Na starym po nowemu
- apus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na starym po nowemu
Beatko chryzantema jużnierudaajeszczenieczerwona po prostu powala na kolana swoim jużnierudymajeszczenieczerwonym kolorem
A powiedz co robisz z kukurydza ozdobną? Czy ptaki zjadają jej nasiona? Bo ja lubię zostawiać pewne rzeczy specjalnie dla ptaków, częściowo zostawiam jednoroczne na popas Słoneczniki już dawno wyjedzone do granic możliwości.
A powiedz co robisz z kukurydza ozdobną? Czy ptaki zjadają jej nasiona? Bo ja lubię zostawiać pewne rzeczy specjalnie dla ptaków, częściowo zostawiam jednoroczne na popas Słoneczniki już dawno wyjedzone do granic możliwości.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Beatko , piękna ta jesień w Twoim ogrodzie uchwycona obiektywem aparatu. Chryzantemki cudowne. U mnie ich brakuje. Mam tylko marcinki, ale to nie to samo. Muszę postarać się o kilka sadzonek i uzupełnić rabatki
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz jeszcze sporo roślinek i to takich jesiennych , przebarwionych śliczności
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Muszę Ci powiedzieć, że małe budleje lepiej zimują, ja póki małe miałam to zimowały bez kłopotu, a te większe i duże niestety padły, a zim ostatnio mocnych nie ma, no ale już mam znowu kilka maluchów, ale jeszcze rosną w donicach
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu - ta chryzantema Pipi to ma drugie imię, cieszę się, że się spodobało co wymyśliłam.
Masz świetny pomysł na wykorzystanie tych kolb kukurydzy, tak zrobię, dziękuję
Anetko - masz racje, że marcinki to nie to samo co chryzantemy, w sensie widoku dla oka w ogrodzie. Te drugie zachwyciły mnie tak bardzo, że ile tylko mogę to na nie zerkam. Dają wyraziste plamy na rabacie. Są cudne. I koniecznie zaproś je wiosną do siebie.
Karola - no starałam się by jeszcze i listopad był u mnie kolorowy
Muszę jeszcze popracować nad styczniem i lutym
Tak, Iwonko, zgadza się z tymi budlejami, że są krótkowieczne. Dlatego kupiłam już następną, bo poprzednia będzie miała już czwartą zimę. Ale i tak mam nadzieję, że do dyszki dociągnie
Dzisiaj u mnie jest zimnica, rano były tylko 4 stopnie. Ale i tak trzeba w ogrodzie jeszcze co nieco podziałać.
Miłego dnia!
Masz świetny pomysł na wykorzystanie tych kolb kukurydzy, tak zrobię, dziękuję
Anetko - masz racje, że marcinki to nie to samo co chryzantemy, w sensie widoku dla oka w ogrodzie. Te drugie zachwyciły mnie tak bardzo, że ile tylko mogę to na nie zerkam. Dają wyraziste plamy na rabacie. Są cudne. I koniecznie zaproś je wiosną do siebie.
Karola - no starałam się by jeszcze i listopad był u mnie kolorowy
Muszę jeszcze popracować nad styczniem i lutym
Tak, Iwonko, zgadza się z tymi budlejami, że są krótkowieczne. Dlatego kupiłam już następną, bo poprzednia będzie miała już czwartą zimę. Ale i tak mam nadzieję, że do dyszki dociągnie
Dzisiaj u mnie jest zimnica, rano były tylko 4 stopnie. Ale i tak trzeba w ogrodzie jeszcze co nieco podziałać.
Miłego dnia!
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Bea i u mnie taki ziąb i rano słonko za chmurami, ale się przejaśnia i pierwsze promienie widzę, a jak jeszcze ciut się ociepli to mam co robić w ogrodzie. Życzę Ci owocnego dnia
- Beaby
Wzajemnie, Marysiu .
Mam wolne by coś w ogrodzie pobuszować, co nieco nawet muszę
Dobra kawa dla Ciebie, Marysiu - i nie szkodzi, że to już pewnie wirtualna z szesnasta dla Ciebie dzisiaj
Mam wolne by coś w ogrodzie pobuszować, co nieco nawet muszę
Dobra kawa dla Ciebie, Marysiu - i nie szkodzi, że to już pewnie wirtualna z szesnasta dla Ciebie dzisiaj
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Bea u mnie też ziąb, ale to chyba w całym kraju, ja jednak liczę że babie lato jeszcze do nas zawita....u mnie nie było
pozdrawiam
pozdrawiam
- Beaby
Krysiu, już babie widziałam w tym roku, ale jak najbardziej niech jeszcze ponownie nadejdzie
U mnie wczoraj się nad podziw bardzo rozpogodziło, w słoneczku szalałam w ogrodzie do popołudnia, a wcale się nie zanosiło na taką piękną pogodę. I bardzo się cieszę, bo mam już wszystko posadzone co czekało. No i roślinki wniesione, które nie lubią zbytniego chłodu. Tylko jeszcze dalie oczywiście czekają.
U mnie wczoraj się nad podziw bardzo rozpogodziło, w słoneczku szalałam w ogrodzie do popołudnia, a wcale się nie zanosiło na taką piękną pogodę. I bardzo się cieszę, bo mam już wszystko posadzone co czekało. No i roślinki wniesione, które nie lubią zbytniego chłodu. Tylko jeszcze dalie oczywiście czekają.
- apus
Ja Beatko nie wyrywam jesienią wszystkich przekwitniętych badyli, sporo zostawiam, właśnie dla ptaków, zresztą dokarmiam je od grudnia, albo od momentu jak spadnie większy śnieg. A potem te ptaszyny ganiają się gromadnie po mojej działce.
Wczesną wiosną chcę kupić budkę lęgową, żeby dodatkowo jeszcze jakiś domek miały.
Chciałam też zrobić domki dla dzikich pszczół, trzmieli.
Mam prywatne jaszczurki, osobistą ropuchę brakuje mi jeszcze jeża (ma już usypany kopiec z gałęzi, liści i innych badylków - może zamieszka tam na zimę?).
Z sarnami się trochę pokłóciłam jak mi zjadły borówki amerykańskie, ale i tak zimą dostają jabłka.
Jednak jak za bardzo szwendają się to je muszę płoszyć...
Lubię gwar w ogrodzie....
Zostawiajcie trochę badyli z nasionkami dla ptaków, im w zimę ciężko!
Wczesną wiosną chcę kupić budkę lęgową, żeby dodatkowo jeszcze jakiś domek miały.
Chciałam też zrobić domki dla dzikich pszczół, trzmieli.
Mam prywatne jaszczurki, osobistą ropuchę brakuje mi jeszcze jeża (ma już usypany kopiec z gałęzi, liści i innych badylków - może zamieszka tam na zimę?).
Z sarnami się trochę pokłóciłam jak mi zjadły borówki amerykańskie, ale i tak zimą dostają jabłka.
Jednak jak za bardzo szwendają się to je muszę płoszyć...
Lubię gwar w ogrodzie....
Zostawiajcie trochę badyli z nasionkami dla ptaków, im w zimę ciężko!
Pozdrawiam, Basia.
- Beaby
No tak, Basiu - lubisz gwar w ogrodzie, a gwaru bez jeża przecież nie ma
U mnie sarny tylko do płotu podchodzą bo mam ogrodzone, ale też bywają bardzo blisko.
Ptaki też lubią borówki amerykańskie, może wina nie leży wyłącznie po stronie sarenek? Tylko gdybam.
U mnie sarny tylko do płotu podchodzą bo mam ogrodzone, ale też bywają bardzo blisko.
Ptaki też lubią borówki amerykańskie, może wina nie leży wyłącznie po stronie sarenek? Tylko gdybam.
- apus
No właśnie! Nic nie tupie wieczorami...
Beatko u mnie sarny podchodzą z jednej, nieogrodzonej strony. Objadały krzaki borówek co rok na przedwniośniu. W tym roku wykopałam je, bo nie owocowały... na tym miejscu będzie biało-kremowa rabata (różę i hortensje oraz zawilce)
W sumie, to może powinnam podziękować sarnom?
Beatko u mnie sarny podchodzą z jednej, nieogrodzonej strony. Objadały krzaki borówek co rok na przedwniośniu. W tym roku wykopałam je, bo nie owocowały... na tym miejscu będzie biało-kremowa rabata (różę i hortensje oraz zawilce)
W sumie, to może powinnam podziękować sarnom?
Pozdrawiam, Basia.
- Beaby
Tupanie tupaniem, a jak fajnie charczy jak się zbliżysz do jego liści...
Uwielbiam jeże. I radość była wielka jak zauważyłam, że już są w moim ogrodzie.
W sumie można byłoby mieć i borówki i tę nową rabatę ....
Ale z drugiej strony doskonale Cię rozumiem, bo ja także nie mam borówek właśnie z powodu kradzieży owoców, ale u mnie przez ptaki.
Mnie też się marzą zawilce ale mam je w planie dopiero przy dopracowywaniu końcowych obsadzeń działki.
Uwielbiam jeże. I radość była wielka jak zauważyłam, że już są w moim ogrodzie.
W sumie można byłoby mieć i borówki i tę nową rabatę ....
Ale z drugiej strony doskonale Cię rozumiem, bo ja także nie mam borówek właśnie z powodu kradzieży owoców, ale u mnie przez ptaki.
Mnie też się marzą zawilce ale mam je w planie dopiero przy dopracowywaniu końcowych obsadzeń działki.