Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 6
- beyaros
- 100p
- Od: 24 lut 2013, o 23:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 6
Ten żółty pomidorek to może być ORAMA. Zdjęcia i opis na to wskazują. Bardzo smaczny. Późny i faktycznie twardy, ale dzięki temu można go długo przechowywać.
Pozdrawiam, Jarek
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Z takich śliwkowych pomidorków w pomarańczowym kolorze znalazłam tylko dwie odmiany ,oczywiście
nasiona profesjonalne .Jeden z nich to Orama właśnie .Trochę szkoda ,że póżny ,no ale nie można mieć
wszystkiego .
nasiona profesjonalne .Jeden z nich to Orama właśnie .Trochę szkoda ,że póżny ,no ale nie można mieć
wszystkiego .
-
- Od: 22 mar 2012, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak co roku ok. 10-20 Października trzeba się spodziewać pierwszych przymrozków i zielone pomidory w gruncie będę zbierał bo pomidory tylko nabierają wody po ulewach i pękają a oprócz tego +7*C spowolniło wegetację .
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
U mnie wczoraj ( z czwartku na piątek ) w nocy minus 3 załatwiło sprawę. Pozostało mi tylko spalić krzaki razem z pomidorkami. W foliaku za to wszystko ładnie dojrzewa.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
-
- 500p
- Od: 17 kwie 2015, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A u mnie mimo minus póltora w nocy pomidory w gruncie rosną dalej. Na szczęście przymrozek szedł pasami, przejechał się po dyniach, ale pomidory ocalały.
Pozdrawiam
Bea
Bea
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
Masz na myśli rosyjskie odmiany
pzdr
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Czy ktoś zna sklep ,albo ma nasiona typowo gruntowych pomidorów uprawianych przemysłowo ? Chodzi mi o małe ilości nasion. Myślę tu np o takich odmianach jak Galilea ,Bobcat Maracana (Marmara)?
Mam możliwość posadzenie pomidorów w miejcu ,którego nie bedę mogla zbyt często odwiedzać.
Asia
Mam możliwość posadzenie pomidorów w miejcu ,którego nie bedę mogla zbyt często odwiedzać.
Asia
Pelasiu , nasiona Galilea F1 zostały z poprzedniego roku, z akcji. I to 53 paczuszki.
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pelasiu nie myśł sobie, że jak przemysłówki, to wyrosną na klepisku i obędą się bez opieki. Choć cuda się zdarzają.
-
- 500p
- Od: 4 mar 2013, o 18:12
-
- 500p
- Od: 4 mar 2013, o 18:12
Galilea F1 po opisie to raczej szkoda miejsca. Ja bym nie chciał. Dla mnie pomidor musi mieć bardzo dobry smak i nie pękać. Te wymagania spełniają te moje pomidory
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Hahaha.... nie będzie to klepisko,to bedzie dziłaka tak zwana" na polu",daleko od domu. Ziemia jest dobra i od czasu do czasu beda doglądane ,ale nie tak często ,jak na mojej działcekaLo pisze:Pelasiu nie myśł sobie, że jak przemysłówki, to wyrosną na klepisku i obędą się bez opieki. Choć cuda się zdarzają.
Asia