Róże i bajkowy świat ogrodów 2016r

Zablokowany
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2016r

Post »

La Villa Cotta ;:167 uwielbiam takie kolorki ,Gasparek do zacałowania, mojego jak przychodzą upały golę , mam świetna panią weterynarz która ma też golenie strzyżenie w usługach, mój Franek staje się się wtedy taki ruchliwy, że wszędzie go pełno, lżejszy w końcu :D
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Reniu, ja też już dojrzałam do golenia swojego łobuziaka, nie daje radę sobie z wyczesywaniem. Powinna to robić systematycznie, ale wiesz jak jest krucho z czasem, to pewne rzeczy spychane są na drugi plan :oops:
Właśnie jestem na etapie szukania fryzjera u siebie, bo do Łodzi nie będę jeździła ;:185

Właśnie dzisiaj zmierzyłam się z La Villa Cotta i okazało się, że już mnie przerosła i chyba osiągnęła już 170cm. Ciekawa jestem jak zachowa się kiedy zakwitnie, na razie gałązki trzyma dumnie w górze. Przerosła już Bremer Stadtmusikanten a Claude Monet to przy niej karzełek.
Mam wrażenie, że ściga się z sąsiadującą Golden Celebration, ale ta dumnie odwróciła swoje główki i przytuliła się do jodły koreańskiej. ;:224

La Villa Cotta z kwiatuszkiem na parterze ;:333

Obrazek

Mniej więcej na tej samej wysokości Claude Monet i tez z jednym kwiatuszkiem

Obrazek

Obrażalska Golden Celebration, chyba niezbyt zadowolona z nowego sąsiedztwa. No cóż, niech zobaczy u sąsiada jak powinna trzymać ;:224 pion

Obrazek

Lustige po dłuuugiej przerwie zakwitła jednym kwiatuszkiem

Obrazek

Ponownie kwiatuszki pokazała Grace

Obrazek

Obrazek

Lawender Blue

Obrazek

Fisherman's Friend?

Obrazek

Obrazek

I na koniec Novalis przed zerwaniem przypalonych kwiatuszków ;:131 , swoją drogą kto powiedział, że ona rabatowa ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daysy widocznie dobrze karmisz Novalisa ,ze wyrosła na takie wielkie panisko .Lubię ten kolor kwiatów no i w sumie calutka mi się podoba lecz jak wiesz miejsca brak więc zawsze podziwiam ja u innych
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Piękne róże a zwłaszcza Novalis, Lawender, ostatnio podobają mi się fioletowe. Cudne wrzosowisko ;:138 Ale najpiękniejszy kotek , cudny puchatek ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

La Villa Cotta cudowna! I kawał róży z niej! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Od kilku dni mój komputer sobie odpuścił płatanie figli, chyba się przestraszył, że pójdzie na złom ;:108 . Niestety wyrok już zapadł, ale co będę chłopaka straszyła :wink: ;:108 Korzystam więc z okazji i mogę troszkę popisać.
Czytam tu i ówdzie, że pada deszcz, u mnie sucho, ale póki woda w studni jest to ratuję co mogę. Róże chyba po ostatnim deszczu/dwa tygodnie temu/ i chłodnych nocach, troszkę doszły do siebie i zawiązały sporo pąków, niektóre mocno podrosły, wypuściły nowe pędy i tylko nóżki mają gołe.
Teraz mam 29 stopni w cieniu, wieczorem po pieleniu róże dostały sporą porcję wody i chyba są zadowolone ;:333 .
Z takiej pogody tylko heliotrop jest zadowolony, kwitnie jak oszalały i rozsiewa wokół niesamowity zapach ;:173 . Widać, że taka pogoda służy również niektórym różom.
Stephanie Baronin zu Guttenberg należy do nich na pewno, kwitnie jak oszalała

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oczywiście Novalis, wszystkie 4 krzaczki zdrowe ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miss Fine

Obrazek

Graham Thomas, chociaż bez portek, to kwiatów nawiązał przyzwoicie. Wzrostem w tym roku już mnie też przegonił.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Golden Celebration, no cóż wyrosła wielka, ale kwiatów ma bardzo skromnie, do tego woli korzystać z podpory sąsiadów/jodła koreańska/ niż stać sztywno i chwalić się pięknymi kwiatami. Jeden plus to, że już nie muszę kucać by zrobić jej fotkę. Tak się zastanawiam, może ona się wstydzi swojego wzrostu? ;:224

Obrazek

Claude Monet malutki krzaczek, ale już rozwija drugi kwiatuszek. Mam nadzieję, że weźmie się do roboty i chociaż sięgnie La Villa Cottcie do pasa ;:306 , bo jak nie czeka go przeprowadzka.

Obrazek

Obrazek

Wspomiana La Villa Cotta

Obrazek

W.Shakespeare zrzucił wszystkie pokraczne kwiaty i zostawił tylko te właściwe, którymi teraz czaruje.

Obrazek

Obrazek

Geisha ciężko doświadczona w tym roku też chciałaby jeszcze zabłysnąć, niestety może nie zdążyć. Wspiera ją w dążeniach Thomas,ale bidulka zbyt mocno ucierpiała ;:185

Obrazek

Moja piękna wielkokwiatowa nn-ka ;:167
Obrazek

Obrazek

Wreszcie rozkwitły moje Kobee, na razie pojedynczymi kwiatami, ale jest nadzieja na ładniejsze widoki. Późno mi w tym roku powschodziły więc szkoda było mi je uszczknąć, żeby się rozkrzewiły i powypuszczały długaśne pojedyncze pędy, które powędrowały i na dół i wysoko hen do nieba ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Basiu, L.V.Cotta ma cudne kwiaty, a do tego wielka ;:224, patrzyłam dzisiaj,że pąki na końcach pędów ma, czyli grzeczna z niej panienka. Jeszcze pokaże kwiatuszki. Lubię takie wypasione kwiaty.

,

Karolinko pytałaś mnie w swoim wątku o Mushimarę, pokażę Ci dla porównania swoje, aktualnie kwitną, ale chyba to jest ona

Obrazek

Obrazek

Jeśli lubisz fiolety, to ta też Ci się spodoba

Obrazek

Gasparek, dziękuje ;:196 a to wypoczywająca Daysy ;:173

Obrazek

Jadziu, ja nie wiem, on chyba obżera ;:202 wszystkie róże dookoła siebie ;:202 Najniższy ma 140 cm a najwyższy ponad 160cm i nie zamierza przestać rosnąć. Na swoje nieszczęście wsadziłam je na początek rabaty, jedyne co pocieszające, że rosną jako "przerywniki" między niższymi a nie razem ;:224 To byłaby już totalna klapa.

Patrzcie wytrzymał tyle godzin, ale klawiaturka już parzy w paluszki, więc kończę szczęśliwa, że zdążyłam ;:63
Do miłego :wit
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Daysy moja NN jest łudząco podobna do Twojego Clouda Moneta, czy mogłabyś zerknąć do mnie i spojrzeć na niego?
Stefanie Baronin przepiękna.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Stefcie domówiłam kolejną ,ja mam młodziutkie z wiosny ale dają teraz czadu.Kwitnie kobea ,piękna ,zbieraj nasionka :wink:
Twoje Novalisy to jakieś niesamowite egzemplarze ,kwitną pięęęknie ;:167 U ciebie Graham bez portek a u mnie jedna z nielicznych w długich spodniach ;:306 ;:306
Daysy na pleckach wygrzewa się na kamykach :lol: wymiziaj ją ode mnie ;:167
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu fotki swojego C.Monet do porównania wstawiłam u Ciebie. Jeśli aparat nie przekłamuje kolorów, to Twoja wydaje się biała z czerwonymi paseczkami, moja jest pastelowo żółta a paseczki są w kolorze spokojnej cegły. Porównaj sobie fotki i zdecydujesz czy to ta sama róża. Możesz później je wykasować ;:108
Stefcia jest śliczna, troszkę śmieciuszka, ale zarówno 1-sze jaki i drugie kwitnienie ma niezawodne. No i ten delikatny róż na płateczkach, cuuudowna. Na przód rabaty doskonała, bo niziutka. Polecam.

Tolinko
, Daysy czeka na Ciebie, więc nie będę jej miziała, poczeka i sama ją wymiziasz, przecież obiecałaś ;:108 . Wczoraj patrzyłam na mapę, czy przypadkiem trasy Warszawa-Katowice nie sprzątnęli mi z przed nosa :;230 , ale nie wszystko po staremu, więc kilometrów nie nadrobisz, bo to po drodze ;:108

Znaczy, że mój Graham jakiś ekshibicjonista, mógłby się powstrzymać, przecież rośnie wśród dam, muszę z nim poważnie porozmawiać, bezwstydnik jeden ;:224 . Twój zachowuje się jak przystało na dżentelmena ;:108 .
Jeśli zdąży zawiązać nasiona na pewno zbiorę, ale wątpię, bo późno wysiana. czytałam gdzieś, że można ją potraktować jak bylinę i przechować przez zimę w domu, wówczas wcześniej wchodzi w okres kwitnienia i wiąże nasiona. Nie wiem ile w tym prawdy, ale widziałam na balkonach takie okazy ;:oj , że na pewno nie były jednoroczne. Jak uda się ją wykopać, to spróbuję.

Prześliczne kwiaty Bremer dla Was, chociaż krzak rzeczywiście pokraczny ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Daysy, bardzo się cieszę, że natrafiłam na Twój wątek. Tak jak Ty lubię róże, Twoje są obłędne, mają mnóstwo kwiatów. Przeraziło mnie to co napisałaś o Veilchenblau, też ja mam. Moja jest jeszcze malutka i muszę ją wykopać i zamknąć do dużej donicy wsadzonej do ziemi. Tak robię z potworami i ekspansywnymi roślinami. Będę do Ciebie zaglądać bo kocham róże ;:196 ;:63 :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Bremer cudowne kwiaty ma... a że pokraczny... hmm... za to buziaka ma bardzo fotogenicznego! ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudne kwitnienia ;:167 a Bremer niestety pozostawia wiele do życzenia ze swoją budową krzaczka .Trudno wybadać jak ją ciąć lecz spróbuję od wiosny innego cięcia i jestem ciekawa efektu, bo powinna się trochę rozkrzewić
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Daysy, róża czerwona ładnie kwitnie i jest mocna, b. mi się podoba ;:138 A powiedz mi jeszcze jaka ona jest od spodu?
Te fioletowe cudne ;:138 Mam siewki hibiskusów białych, niebieskich... ,ale nie zaznaczyłam i bądź tu mądry które to ? Albo poczekaj jak zakwitną , lub jak w przyszłym roku zahoduję z patyczków :lol:
Kiedy mi komputer szalał i nie chciał się włączać to przestałam w ogóle wyłączać i git :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Daysy Gaspareka wymiziaj za uszkami ;:168
Patrząc na Twoją Stephanie Baronin zu Guttenberg cieszę się, że zamówiłam 6 sztuk. :heja :heja
Czy to jest jeden krzaczek na tych zdjęciach ?
Jesieni na różyczkach nie widać :D pięknie się zaprezentowały ;:180
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Daysy nie sprzątnęli :;230 :;230 to tylko ja nie mogłam się ruszyć tą drogą ;:174 ale wyglądaj,wyglądaj :wink: Ja nasiona kobei będę zbierać jak coś to będziesz miała u mnie ,a może nawet ci wyhoduję ,bo z przechowaniem ,to chyba nie da rady ,raczej bym jej w domu nie zmieściła z tą pergolą :;230 ;:306
Bremer...nie kuś nie kuś ja już mam zamówienie zamknięte :lol:
Majka zamówiłaś sześć Stefek ;:oj ło matko ale będzie rabatka ;:215
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”