Darmokoty, Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
jagusia111

Re: Darmokoty, Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 3

Post »

Nie ma to jak pracowity weekend po pracowitym tygodniu :wink: . Też nie lubię sprzątania przed zimą wszelakich węży, kabli itp. i wynoszenia uschniętych jednorocznych. Muszę się wziąć za umarznięte aksamitki.
A tym jabłuszkom to nie za ciepło będzie przy tym kaloryferze?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i właśnie mi przypomniałeś, przecież węże trzeba z całej działki zebrać, a mam chyba w czterech miejscach ;:108 jabłuszka jak malowane ;:215 no i ten księżyc, że ja nie wiedziałam, lubię takie widowiska, ale chyba i tak nic by z tego oglądania nie było, bo ciągle chmury tylko widać na niebie ;:219 Michał, bardzo ładny widok przy domu, tu widać cudną jesień ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale ogród duży to i pracy dużo jak na jedną osobę! U mnie też wąż wisi na jabłoni bo grabię liście orzecha i igły sosen sąsiadowych, oddaję mu też kasztany, bo na wiosnę mam tysiąc siewek nie dość że jaworów to jeszcze kasztanów jakby mi nie wystarczyło moich klonów ;:306
Ja latem zrywałam z jabłonki ten Twój piękny złocisty chmiel ;:306 ale i tak chyba bardziej agresywny jest ten zielony ;:306 Pyszne jabłuszka, to malinówki? widoki, księżyc i kolorowe obejście ;:215 kolory już masz niezłe :D
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Michał ale wspaniałe widoki ;:215 pięknie Ci się wszystko przebarwia ;:333 żeby jeszcze słoneczko zaświeciło .
Jabłuszka pysznie wyglądają , u mnie jeszcze wiszą na krzakach .
Pozdrawiam :wit :wit
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Michał :wit

Ale się ucieszyłam, że znowu się pojawiłeś!
I to "na pełnym bucie", ze zdjęciami, opowieściami, kotami i swoim zdumiewającym ogrodem.
Opowieść o Sępiku spowodowała u mnie otwieranie się noża w kieszeni :twisted: :twisted:
Nic mnie bardziej nie wkurza, jak bezpańskie kundle szwendające się po cudzych obejściach! Dobrze, że się kocisko podniosło.

A propos
kotów burych, to u mnie na wsi pojawiają się najróżniejsze, w tym dużo rudych, czarno-białych, tricolorów, musztardowych, "prosiaczków" itp, ale prawdziwego buraska ze świecą szukać.

Dużo by można komentować, ale najważniejsze, że jesteś.

Jeszcze słówko o sekatorach. Najlepsze do gałęzi są kowadełkowe. Poluj na nie w Lidlu.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Jagusia Moje aksamitki suszą się na stercie drewna, będą na ocieplanie. Ten kaloryfer to taka atrapa, rzadko kiedy jest włączany :wink:
Iwonka Węża zwijać nie lubię, trzeba to robić we 2 osoby bo ma około 60 metrów i trzeba go wiązać, żeby się nie rozwalał. Widok przy domu ładny, niestety dziś się nim zbytnio nie nacieszyłem bo siąpiło od rana do 14, nawet do pracy nie pojechałem :evil:
Marysiu Ja mam siewki pokrzyw dlatego kilka razy w roku muszę się dostać za płot i je udeptać, żeby do mnie nie przełaziły, niestety właścicielka nie zamierza się działką zajmować. Jabłuszka to Jonagoldy, Sampiony, Glostery i 3 odmiany, których nie znam. No popatrz, ja jeździłem po jawory 20 km a Ty wyrzucasz siewki :roll:
Tereniu Niestety jedyne co dziś świeciło to żarówki w domu, ciemno strasznie. Zaraz wstawię przebarwienia z dzisiaj.
Lisico! Cieszę się, że zajrzałaś :tan Kotów dziś nie będzie, nic nie robiły, Anżelika robi się coraz bardziej rozpuszczona, trzeba z tym skończyć,warczy na koty, na mnie też. Żałuję, że wtedy tego noża w kieszeni nie miałem :twisted: Jedynym burym kotem we wsi w moim rejonie jest Darmokot, dziwi mnie ten niedobór burych kotów. Właśnie sekator złamany był kowadełkowy ;:306 ale te co ostatnio zamówiłem to też jeden jest kowadełkowy, jak mi naprawią ten złamany to będę mieć kowadełkowe trzy :lol:
Dziś udało mi się przejść po ogrodzie dopiero po 16 czyli właściwie wieczorem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wczoraj przeglądając zdjęcia natknąłem się na takie coś, kwitło w maju, pewnie to jakaś kokorycz

Obrazek

później gdzieś zaginęło, grządka byłą kopana kilka razy, posadzone zostały tam cebulowe. Jaka duża była dziś moja radość jak ujrzałem to

Obrazek

Kilka mizernych siewek a jak oko cieszą ;:138
jagusia111

Post »

Dobry pomysł z tymi aksamitkami. Ciekawe czy sprawdziłyby się przy okrywaniu wrzosów?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj ta pogoda, czy to się zmieni na lepsze jeszcze ;:223 , a jak trzeba mi było deszczu to susza taka była, że kilka roślin w czasie mojej nieobecności, kiedy byłam w szpitalu na rehabilitacji, wypadło chyba na amen ;:185 ślicznie liście się przebarwiają ;:215
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Michale jestem pod wielkim cały czas wrażeniem jaką piękną masz rabatkę przy domu i tyle kolorów.
O chmiel zielony to też gagatek jest, moją duża skarpę tak zawojował że trudno było czyścić , choć ona i tak już sobie żyje swoim rytmem ale czasami z grubsza kontroluję.
Nie narzekaj masz już dużo kolorów jesieni w ogrodzie.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michałku mogę Ci uzbierać jaworów cały zagajnik, poza tym u mnie sporo siewek w pobliskim lesie różnych drzew!
Kokorycz to może pełna? chociaż nie wiem czy teraz kwitnie? akurat tej nie mam ;:185
A co Ci na różowo zakwitło na zdjęciu pod funkiami?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maska pisze:Michałku mogę Ci uzbierać jaworów cały zagajnik, poza tym u mnie sporo siewek w pobliskim lesie różnych drzew!
Kokorycz to może pełna? chociaż nie wiem czy teraz kwitnie? akurat tej nie mam ;:185
A co Ci na różowo zakwitło na zdjęciu pod funkiami?
No właśnie też miałam o to zapytać :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ja też się podpinam pod pytanie Marysi i Iwonki - co to takie fajne ???
Kolorki super ;:333
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Jagusia Myślę, że tak. One są do ocieplania dobre bo są ażurowe, tzn zostają między gałązkami przestrzenie i rośliny nie gniją jak w przypadku słomy.
Iwonka Niech sie zmieni i to jak najszybciej bo zlecenie rozpocząłem i nie wiem kiedy skończę a bardzo nie lubię coś zacząć i rozmemłać i zostawić, szczególnie u kogoś. Właśnie deszcz powinien padać wiosną i latem a nie teraz, teraz deszcz jest niepotrzebny a latem trzeba było z wężem latać :evil:
Misiu Lubię jak jest tak kolorowo, dziękuję ;:168 Kilka lat temu miałem ochotę na chmiel zielony, znalazłem jego spore siedlisko ale dobrze, że go nie mam, z dwoma chmielami bym sobie nie poradził ;:306
Marysiu Już jaworów nie potrzebuję, potrzebne mi były w 2011 jak zaczynałem obsadzać płot a teraz mam ich 5, mają ponad 3 metry, dodatkowo 9 ozdobnych więc jaworów mam pod dostatkiem :D Ta kokorycz kwitła w maju, zdjęcie wsadziłem z maja choć kto wie, może teraz , gdyby wcześniej nie została zniszczona, też by kwitła? Czy masz wiązy w lesie?
Marysiu, Iwonko, Tereniu To goździk z farfoclowatymi płatkami, mam jeszcze drugi jasnoróżowy, kupiłem końcem lipca na targu, podobno ma się rozrastać jak zwykłe goździki

Obrazek

Kokorycz mam taką, kwitnie cały rok począwszy od kwietnia. Bardzo żałuję, że przez zimę padła mi kokorycz co miała takie niebieskie rozwodnione kwiaty.

Obrazek

Koniecznie muszę ją ponownie zdobyć

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No śliczne ma te farfocle, niech się więc rozrasta ;:215 ja właśnie też nie mogę się dorobić tej niebieskiej, a śliczna jest ;:108
asikowo
100p
100p
Od: 10 kwie 2016, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zaglądam tu po raz pierwszy. Zakochałam się w ostróżkach na pierwszej stronie wątku. One naprawdę mogą tak cudnie wyglądać czy to Photoshop? ;:oj rewelacja!! Będę tu częstym gościem:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”