Kosmetyki- sklepowe, naturalne, domowe...testujemy, dzielimy sie radami.

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kosmetyki- sklepowe, naturalne, domowe...testujemy, dzielimy sie radami.

Post »

O maskach kallos-a czytałam ale ich jeszcze nie próbowałam .
Z szamponami to u mnie jest tak ...czym bardziej delikatny tym bardziej moja skóra cierpi :(
Od dawna myję tylko Palmolive Long&Shine , żadnych problemów . Zero przesuszeń , podrażnień czy wypadania włosów .
Odżywkę mogę zmienić ale szamponu nie .
Awatar użytkownika
Ebabka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2006, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguss85 Moje pierwsze mydło nie bardzo się udało z powodu dosuszania w piekarniku. Po wyjęciu z formy i pokrojeniu wyglądało dobrze, jednak byłam niecierpliwa i chciałam przyspieszyć proces :oops: 60 stopni okazało się zbyt wysoką temperaturą, a może piekarnik za mocno grzeje? Wierzchnia warstwa wyglądała nieciekawie, jak przesuszony pergamin. Po ostygnięciu grubsze kawałki trochę ostrugałam, cieńsze przetopiłam i zrobiłam mydło od nowa, takie rustykalne wyszło a z części zrobiłam mydło w płynie. Z dostępnych w internecie informacji wynika, że jest gotowe do użytku, ale na razie korzystam z tego w płynie, pozostałe trochę poleżakuje :)

Obrazek
A tak ogólnie fajne zajęcie ;:oj
Pozdrawiam Eugenia
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ebabka ono wcale źle nie wygląda nawet z tą podsuszoną skórką, jak leżakuje kilka tygodni na szafie to też wierzch trzeba obkroić ;:108
Zgadzam się, że zabawa jest przednia, kuchnia zmienia się na jeden wieczór w laboratorium chemiczne :D A potem to czekanie, ja akurat lubię tą część, napięcie rośnie, co też z tego wyjdzie. Mąż ma tak samo jak warzy piwo, też musi kilka tygodni czekać i się zastanawia wyjdzie? nie wyjdzie? :wink:
Mydła w płynie jeszcze nie robiłam, może się pokuszę, ogród już odpoczywa i czasu nie brakuje.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Aquaforta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:28
Kontakt:

Post »

Mydełko wygląda jak lody kakaowo- waniliowe :)
Nabieram coraz większej ochoty na samodzielne wykonanie. Piszcie proszę przepisy wg których robicie swoje cuda ;:180
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kiziorek
50p
50p
Od: 16 mar 2016, o 13:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam wszystkich forumków czy ktoś pił może ziemię okrzemkową? Może ktoś miał do czynienia i podzieli się swoimi spostrzeżeniami?

Czy na prawde ziemia okrzemkowa jest wam obca? Halo jest tu ktoś kto mógłby podzielić się swoimi spostrzeżeniami? ;:303
Nanya
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 1 kwie 2019, o 23:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ziemia okrzemkowa nadaje się do picia i oczyszcza organizm z toksyn oraz metali ciężkich - to główne jej zastosowania. Jest oczywiście obrzydliwa w smaku, ale łyżeczka z połową szklanki wody na łyk da się wypić. A potem pozostaje jedynie ten ziemisty posmak w buzi, więc warto coś przegryźć :)

Moje ulubione kosmetyki do pielęgnacji ciała głównie są firmy Babcia Agafii, są naturalne i niezwykle skuteczne.
Kosmetyki do makijażu to jednak Annabelle Minerals. Uwielbiam ich cienie mineralne, a także róż do policzków, gdyż są niedrogie w porównaniu do jakości i wydajne, a dodatkowo nie podrażniają oczu, chyba, że masz uczulenie na któryś z wykorzystanych ich minerałów (chociaż o tym jeszcze nie słyszałam)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”