Donice produkcyjne i inne
- gracesz
- 500p
- Od: 28 sie 2013, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Gdzie kupię doniczki?
Szukam sklepu, w którym mogłabym kupić doniczki do kaktusów 4 x 4. Wiem, że są na znanym wszystkim portalu, i nawet je ostatnio tam kupiłam... Ale... kosz wysyłki jest dość duży... A ja źle wyliczyłam i muszę 100 szt dokupić... Za wysyłkę zapłacę więcej, niż za doniczki... może znacie inne źródło? A może ktoś z Was ma taką ilość i chętnie się pozbędzie?
- tomaszkowa
- 500p
- Od: 28 paź 2013, o 17:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- corazonbianco
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 kwie 2012, o 11:22
Re: Floksy,płomyk( Phlox)- uprawa
Bardzo ładne kolory ma floks na pierwszym planie. Czy ta mała różyczka to może Pompon Flower Circus?
Sklasyfikowałam w końcu moje floksy.
Numer 6 i 4 mam w kilku egzemplarzach. Numer 5 to siewki z tej samej rośliny, podobnie jak 3 a i b - jak widać na fotce minimalnie różnią się od siebie. W tym tygodniu przyjadą cztery nowe odmiany, mam nadzieję że kwitnące. Nadal też czekam na zakwitnięcie jednorocznych siewek. Aktualnie najładniej prezentuje się duet Tequila Sunrise i Blue Paradise
Sklasyfikowałam w końcu moje floksy.
Numer 6 i 4 mam w kilku egzemplarzach. Numer 5 to siewki z tej samej rośliny, podobnie jak 3 a i b - jak widać na fotce minimalnie różnią się od siebie. W tym tygodniu przyjadą cztery nowe odmiany, mam nadzieję że kwitnące. Nadal też czekam na zakwitnięcie jednorocznych siewek. Aktualnie najładniej prezentuje się duet Tequila Sunrise i Blue Paradise
Nie lubię hortensji, zimy i śniegu oraz pastelowych kolorów w ogrodzie.
-
- 500p
- Od: 5 sty 2008, o 20:00
- Kontakt:
Witam!
Floksy dobrze posadzić w lekkim dołku, wtedy każda woda spada do dołka. MOzna również podłożyć folię do dołka z lekko wywiniętym brzegiem do góry , będzie podstawka. Tak robię w suchych miejscach, to zawsze roslina ma więcej wody do złapania a nie idzie woda jak do studni.
Mój floks pomarańczowy jest piękny, trochę się rozrósł, bo posadziłam 3 sadzonki w odległości 40 cm od siebie , w trójkącie.
Pozdrawiam
Ismena
Floksy dobrze posadzić w lekkim dołku, wtedy każda woda spada do dołka. MOzna również podłożyć folię do dołka z lekko wywiniętym brzegiem do góry , będzie podstawka. Tak robię w suchych miejscach, to zawsze roslina ma więcej wody do złapania a nie idzie woda jak do studni.
Mój floks pomarańczowy jest piękny, trochę się rozrósł, bo posadziłam 3 sadzonki w odległości 40 cm od siebie , w trójkącie.
Pozdrawiam
Ismena
- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
Blue Paradise u mnie zakwitł chyba pierwszy i kwitnie do dzisiaj, tak naprawdę to chyba wszystkie jeszcze trochę kwitną
Dzisiejsze Jade i Miss Kelly
Bright Eyes, ale foto z początku września
Dzisiejsze Jade i Miss Kelly
Bright Eyes, ale foto z początku września
Pozdrawiam Eugenia
-
- 500p
- Od: 5 sty 2008, o 20:00
- Kontakt:
Witam!
Miałam floksa pięknego ale ciągle był biały od maczniaka, postanowiłam,że zastosuję ekologiczne podejście do niego. Zmiażdżyłam główkę czosnku zalałam wodą z kranu i do wieczora tak stało, potem przecedziłam do konewki 10l, dolałam wody i podlałam jesienią ściętego na 5 cm floksa.( pół konewki na rośinę.) Od tamej pory nigdy nie było mączniaka. Warto spróbować bo floksy z mączniakiem brzydko wyglądają, a chronimy środowisko.
Pozdrawiam
Ismena
Miałam floksa pięknego ale ciągle był biały od maczniaka, postanowiłam,że zastosuję ekologiczne podejście do niego. Zmiażdżyłam główkę czosnku zalałam wodą z kranu i do wieczora tak stało, potem przecedziłam do konewki 10l, dolałam wody i podlałam jesienią ściętego na 5 cm floksa.( pół konewki na rośinę.) Od tamej pory nigdy nie było mączniaka. Warto spróbować bo floksy z mączniakiem brzydko wyglądają, a chronimy środowisko.
Pozdrawiam
Ismena
- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52