty na nic.
Może w październiku coś zamówię? To się z czasem okaże
Soniu Silver Dollar jutro albo w czwartek pojedzie na działkę,mam już miejsce.
Dziękuję za myśl o moich dzieciach,oby znalazły więź z innymi rówieśnikami
Marlenko Pinky Winky jest jedną z najlepszych,niezawodna,sztywno trzyma kwiatostany,także nawet się nie zastanawiaj.
Szybka jesteś ...Mariatherese zachwyciła i już drugą zamówiłaś Ja w ten sposób dorobiłam się 3 Edenek
Dziś kupiłam w Lidlu cebule,leżą sobie,jutro je na pamiątkę sfotografuję przed wkopaniem.
Pozdrawiam serdecznie...
Nigdy już nie będzie tak samo...w środę przed południem dowiedziałam się,że moja kochana babcia odeszła nagle
Nie mogę się pogodzić z jej śmiercią,nie teraz,nie jutro,w ogóle...była najmocniejszym ogniwem w całej,naszej rodzinie.
Nic mnie nie cieszy,działka do wczoraj stała odłogiem,zapomniana,niechciana...to dziwne uczucie.Pustka i żal rozrywa mi serce,uzewnętrzniam moje uczucia właśnie tutaj...moja babcia bardzo często była na naszym skrawku ziemi,gdy budziła się wiosna,ona dostawała energii i zachwycała się kwitnącymi kwiatami wiśni.Bez w maju podziwiała i wąchała bez końca.Teraz już nie utnę jej gałązek do wazonu,a jedynie odwiedzę ją na cmentarzu...To jest takie trudne,przeżywanie i odejście bliskich naszemu sercu osób
Codziennie myślę o babci,wszędzie ją widzę...bardzo ją kochałam
Kiedy w życiu ktoś bardzo ważny odchodzi na zawsze nic,ale to nic nie cieszy.Nawet działka,która była lekarstwem na kiepskie dni nie zdoła mnie ukoić...
Zawsze wpisywałam się z radością i natchnieniem,a dziś to smutny post...musiałam to napisać,nie będę udawać,że jest dobrze...
Moja kochana babcia też miała swego czasu działkę,to ona nauczyła mnie albo zaszczepiła we mnie chęć do uprawiania ziemi...
Dziś w Lidlu kupiłam kilka paczek cebul,tulipany czosnki i narcyzy.Na wiosnę zrobię piękny bukiet i zaniosę go mojej kochanej...tylko to mi teraz pozostało...
Jagi u nas nie ma ogrodniczych sklepów,jedynie giełda z wygórowanymi cenami albo szkółka w Przytoku.
Silver Dollar stoi nadal na balkonie,muszę ją posadzić na docelowe miejsce...
Pepsi witaj kochana,dziękuję za miłe słowa...
CPM dość mocno się przewiesza,ma kilka pędów wyżej,ale jednak na boki się rozłazi.Ja ją kocham za zdrowie i kolor oraz zapach kwiatu...
Rosenfaszination do szczupłych róż nie należy,raczej forma krzaczasta i szeroka.Jednak warto w nią zainwestować
Gosiu Rosenfaszination to na pewno nie rabatówka,mimo to rośnie u mnie na brzegu klombu,a ja ją podziwiam jak kwitnie.
Crocus Rose podobna do CPM jeśli chodzi o pokrój,nie jest zwarta,też rozchodzi się na boki.
Nowe róże...zawsze na jesieni zamawiałam,teraz mam pustkę i nie mam ochoty na nic.
Może w październiku coś zamówię? To się z czasem okaże
Soniu Silver Dollar jutro albo w czwartek pojedzie na działkę,mam już miejsce.
Dziękuję za myśl o moich dzieciach,oby znalazły więź z innymi rówieśnikami
Marlenko Pinky Winky jest jedną z najlepszych,niezawodna,sztywno trzyma kwiatostany,także nawet się nie zastanawiaj.
Szybka jesteś ...Mariatherese zachwyciła i już drugą zamówiłaś Ja w ten sposób dorobiłam się 3 Edenek
Dziś kupiłam w Lidlu cebule,leżą sobie,jutro je na pamiątkę sfotografuję przed wkopaniem.
Pozdrawiam serdecznie...
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ania tak pięknie napisałaś, że aż się popłakałam...
Teraz dla Ciebie najważniejsze jest pielęgnowanie wspomnień
Kup sobie na pamiątkę po babci Olivkę, będzie Ci ją zawsze przypominała i pięknie rosła.
Teraz dla Ciebie najważniejsze jest pielęgnowanie wspomnień
Kup sobie na pamiątkę po babci Olivkę, będzie Ci ją zawsze przypominała i pięknie rosła.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Majeczko bardzo Ci dziękuję Wspomnienia pozostały.....Olivię mówisz...a gdzie można ją kupić?
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Aniu, bardzo mi przykro Moja babcia odeszła 6 lat temu a ja do dziś odczuwam tę stratę. Czas na szczęście koi rany, wspomnienia przestają boleć a zaczynają cieszyć. Tak długo jak my pamiętamy, tak długo nasi bliscy żyją. Jesteśmy z Tobą
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Aniu cóż można powiedzieć w takiej chwili....po prostu mocno cię przytulam.
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Aniu, tak mi przykro, przyjmij wyrazy współczucia
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
AniuAnnes 77 pisze:Majeczko bardzo Ci dziękuję Wspomnienia pozostały.....Olivię mówisz...a gdzie można ją kupić?
Olivie jeszcze możesz kupić w niemieckiej szkółce, pewnie szybko zniknie, bo jest w bardzo dobrej cenie.
http://www.rosenpark-draeger.de/Alle-Ro ... ustin.html
Moja jest też od Dragera.
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ściskam mocno , mnie też strasznie ujął Twój wpis o babci. Trzymaj się kochana, taka kolej i na każdego przychodzi czas. Nie wie dlaczego tyle pięknych róż u Ciebie przeoczyłam, a teraz jestem przed zakupami, kto wie może któraś z Twoich piękności zagości i u mnie. Oczko cudownie zarośnięte trawami, ja swoje omijam , dopóki goście sobie nie pójdą . Hortensje rewelacyjne, niczym ich nie raczyłaś, jakieś papu?, to znaczy że im się u Ciebie bardzo dobrze.