ABan.
Co roku mam odmiany żółte w uprawie i podobną przypadłość miałem w ubiegłym sezonie pierwszy raz.W tym roku na tych samych odmianach wszystko było w porządku ze zdrowotnością.
anulab.
Czuchłomy ani Caro Rich nie uprawiałem więc,się nie wypowiem.Lampa na zdjęciu z Tomato...by jest pękata i sam byłem zdziwiony kształtem owoców które z tych nasion wyrosły,ale już niejednokrotnie spotkałem się z tym że zdjęcia z różnych sklepów internetowych nie pokrywają się z faktyczną odmianą.Wyjątkową zaletą Lampy jest to że nie pęka.Pierwsze grono 6-7 a następne w granicach 5 owoców.W tym roku prowadziłem ją na dwa pędy i daję radę wyżywić-owoce porównywalne.
Beatko jeśli już trzeci rok sprzedają tego pomidora pod taką nazwą to przyjmijmy że tak jest.Zarówno Twoje jak i moje pomidory są z nasion pozyskanych.Więc te nasiona które wysłałaś na akcję opisałbym po prostu-Lampa F3 (od Whitedame) jeśli nie masz nic przeciw.

Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).