Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? Cz. 2 [EDU]
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? Cz. 2 [EDU]
Olga Rudnicka - Martwe Jezioro
W stosunkowo lekkiej formie o odkrywaniu głęboko skrywanej trudnej tajemnicy rodzinnej.
Na jedno popołudnie. Max 2.
W stosunkowo lekkiej formie o odkrywaniu głęboko skrywanej trudnej tajemnicy rodzinnej.
Na jedno popołudnie. Max 2.
Tytuł:
Logopedia Silesiana T2-4
Pod red. dr. Olgi Przybyli
Obserwacja słowa w jego różnych realizacjach, odkrywanie przyczyn sprawiających, że człowiek zaczyna używać języka, znajdują swoje odzwierciedlenie w logopedycznej debacie nad naturą ludzkiego porozumiewania się. (Z przedmowy prof. dr hab. Marian Kisiel).
Logopedia Silesiana T2-4
Pod red. dr. Olgi Przybyli
Obserwacja słowa w jego różnych realizacjach, odkrywanie przyczyn sprawiających, że człowiek zaczyna używać języka, znajdują swoje odzwierciedlenie w logopedycznej debacie nad naturą ludzkiego porozumiewania się. (Z przedmowy prof. dr hab. Marian Kisiel).
Jewgienij Wodołazkin ,, Laur '' wędrówka i przemiana człowieka. Zachęciła mnie okładka i nie żałuję treści..............
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
- onectica
Remigiusz Mróz - Parabellum
Zaczęłam cykl od trzeciego tomu, bo pierwszego w mojej bibliotece nie ma, ale to zupełnie nie przeszkadza w czytaniu
Jest rok 1940, fala nazizmu zalewa Europę. Polacy resztkami sił walczą z okupantem, a ich człowieczeństwo zostaje wystawione na próbę?
Cykl obejmuje trzy tomy, opisuje niezwykłą tułaczkę braci po ogarniętej wojną Europie. Warto - jak zawsze w przypadku książek tego autora.
Zaczęłam cykl od trzeciego tomu, bo pierwszego w mojej bibliotece nie ma, ale to zupełnie nie przeszkadza w czytaniu
Jest rok 1940, fala nazizmu zalewa Europę. Polacy resztkami sił walczą z okupantem, a ich człowieczeństwo zostaje wystawione na próbę?
Cykl obejmuje trzy tomy, opisuje niezwykłą tułaczkę braci po ogarniętej wojną Europie. Warto - jak zawsze w przypadku książek tego autora.
To ja kupiłem ostatnio na wyprzedaży książkę po wojnie. Anna K. Kłys ,, Brudne Serca '' czyli jak zafałszowaliśmy historię chłopców z lasu i ubeków. Może być ciężka , na razie odkładam na półkę.
Henryk Sienkiewicz ,, Ogniem i Mieczem '' aż cieszy się dusza słowiańska czytając strona za stroną o ludziach odważnych, którym honor i dane słowo ważniejsze niźli samo życie.
- onectica
Wszystko to już zamierzchłe czasy
Ja mam aktualnie na tapecie to: Zachar Prilepin Klasztor.
Sołowki - już to mówi samo za siebie. Gorąco polecam.
Ja mam aktualnie na tapecie to: Zachar Prilepin Klasztor.
Sołowki - już to mówi samo za siebie. Gorąco polecam.
Muszę się nie zgodzić, że to zamierzchłe czasy, nadal aktualne, chociaż takowych Skrzetuskich, Wołodyjowskich czasem na próżno szukać w dzisiejszych czasach
Ps. jak ktoś czytał Valentin Musso ,, Zimne popioły '' to niech streści czy naprawdę warto, bo się zastanawiam.
Ps. jak ktoś czytał Valentin Musso ,, Zimne popioły '' to niech streści czy naprawdę warto, bo się zastanawiam.
- onectica
William Brodrick - Szósta lamentacja
Intryga kryminalna, tajemnice przeszłości, zaczęło się nieźle.
Intryga kryminalna, tajemnice przeszłości, zaczęło się nieźle.
Tradycyjnie po wzniosłych chwilach z Skrzetuskim, Wołodyjowskim, Podbipiętą i Zagłobą / czekając na Potop / Agata Christie ,, Wczesne sprawy Poirota ''
- onectica
A Ty nie chciałbyś trochę wyjść z tego pudła i zajrzeć do innego?
Btw. bardzo polecam opowiadanie Pielewina - Samotnik i Sześciopalcy. Super rzecz!
Btw. bardzo polecam opowiadanie Pielewina - Samotnik i Sześciopalcy. Super rzecz!
Ale ja mam jeszcze parę pozycji do przeczytania . Ulubionego z serii Wrońskiego , polubiłem chociaż nie wiem dlaczego ? Puzyńską i czeka kolejna książka na półce. Jakoś tak lubię błądzić pomiędzy ubekami, żydami, nazistami, wkraczając potem do anglii wracając z dywizjonem oby nie przyszło mi do głowy pójść razem w podróż z legionem rzymskim. Dzisiaj była jakaś nieźle zapowiadająca się trzyczęściowa historia legionisty. Fajnie jak się ma je wszystkie w jednym zasięgu, gorzej jak się kupuje na raty i potem nie można dokupić ostatniej częsci/ w przyzwoitej cenie
Autor: Andrzej Pilipiuk
Tytuł. "Droga do Nidaros" pierwsza część z serii "Oko Jelenia"
Treść.
Pierwsze zdanie. O przygodach przeniesionego w czasie Marka w drodze do Nidaros, w epoce gdy Nidaros nie było jeszcze Trondheimem.
Drugie zdanie. Trochę pomieszane z przygodami innych ludzi, Markowi na razie nieznanymi.
Tytuł. "Droga do Nidaros" pierwsza część z serii "Oko Jelenia"
Treść.
Pierwsze zdanie. O przygodach przeniesionego w czasie Marka w drodze do Nidaros, w epoce gdy Nidaros nie było jeszcze Trondheimem.
Drugie zdanie. Trochę pomieszane z przygodami innych ludzi, Markowi na razie nieznanymi.
Jakie to piękne. Było i zniknęło.