Ogród Biedronki641 cz.5
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641 cz.5
Dorciu to zimowit z jesiennego zakupu.Nadal kwitnie.
A krokusy białe już też pokazywałam. Oto one. Będą przekwitać a jeszcze się nie otworzyły.
Małgosiu miło,że jesteś. Krokusy mam kilka lat w rożnych miejscach,ale jesienne giną i zamiast narastać to ich ubywa.
A to zielone . Wszystkie w pączkach.
Ta rozwija się lepiej.
Trawa czerwona nie chce się przebarwić.
Pelargonie nadal kwitną,ale przeniosłam je pod dach.
A w ogrodzie kwitną jeszcze floksy.
A krokusy białe już też pokazywałam. Oto one. Będą przekwitać a jeszcze się nie otworzyły.
Małgosiu miło,że jesteś. Krokusy mam kilka lat w rożnych miejscach,ale jesienne giną i zamiast narastać to ich ubywa.
A to zielone . Wszystkie w pączkach.
Ta rozwija się lepiej.
Trawa czerwona nie chce się przebarwić.
Pelargonie nadal kwitną,ale przeniosłam je pod dach.
A w ogrodzie kwitną jeszcze floksy.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu ja dokupiłam kilka odmian krokusów jesiennych ,dzisiaj dotarła przesyłka ,a ten zimowit to jakaś odmiana ?jeszcze w sprawie trawki ,ona nie będzie czerwona ,bo to uncinia rubra? też ją mam i taka zostaje jak na Twoim zdjęciu ,tylko na fotkach jest ogniście czerwona
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Alu śliczna ta trawka
Chryzantemy moje też jeszcze niektóre w pakach - może zdążą rozkwitnąć .
Twoje piękne
Chryzantemy moje też jeszcze niektóre w pakach - może zdążą rozkwitnąć .
Twoje piękne
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Alu tulipanowiec
Wszystkie chryzantemy w tym roku są bardzo opóźnione w kwitnieniu ta moja żółta zawsze kwitła najwcześniej .
Biała chryzantema śliczna jest ,a ta czerwona trawka rewelacja .
Floksy i u mnie jeszcze niektóre maja kwiaty .
Pozdrawiam
Wszystkie chryzantemy w tym roku są bardzo opóźnione w kwitnieniu ta moja żółta zawsze kwitła najwcześniej .
Biała chryzantema śliczna jest ,a ta czerwona trawka rewelacja .
Floksy i u mnie jeszcze niektóre maja kwiaty .
Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie ci jeszcze kwitną pelargonie, zazdroszczę takiego tarasu zadaszonego, u mnie niestety brak możliwości...
Czerwona trawa... hmmm, kiedyś miałam i teściowa chciała mi pomóż plewić w ogródku... no to pomogła
Czerwona trawa... hmmm, kiedyś miałam i teściowa chciała mi pomóż plewić w ogródku... no to pomogła
-
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
Kwiat tulipanowca zobaczyłam na żywo około 15 lat temu i bardzo zapragnęłam mieć to drzewo,bo tak go trzeba nazwać.Do tej pory nie zakwitł ale może w przyszłym roku to już będzie ten rok....Mam taką nadzieję,bo przyznasz,że kwiat jest oryginalny,a liście nie tylko jesienią ,piękne.
W tym roku się zmobilizowałam i wszystkie cebulowe zakupione i te napotkane w czasie przekopywania ,wsadziłam do doniczek po chryzantemach-kupowanych każdego roku na święto zmarłych.Następnie doniczki zakopałam między piwoniami,innymi bylinami.
W tym roku się zmobilizowałam i wszystkie cebulowe zakupione i te napotkane w czasie przekopywania ,wsadziłam do doniczek po chryzantemach-kupowanych każdego roku na święto zmarłych.Następnie doniczki zakopałam między piwoniami,innymi bylinami.
Halina
- Biedronka641
Witam.
Dziś był drugi przymrozek. A poranek mglisty.
Dorciu to zimowit bizantyjski Alba. Odmiana Innocence. Kwiat ma biały z odrobiną różu.
Tak to Uncina Rubra. Liczyłam na jej ognisty kolor, bo takie fotki jej widziałam w internecie.
Tereniu ta trawka nie wytrzymuje dużych mrozów. Potem ją przeniosę do przezimowania.
Alu chryzantemy nawet się rozwijają. Teraz mają ciepło, bo są na oknach w pokojach.
Mariolu taras z dachem to coś o czym marzyłam i zrealizowałam. Jest w lecie gdzie posiedzieć, schować się przed deszczem. Mebelki ogrodowe też mają ochronę, to może dłużej wytrzymają.
Halinko od czasu,kiedy posadziłam tulipanowca, co roku czekałam na kwiaty. Zaglądałam a zamiast pąków widziałam rozwijające się liście. A w tym roku zaskoczył mnie. Wydał kwiaty bardzo wysoko i tylko przez przypadek je dojrzałam. To życzę ci ,żeby w przyszłym roku już Ci zakwitł.A ile ma lat?
Zapraszam na smutne ale jeszcze na swój sposób kolorowe fotki.
Dziś był drugi przymrozek. A poranek mglisty.
Dorciu to zimowit bizantyjski Alba. Odmiana Innocence. Kwiat ma biały z odrobiną różu.
Tak to Uncina Rubra. Liczyłam na jej ognisty kolor, bo takie fotki jej widziałam w internecie.
Tereniu ta trawka nie wytrzymuje dużych mrozów. Potem ją przeniosę do przezimowania.
Alu chryzantemy nawet się rozwijają. Teraz mają ciepło, bo są na oknach w pokojach.
Mariolu taras z dachem to coś o czym marzyłam i zrealizowałam. Jest w lecie gdzie posiedzieć, schować się przed deszczem. Mebelki ogrodowe też mają ochronę, to może dłużej wytrzymają.
Halinko od czasu,kiedy posadziłam tulipanowca, co roku czekałam na kwiaty. Zaglądałam a zamiast pąków widziałam rozwijające się liście. A w tym roku zaskoczył mnie. Wydał kwiaty bardzo wysoko i tylko przez przypadek je dojrzałam. To życzę ci ,żeby w przyszłym roku już Ci zakwitł.A ile ma lat?
Zapraszam na smutne ale jeszcze na swój sposób kolorowe fotki.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Oho... U mnie krokus jesienny w takim samym stadium. Czyli ?pocałuj mnie w d**ę, otworzę się jak ty będziesz w pracy?.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Biedronka641
- Biedronka641
Halinko nie nie kupowałam. To stoisko omijam.Oczywiście masz na myśli Ogrodnictwo junior W. Wystarczy ,że przez lata kupowałam w moich sklepach ogrodniczych rośliny z jego etykietami. Wszystko było niezgodne. Nacięłam się na liliowcach,jeżówkach liliach i cebulowych innych też. Choć któregoś roku byłam na tym stanowisku,by mu powiedzieć ,że ma same niezgodności. Pluł się i mało co zawału nie dostał. Z czerwieniał się jak burak.
Rozumiem,że pomyłki mogą się zdarzyć,ale nie aż tyle i w każdym gatunku.. Kupowałam jeżówki różne , płaciłam drogo a to były wszystkie zwykłe różowe.
Jeszcze kwitnie tojad
Ostnica dwuletnia .
Ostnica siana w tym roku.Ta bardziej mi się podoba.
Włośnica
Proso rózgowate'' Hanse Harnaś''
Miskant chiński'' Beauty Queen''
Rozumiem,że pomyłki mogą się zdarzyć,ale nie aż tyle i w każdym gatunku.. Kupowałam jeżówki różne , płaciłam drogo a to były wszystkie zwykłe różowe.
Jeszcze kwitnie tojad
Ostnica dwuletnia .
Ostnica siana w tym roku.Ta bardziej mi się podoba.
Włośnica
Proso rózgowate'' Hanse Harnaś''
Miskant chiński'' Beauty Queen''
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Z toajadami robiłam kilka podchodów i za każdym razem- klapa! Nie przeżywają zimy u mnie!
Ostnice mam i u siebie w śladowych ilościach jako samosiejki ale za mało na znaczące efekty!
Tyle trawek różnistych u Ciebie Alu!
Ostnice mam i u siebie w śladowych ilościach jako samosiejki ale za mało na znaczące efekty!
Tyle trawek różnistych u Ciebie Alu!
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ładne te ostnice Alu, trawki teraz wyglądają ładnie, no pod warunkiem, że nie pada ciągle deszcz i nie pokłada ich do ziemi i nie błoci