Pomidorki koktajlowe - 5 cz.

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mirek19
1000p
1000p
Od: 20 maja 2016, o 13:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pomidorki koktajlowe - 5 cz.

Post »

;:7

Będzie Akcja Wymiany Nasion... :wit

pzdr.
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Bożeno ja będę wysyłał nasiona z moich na AWN :D
pomidosia
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 4 wrz 2015, o 21:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

limonkaa, mój megagron ciągle obsypany pomidorkami, wręcz oszalał i zrobił się megamegagron :) Mogę zebrać nasionka i podesłać na AWN, nie wiem tylko, czy taki forumowy młokos dozna zaszczytu dopuszczenia do akcji?
kotletbam
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 1 maja 2014, o 14:28

Post »

U mnie malinowy kapturek szaleje. Kwitnie ponownie choć już myślałem o wyrzucenia krzaków, wypuścił kilka nowych pędów i ani myśli o końcu sezonu.
pomidosia
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Mój malinowy kapturek też wydaje się być w najlepszym okresie wzrostu i owocowania. Podobnie jak cała reszta koktajlowek. Nie wiem w czym tkwi ich sekret, ale zupełnie nic nie robią sobie z panującą ZZ i dobiegajacym nieuchronnie końcem sezonu..
limonkaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2013, o 18:51

Post »

Fajnie , super mieć swoje pomidorki , idziesz zrywasz i masz niebo w buzi , sklepowe nie mają porównania do swoich , im trzeba sporo soli i pieprzu żeby jako taki smak był :wink:
Bożena
pomidosia
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Fajnie, fajnie tak.. ale ciągle mysle, jak to będzie, gdy sezon się skończy :( W ubiegłym roku pomidorki miałam aż do listopada w foliaku, a w tym chyba tak długo nie wytrzymaja.. może choć koktajlowki dadzą radę. Ten rok nie jest aż tak łaskawy dla pomidorów.
SzalonyPomidor
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 19 wrz 2016, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie forumowicze! Jestem nowa na forum, do rejestracji zmusiły mnie poważna błędy w hodowli ;) Otóż, jestem zupełną nowicjuszką jeśli chodzi o uprawę warzyw. W maju (tak gdzieś w połowie) znalazłam w szufladzie saszetkę z nasionami pomidorów koktajlowych, która leżała tam już chyba 3 rok. Na opakowaniu było napisane, że to pomidor koktajlowy b.plenny, nazwy odmiany nie podano. Postanowiłam ją...wysiać do doniczki w domu. Byłam święcie przekonana, że jeśli wzejdą choć 3 krzaczki, to będzie to mój wielki ogrodniczy sukces :D Ku mojemu zaskoczeniu wzeszło ok.100 roślinek ;:oj tak, liczba zer nie jest pomyłką. 100!! Nawet nie wiedziałam, że w paczce było tyle nasion ;) Rozsadziłam je do 20 doniczek dł. 80 cm (tak, już teraz wiem po lekturze forum, że zbyt gęsto i za płytko), ale to im chyba nie przeszkadza, bo rosną jak szalone (najwyższe mają ok. 90 cm wysokości), kwitną i owocują (na razie mam tylko zielone pomidorki). Donice wystawiłam na balkon.
W ostatnich dniach zmieniła się pogoda. I tu pojawił się mój problem: czy przy tych nocnych niskich temperaturach (nawet do 5-6st.) mam je przenieść do domu czy okryć agrowłókniną i dalej trzymać na balkonie? Poradźcie proszę, nie chcę stracić moich pierwszych plonów :oops:
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Możesz okryć agrowłókniną.
Awatar użytkownika
Ika2008
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2013, o 08:59

Post »

Sezon pomału dobiega końca ale Cytrynek nic sobie z tego nie robi i rośnie dalej jak szalony. Dostał tykę do fasoli, bo zwykły palik mu nie wystarczył.
Zdjęcie sprzed tygodnia ale nic nie stracił w wyglądzie, prócz części oberwanych pomidorków.

Obrazek
Pozdrawiam, Marta.
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49

Post »

Do moich koktajlówek (i nie tylko) wbijam 3-metrowe pręty zbrojeniowe, muszę je obsuwać i tworzyć spirale z łodyg, szybko osiągają wysokość prętów i kładą się na inne pomidory. W następnym sezonie koktajlowe będą rosły oddzielnie, nie razem z innymi pomidorami, już drugi rok popełniam taki błąd. Wpisałam to sobie do rejestru moich błedów :D , bo zaś zapomnę.
Pozdrawiam! Gienia.
SzalonyPomidor
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 19 wrz 2016, o 11:52

Post »

GrazynaW pisze:Możesz okryć agrowłókniną.
Zdecydowałam się jednak wnieść je do domu. Dziękuję jednak bardzo za radę. Miłego dnia życzę! :)
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Moglibyście wstawić fotki malinowego kapturka:)? Owoców i pokroju krzaka? Bo mi się pomieszały malinowy smaczek, malinowy kapturek, i czerwony kapturek:).

U mnie koktajlowe mają się super, zatrzęsienie owoców tylko coraz chłodniejsze noce martwią. Jednak rownymi nr 1 u mnie są snow white i cytrynek. A zaraz za nimi megagroniasty za mega pomidorowy aromat; ).
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”