Róże i bajkowy świat ogrodów 2016r
- Reniak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2016r
La Villa Cotta uwielbiam takie kolorki ,Gasparek do zacałowania, mojego jak przychodzą upały golę , mam świetna panią weterynarz która ma też golenie strzyżenie w usługach, mój Franek staje się się wtedy taki ruchliwy, że wszędzie go pełno, lżejszy w końcu
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Reniu, ja też już dojrzałam do golenia swojego łobuziaka, nie daje radę sobie z wyczesywaniem. Powinna to robić systematycznie, ale wiesz jak jest krucho z czasem, to pewne rzeczy spychane są na drugi plan
Właśnie jestem na etapie szukania fryzjera u siebie, bo do Łodzi nie będę jeździła
Właśnie dzisiaj zmierzyłam się z La Villa Cotta i okazało się, że już mnie przerosła i chyba osiągnęła już 170cm. Ciekawa jestem jak zachowa się kiedy zakwitnie, na razie gałązki trzyma dumnie w górze. Przerosła już Bremer Stadtmusikanten a Claude Monet to przy niej karzełek.
Mam wrażenie, że ściga się z sąsiadującą Golden Celebration, ale ta dumnie odwróciła swoje główki i przytuliła się do jodły koreańskiej.
La Villa Cotta z kwiatuszkiem na parterze
Mniej więcej na tej samej wysokości Claude Monet i tez z jednym kwiatuszkiem
Obrażalska Golden Celebration, chyba niezbyt zadowolona z nowego sąsiedztwa. No cóż, niech zobaczy u sąsiada jak powinna trzymać pion
Lustige po dłuuugiej przerwie zakwitła jednym kwiatuszkiem
Ponownie kwiatuszki pokazała Grace
Lawender Blue
Fisherman's Friend?
I na koniec Novalis przed zerwaniem przypalonych kwiatuszków , swoją drogą kto powiedział, że ona rabatowa
Właśnie jestem na etapie szukania fryzjera u siebie, bo do Łodzi nie będę jeździła
Właśnie dzisiaj zmierzyłam się z La Villa Cotta i okazało się, że już mnie przerosła i chyba osiągnęła już 170cm. Ciekawa jestem jak zachowa się kiedy zakwitnie, na razie gałązki trzyma dumnie w górze. Przerosła już Bremer Stadtmusikanten a Claude Monet to przy niej karzełek.
Mam wrażenie, że ściga się z sąsiadującą Golden Celebration, ale ta dumnie odwróciła swoje główki i przytuliła się do jodły koreańskiej.
La Villa Cotta z kwiatuszkiem na parterze
Mniej więcej na tej samej wysokości Claude Monet i tez z jednym kwiatuszkiem
Obrażalska Golden Celebration, chyba niezbyt zadowolona z nowego sąsiedztwa. No cóż, niech zobaczy u sąsiada jak powinna trzymać pion
Lustige po dłuuugiej przerwie zakwitła jednym kwiatuszkiem
Ponownie kwiatuszki pokazała Grace
Lawender Blue
Fisherman's Friend?
I na koniec Novalis przed zerwaniem przypalonych kwiatuszków , swoją drogą kto powiedział, że ona rabatowa
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Daysy widocznie dobrze karmisz Novalisa ,ze wyrosła na takie wielkie panisko .Lubię ten kolor kwiatów no i w sumie calutka mi się podoba lecz jak wiesz miejsca brak więc zawsze podziwiam ja u innych
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Piękne róże a zwłaszcza Novalis, Lawender, ostatnio podobają mi się fioletowe. Cudne wrzosowisko Ale najpiękniejszy kotek , cudny puchatek
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
La Villa Cotta cudowna! I kawał róży z niej!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- daysy
Od kilku dni mój komputer sobie odpuścił płatanie figli, chyba się przestraszył, że pójdzie na złom . Niestety wyrok już zapadł, ale co będę chłopaka straszyła Korzystam więc z okazji i mogę troszkę popisać.
Czytam tu i ówdzie, że pada deszcz, u mnie sucho, ale póki woda w studni jest to ratuję co mogę. Róże chyba po ostatnim deszczu/dwa tygodnie temu/ i chłodnych nocach, troszkę doszły do siebie i zawiązały sporo pąków, niektóre mocno podrosły, wypuściły nowe pędy i tylko nóżki mają gołe.
Teraz mam 29 stopni w cieniu, wieczorem po pieleniu róże dostały sporą porcję wody i chyba są zadowolone .
Z takiej pogody tylko heliotrop jest zadowolony, kwitnie jak oszalały i rozsiewa wokół niesamowity zapach . Widać, że taka pogoda służy również niektórym różom.
Stephanie Baronin zu Guttenberg należy do nich na pewno, kwitnie jak oszalała
Oczywiście Novalis, wszystkie 4 krzaczki zdrowe
Miss Fine
Graham Thomas, chociaż bez portek, to kwiatów nawiązał przyzwoicie. Wzrostem w tym roku już mnie też przegonił.
Golden Celebration, no cóż wyrosła wielka, ale kwiatów ma bardzo skromnie, do tego woli korzystać z podpory sąsiadów/jodła koreańska/ niż stać sztywno i chwalić się pięknymi kwiatami. Jeden plus to, że już nie muszę kucać by zrobić jej fotkę. Tak się zastanawiam, może ona się wstydzi swojego wzrostu?
Claude Monet malutki krzaczek, ale już rozwija drugi kwiatuszek. Mam nadzieję, że weźmie się do roboty i chociaż sięgnie La Villa Cottcie do pasa , bo jak nie czeka go przeprowadzka.
Wspomiana La Villa Cotta
W.Shakespeare zrzucił wszystkie pokraczne kwiaty i zostawił tylko te właściwe, którymi teraz czaruje.
Geisha ciężko doświadczona w tym roku też chciałaby jeszcze zabłysnąć, niestety może nie zdążyć. Wspiera ją w dążeniach Thomas,ale bidulka zbyt mocno ucierpiała
Moja piękna wielkokwiatowa nn-ka
Wreszcie rozkwitły moje Kobee, na razie pojedynczymi kwiatami, ale jest nadzieja na ładniejsze widoki. Późno mi w tym roku powschodziły więc szkoda było mi je uszczknąć, żeby się rozkrzewiły i powypuszczały długaśne pojedyncze pędy, które powędrowały i na dół i wysoko hen do nieba
Basiu, L.V.Cotta ma cudne kwiaty, a do tego wielka , patrzyłam dzisiaj,że pąki na końcach pędów ma, czyli grzeczna z niej panienka. Jeszcze pokaże kwiatuszki. Lubię takie wypasione kwiaty.
,
Karolinko pytałaś mnie w swoim wątku o Mushimarę, pokażę Ci dla porównania swoje, aktualnie kwitną, ale chyba to jest ona
Jeśli lubisz fiolety, to ta też Ci się spodoba
Gasparek, dziękuje a to wypoczywająca Daysy
Jadziu, ja nie wiem, on chyba obżera wszystkie róże dookoła siebie Najniższy ma 140 cm a najwyższy ponad 160cm i nie zamierza przestać rosnąć. Na swoje nieszczęście wsadziłam je na początek rabaty, jedyne co pocieszające, że rosną jako "przerywniki" między niższymi a nie razem To byłaby już totalna klapa.
Patrzcie wytrzymał tyle godzin, ale klawiaturka już parzy w paluszki, więc kończę szczęśliwa, że zdążyłam
Do miłego
Czytam tu i ówdzie, że pada deszcz, u mnie sucho, ale póki woda w studni jest to ratuję co mogę. Róże chyba po ostatnim deszczu/dwa tygodnie temu/ i chłodnych nocach, troszkę doszły do siebie i zawiązały sporo pąków, niektóre mocno podrosły, wypuściły nowe pędy i tylko nóżki mają gołe.
Teraz mam 29 stopni w cieniu, wieczorem po pieleniu róże dostały sporą porcję wody i chyba są zadowolone .
Z takiej pogody tylko heliotrop jest zadowolony, kwitnie jak oszalały i rozsiewa wokół niesamowity zapach . Widać, że taka pogoda służy również niektórym różom.
Stephanie Baronin zu Guttenberg należy do nich na pewno, kwitnie jak oszalała
Oczywiście Novalis, wszystkie 4 krzaczki zdrowe
Miss Fine
Graham Thomas, chociaż bez portek, to kwiatów nawiązał przyzwoicie. Wzrostem w tym roku już mnie też przegonił.
Golden Celebration, no cóż wyrosła wielka, ale kwiatów ma bardzo skromnie, do tego woli korzystać z podpory sąsiadów/jodła koreańska/ niż stać sztywno i chwalić się pięknymi kwiatami. Jeden plus to, że już nie muszę kucać by zrobić jej fotkę. Tak się zastanawiam, może ona się wstydzi swojego wzrostu?
Claude Monet malutki krzaczek, ale już rozwija drugi kwiatuszek. Mam nadzieję, że weźmie się do roboty i chociaż sięgnie La Villa Cottcie do pasa , bo jak nie czeka go przeprowadzka.
Wspomiana La Villa Cotta
W.Shakespeare zrzucił wszystkie pokraczne kwiaty i zostawił tylko te właściwe, którymi teraz czaruje.
Geisha ciężko doświadczona w tym roku też chciałaby jeszcze zabłysnąć, niestety może nie zdążyć. Wspiera ją w dążeniach Thomas,ale bidulka zbyt mocno ucierpiała
Moja piękna wielkokwiatowa nn-ka
Wreszcie rozkwitły moje Kobee, na razie pojedynczymi kwiatami, ale jest nadzieja na ładniejsze widoki. Późno mi w tym roku powschodziły więc szkoda było mi je uszczknąć, żeby się rozkrzewiły i powypuszczały długaśne pojedyncze pędy, które powędrowały i na dół i wysoko hen do nieba
Basiu, L.V.Cotta ma cudne kwiaty, a do tego wielka , patrzyłam dzisiaj,że pąki na końcach pędów ma, czyli grzeczna z niej panienka. Jeszcze pokaże kwiatuszki. Lubię takie wypasione kwiaty.
,
Karolinko pytałaś mnie w swoim wątku o Mushimarę, pokażę Ci dla porównania swoje, aktualnie kwitną, ale chyba to jest ona
Jeśli lubisz fiolety, to ta też Ci się spodoba
Gasparek, dziękuje a to wypoczywająca Daysy
Jadziu, ja nie wiem, on chyba obżera wszystkie róże dookoła siebie Najniższy ma 140 cm a najwyższy ponad 160cm i nie zamierza przestać rosnąć. Na swoje nieszczęście wsadziłam je na początek rabaty, jedyne co pocieszające, że rosną jako "przerywniki" między niższymi a nie razem To byłaby już totalna klapa.
Patrzcie wytrzymał tyle godzin, ale klawiaturka już parzy w paluszki, więc kończę szczęśliwa, że zdążyłam
Do miłego
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Daysy moja NN jest łudząco podobna do Twojego Clouda Moneta, czy mogłabyś zerknąć do mnie i spojrzeć na niego?
Stefanie Baronin przepiękna.
Stefanie Baronin przepiękna.
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Stefcie domówiłam kolejną ,ja mam młodziutkie z wiosny ale dają teraz czadu.Kwitnie kobea ,piękna ,zbieraj nasionka
Twoje Novalisy to jakieś niesamowite egzemplarze ,kwitną pięęęknie U ciebie Graham bez portek a u mnie jedna z nielicznych w długich spodniach
Daysy na pleckach wygrzewa się na kamykach wymiziaj ją ode mnie
Twoje Novalisy to jakieś niesamowite egzemplarze ,kwitną pięęęknie U ciebie Graham bez portek a u mnie jedna z nielicznych w długich spodniach
Daysy na pleckach wygrzewa się na kamykach wymiziaj ją ode mnie
- daysy
Reniu fotki swojego C.Monet do porównania wstawiłam u Ciebie. Jeśli aparat nie przekłamuje kolorów, to Twoja wydaje się biała z czerwonymi paseczkami, moja jest pastelowo żółta a paseczki są w kolorze spokojnej cegły. Porównaj sobie fotki i zdecydujesz czy to ta sama róża. Możesz później je wykasować
Stefcia jest śliczna, troszkę śmieciuszka, ale zarówno 1-sze jaki i drugie kwitnienie ma niezawodne. No i ten delikatny róż na płateczkach, cuuudowna. Na przód rabaty doskonała, bo niziutka. Polecam.
Tolinko, Daysy czeka na Ciebie, więc nie będę jej miziała, poczeka i sama ją wymiziasz, przecież obiecałaś . Wczoraj patrzyłam na mapę, czy przypadkiem trasy Warszawa-Katowice nie sprzątnęli mi z przed nosa , ale nie wszystko po staremu, więc kilometrów nie nadrobisz, bo to po drodze
Znaczy, że mój Graham jakiś ekshibicjonista, mógłby się powstrzymać, przecież rośnie wśród dam, muszę z nim poważnie porozmawiać, bezwstydnik jeden . Twój zachowuje się jak przystało na dżentelmena .
Jeśli zdąży zawiązać nasiona na pewno zbiorę, ale wątpię, bo późno wysiana. czytałam gdzieś, że można ją potraktować jak bylinę i przechować przez zimę w domu, wówczas wcześniej wchodzi w okres kwitnienia i wiąże nasiona. Nie wiem ile w tym prawdy, ale widziałam na balkonach takie okazy , że na pewno nie były jednoroczne. Jak uda się ją wykopać, to spróbuję.
Prześliczne kwiaty Bremer dla Was, chociaż krzak rzeczywiście pokraczny
Stefcia jest śliczna, troszkę śmieciuszka, ale zarówno 1-sze jaki i drugie kwitnienie ma niezawodne. No i ten delikatny róż na płateczkach, cuuudowna. Na przód rabaty doskonała, bo niziutka. Polecam.
Tolinko, Daysy czeka na Ciebie, więc nie będę jej miziała, poczeka i sama ją wymiziasz, przecież obiecałaś . Wczoraj patrzyłam na mapę, czy przypadkiem trasy Warszawa-Katowice nie sprzątnęli mi z przed nosa , ale nie wszystko po staremu, więc kilometrów nie nadrobisz, bo to po drodze
Znaczy, że mój Graham jakiś ekshibicjonista, mógłby się powstrzymać, przecież rośnie wśród dam, muszę z nim poważnie porozmawiać, bezwstydnik jeden . Twój zachowuje się jak przystało na dżentelmena .
Jeśli zdąży zawiązać nasiona na pewno zbiorę, ale wątpię, bo późno wysiana. czytałam gdzieś, że można ją potraktować jak bylinę i przechować przez zimę w domu, wówczas wcześniej wchodzi w okres kwitnienia i wiąże nasiona. Nie wiem ile w tym prawdy, ale widziałam na balkonach takie okazy , że na pewno nie były jednoroczne. Jak uda się ją wykopać, to spróbuję.
Prześliczne kwiaty Bremer dla Was, chociaż krzak rzeczywiście pokraczny
Daysy, bardzo się cieszę, że natrafiłam na Twój wątek. Tak jak Ty lubię róże, Twoje są obłędne, mają mnóstwo kwiatów. Przeraziło mnie to co napisałaś o Veilchenblau, też ja mam. Moja jest jeszcze malutka i muszę ją wykopać i zamknąć do dużej donicy wsadzonej do ziemi. Tak robię z potworami i ekspansywnymi roślinami. Będę do Ciebie zaglądać bo kocham róże
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Bremer cudowne kwiaty ma... a że pokraczny... hmm... za to buziaka ma bardzo fotogenicznego!
Pozdrawiam, Basia.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Cudne kwitnienia a Bremer niestety pozostawia wiele do życzenia ze swoją budową krzaczka .Trudno wybadać jak ją ciąć lecz spróbuję od wiosny innego cięcia i jestem ciekawa efektu, bo powinna się trochę rozkrzewić
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Daysy, róża czerwona ładnie kwitnie i jest mocna, b. mi się podoba A powiedz mi jeszcze jaka ona jest od spodu?
Te fioletowe cudne Mam siewki hibiskusów białych, niebieskich... ,ale nie zaznaczyłam i bądź tu mądry które to ? Albo poczekaj jak zakwitną , lub jak w przyszłym roku zahoduję z patyczków
Kiedy mi komputer szalał i nie chciał się włączać to przestałam w ogóle wyłączać i git
Te fioletowe cudne Mam siewki hibiskusów białych, niebieskich... ,ale nie zaznaczyłam i bądź tu mądry które to ? Albo poczekaj jak zakwitną , lub jak w przyszłym roku zahoduję z patyczków
Kiedy mi komputer szalał i nie chciał się włączać to przestałam w ogóle wyłączać i git
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Daysy Gaspareka wymiziaj za uszkami
Patrząc na Twoją Stephanie Baronin zu Guttenberg cieszę się, że zamówiłam 6 sztuk.
Czy to jest jeden krzaczek na tych zdjęciach ?
Jesieni na różyczkach nie widać pięknie się zaprezentowały
Patrząc na Twoją Stephanie Baronin zu Guttenberg cieszę się, że zamówiłam 6 sztuk.
Czy to jest jeden krzaczek na tych zdjęciach ?
Jesieni na różyczkach nie widać pięknie się zaprezentowały
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Daysy nie sprzątnęli to tylko ja nie mogłam się ruszyć tą drogą ale wyglądaj,wyglądaj Ja nasiona kobei będę zbierać jak coś to będziesz miała u mnie ,a może nawet ci wyhoduję ,bo z przechowaniem ,to chyba nie da rady ,raczej bym jej w domu nie zmieściła z tą pergolą
Bremer...nie kuś nie kuś ja już mam zamówienie zamknięte
Majka zamówiłaś sześć Stefek ło matko ale będzie rabatka
Bremer...nie kuś nie kuś ja już mam zamówienie zamknięte
Majka zamówiłaś sześć Stefek ło matko ale będzie rabatka