Czy albicje w 3 rok uprawy z nasion można już zimować w gruncie?
Obecnie posiadam trzy drzewka, wysiane trzy lata temu z nasion AWN, rosną w donicach 15 litrowych. Przez dwa ostatnie lata zabierałem je na zimowanie do ciemnej i chłodnej piwnicy. Czy na ten rok zmienić warunki zimowania? Może zadołować razem z doniczką w tunelu foliowym? Czekam na opinie
---13 cze 2018, o 16:30 ---
Witam,
Ja posadzilem okolo 40 nasionek w tamtym tygodniu, pomalu zaczynaja kielkowac, juz nie moge sie doczekac.......
Oczywiscie jak podrosna to zaladuje jakies zdjecia
----3 lip 2018, o 12:45 ---
Wykiełkowało mi tylko 11 nasion z 40 to chyba nie za dobrze:(
No ale chociaż te rosną ładnie, mają ju z po 2-3 listki, ciągle trzymam je w multi, kiedy je przesadzić?
Bo myślałem żeby jeszcze poczekać z tydzień i wtedy je przesadzić do większych doniczek.
---13 lip 2018, o 11:30 ---
Wygląda na to że moje siewki też łapie coś, niektóre liście usychają i opadają, nie wiem do końca co to.
Raczej ich nie przelałem, może trochę ususzyłem nawet:), widziałem do tego parę małych muszek naokoło więc to może być to.
Jutro je przesadzam z multi do doniczek i jak będzie ładnie to wystawie na pole, mam nadzieje że pomoże, nie chciałbym stracić tych roślinek.
Aha, bo jak sadzilem to tylko namoczyłem nasiona, myslicie żeby wyciągnąć te nasiona co nie kiełkowały i zetrzeć troszkę pilnikiem i posadzić jeszcze raz ?
W sumie to się zastanawiam czy ich nie posadzić od razu na polu i zobaczyć co się stanie, może tak będzie lepiej niż je w domu siać a potem przenosić na pole?
Wasze opinie mile widziane.
Pozdrawiam