Zrób to sam, czyli pomysły Forumków cz.3
- zlotko73
- 100p
- Od: 30 mar 2015, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zrób to sam, czyli pomysły Forumków cz.3
Dziękuję za miłe słowa,w realu wygląda cudownie a zbudowany własnoręcznie jeszcze bardziej cieszy
Pozdrawiam,Danusia
Mój jest ten kawałek ...ogródka, czyli u Danusi
Mój jest ten kawałek ...ogródka, czyli u Danusi
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Danusiu, ten skalniak jest piękny!
-
- 10p - Początkujący
- Od: 28 cze 2016, o 12:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
do forum dołączyłam niedawno, a i ogrodnictwo jest dla mnie nowym wyzwaniem. Bardzo spodobał mi się pomysł z tymi doniczkami, ale niestety nie za bardzo wiem jak go zrealizować, czy mogę prosić o szczegółową podpowiedz
do forum dołączyłam niedawno, a i ogrodnictwo jest dla mnie nowym wyzwaniem. Bardzo spodobał mi się pomysł z tymi doniczkami, ale niestety nie za bardzo wiem jak go zrealizować, czy mogę prosić o szczegółową podpowiedz
Zdun Darek B pisze:Ciekawe jak będą wyglądały owocujące , sam pomysł fajny ..już idę go kopiowaćRuda2011 pisze:Emilko pokaż swój wieszak na truskawki
Ja pokazuję truskawkową kaskadę Chyba każdy na tym forum wie jak to się robi więc tylko tak informacyjnie - zgapiony pomysł - zrealizowałam
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 11 maja 2016, o 15:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przyłączam się do prośby, wygląda super
-
- Od: 15 kwie 2013, o 18:51
Prosto z drzwi na tarasie można mieć truskawki dzięki temu wynalazkowi
Bożena
a jak te donice sa uchwycone do tej pergoli?missiunia83 pisze:Witam
Zdun Darek B pisze:Ciekawe jak będą wyglądały owocujące , sam pomysł fajny ..już idę go kopiowaćRuda2011 pisze:Emilko pokaż swój wieszak na truskawki
Ja pokazuję truskawkową kaskadę Chyba każdy na tym forum wie jak to się robi więc tylko tak informacyjnie - zgapiony pomysł - zrealizowałam
Pozdrawiam. Ewa
Zrobiłam sobie mini deseczkę do prasowania moich uszytek
Mężuś wyciął mi ze starej półki kawałek, ja takerem 2 warstwy ociepliny przymocowałam, na to płótno lniane i na koniec kolorowe płócienko i mam pod ręką mini deseczkę do prasowania i już nie muszę tej wielkiej wyjmować na moje malutkie uszytki
mała deseczka z małym żelazkiem pod ręką od tej pory mieć będę
Mężuś wyciął mi ze starej półki kawałek, ja takerem 2 warstwy ociepliny przymocowałam, na to płótno lniane i na koniec kolorowe płócienko i mam pod ręką mini deseczkę do prasowania i już nie muszę tej wielkiej wyjmować na moje malutkie uszytki
mała deseczka z małym żelazkiem pod ręką od tej pory mieć będę
No to ja się pochwalę, co wygrzebałem. Maszynka do ręcznego kopania. Już ją skopiowałem i robiłem dzisiaj pierwsze testy, ale że jest sucho i ziemia gliniasta to efekt taki sobie.
https://www.youtube.com/watch?v=FZzAe4xqYQE
drugi link
https://www.youtube.com/watch?v=9AS8HhoSa_U
https://www.youtube.com/watch?v=FZzAe4xqYQE
drugi link
https://www.youtube.com/watch?v=9AS8HhoSa_U
-
- Od: 29 sty 2012, o 15:19
Uczę się spawania !!!!
I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
Pozdrawiam....... Emilia
Wszystko też zależy od tego jaką masz glebę. Ja mam gliniastą 3 klasy i zrobiłem szerokości 70 cm te widły. Ostatnio było gorąco i ziemia wyszuszona i zachwycony nie byłem. Fakt, że miałem ziemię na wiosnę oraną traktorem i potem sadziłem łubin więc korzeni tam jest sporo. Poza tym zrobiłem widły z pręta kwadratowego 12 więc też było trochę za grubo. Ale będę testował na pewno to rozwiązanie ;-)))))) Na razie czekam na deszcz i potem powiem jak to działa.
-
- Od: 29 sty 2012, o 15:19
Na połowie działki mam glinę, na drugiej - piasek , a pod spodem glinę. W dodatku wszystko na ostrej skarpie. Ostatnio panowie musieli dołki wykopać i tę glinę siekierami, oskardami, łomami rozkruszali, żeby cokolwiek mieć urobku
Ogród mam raczej na tej piaszczystej części i spodobała mi się ta "łopata" z kierownicą od roweru. Mam chory bark i ciężko mi podnosić łopatę z ziemią, żeby ją odwalić.
Ogród mam raczej na tej piaszczystej części i spodobała mi się ta "łopata" z kierownicą od roweru. Mam chory bark i ciężko mi podnosić łopatę z ziemią, żeby ją odwalić.
I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Pozdrawiam....... Emilia
Pozdrawiam....... Emilia
- asprokol
- Od: 1 cze 2012, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czekam z niecierpliwością aż ktoś zamieści własnoręcznie zbudowane radło z chomątem dla współmałżonka
ten film lepiej oddaje tą konstrukcje i szybkość pracy https://www.youtube.com/watch?v=IeENQBwGfCA
ten film lepiej oddaje tą konstrukcje i szybkość pracy https://www.youtube.com/watch?v=IeENQBwGfCA