Ogród Biedronki641 cz.5
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641 cz.5
Alu zmuszasz mnie stale do zaglądania do wujka G. Stokezja, kolejna niebieska piękność, o której nie miałam pojęcia. Hortensja ma chyba taką urodę, mało kwiatów płonnych, te które są w większości są płodne, niepozorne.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 23 mar 2014, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dobry wieczór, Alu.
Ja często zaglądam do Ciebie, tylko... potajemnie
Jesień - taką kolorową - uwielbiam! Jak to śpiewał Leszek Długosz: "przecież taka jesień złota nie jest zła"!
Ja nie mam prawdziwego ogrodu, więc podziwiam ją u innych.
Dzięki za chęci podzielenia się bodziszkiem, ale na razie nie mam możliwości, aby go gdzieś wcisnąć...
Wiesz, jak to jest na targach - każdy za czymś patrzy, Ty nie byłaś sama...
Serdecznie pozdrawiam!
Ja często zaglądam do Ciebie, tylko... potajemnie
Jesień - taką kolorową - uwielbiam! Jak to śpiewał Leszek Długosz: "przecież taka jesień złota nie jest zła"!
Ja nie mam prawdziwego ogrodu, więc podziwiam ją u innych.
Dzięki za chęci podzielenia się bodziszkiem, ale na razie nie mam możliwości, aby go gdzieś wcisnąć...
Wiesz, jak to jest na targach - każdy za czymś patrzy, Ty nie byłaś sama...
Serdecznie pozdrawiam!
Aleksandra
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witam.
Soniu a zaglądaj do wujka G. Ja też go odwiedzam jak coś nie wiem. Hortensje przesadzę. Może będzie jej lepiej.
Ola miło mi,że zaglądasz. Wiem i rozumiem.Czasami trzeba pochodzić samemu i coś wybrać. A owszem nie byłam sama. Towarzyszył mi młody,przystojny chłopaczek. Nawet zakupy mi dźwigał. A jak tam Twój potiomek, bo już nie pamiętam czy to wnuczek czy wnuczka.
Jak się czujesz w roli babci? Pozdrawiam i do zobaczenia.
Jeżówki kwitną. Parę pojedynczych kwiatów mają.
Krokusy jesienne też. Choć biały już przekwita.
A to moje chryzantemy wyhodowane z sadzonek.Jak myślicie mogę je zanieść na groby?
Troszkę jestem zawiedziona , bo chyba nie mam pistacjowych , zielonych a kupiłam 5 szt.
Soniu a zaglądaj do wujka G. Ja też go odwiedzam jak coś nie wiem. Hortensje przesadzę. Może będzie jej lepiej.
Ola miło mi,że zaglądasz. Wiem i rozumiem.Czasami trzeba pochodzić samemu i coś wybrać. A owszem nie byłam sama. Towarzyszył mi młody,przystojny chłopaczek. Nawet zakupy mi dźwigał. A jak tam Twój potiomek, bo już nie pamiętam czy to wnuczek czy wnuczka.
Jak się czujesz w roli babci? Pozdrawiam i do zobaczenia.
Jeżówki kwitną. Parę pojedynczych kwiatów mają.
Krokusy jesienne też. Choć biały już przekwita.
A to moje chryzantemy wyhodowane z sadzonek.Jak myślicie mogę je zanieść na groby?
Troszkę jestem zawiedziona , bo chyba nie mam pistacjowych , zielonych a kupiłam 5 szt.
Alu oczywiście że możesz zanieść na groby są niezwykle ładne a to satysfakcja że wychodowałaś sama. A co do nie rozwiniętej hortensji to spotykam wiele kwitnących roślin których kwiaty nie rozwinęły się. Tak u mnie było z pełną lilią już drugi rok nie rozwinęła kwiatów i posiałam aksamitkę i także dziwnie nie rozwinęły kwiatów . Nie wiem co to jest ????? pozdrawiam.
- Biedronka641
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ala, śliczniutkie te jesienne krokusy. Kusiło mnie niesamowicie żeby je kupić w tym roku - trafiłam na fajne mixy kolorów, 50 szt w paczce..Cały czas się wahałam, bo jesienne kwiaty jakoś się u mnie nie sprawdzają. Co roku dosadzam po kilka zimowitów i po roku roku wychodzi 2-3 szt Teraz jeszcze doczytałam, ze te krokusy też lubią zanikać. Pewnie spasuję i będę podziwiała u ciebie. Te biała są szczególnie śliczne
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Jak duże były sadzonki z których urosły tak duże kępy i kiedy były sadzone ? / te przeznaczone na groby/.Są jednoroczne ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Biedronka641
Sabinko ja na Twoim miejscu bym spróbowała. Na pewno jesienne nie przyrastają,bo mam jedne kilka lat i tyle ile wsadziłam jest. Ja w przyszłym roku dokupię, by mieć ich dużo więcej.
Janku sadzonki przyszły do mnie pod koniec maja. Nie było jakoś wielgachne i na wysokość może z 10-12 cm. Nie kosztowały też dużo bo tylko 1.50. Część posadziłam do doniczek i tak się w nich męczą do tej pory. Może powinnam je była zadołować. Niby są jednoroczne ale w dobrych warunkach mogą przezimować. Spróbuje je przechować i rozmnożyć.
W gruncie dużo mniejsze.
Janku sadzonki przyszły do mnie pod koniec maja. Nie było jakoś wielgachne i na wysokość może z 10-12 cm. Nie kosztowały też dużo bo tylko 1.50. Część posadziłam do doniczek i tak się w nich męczą do tej pory. Może powinnam je była zadołować. Niby są jednoroczne ale w dobrych warunkach mogą przezimować. Spróbuje je przechować i rozmnożyć.
W gruncie dużo mniejsze.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Alu jakie śliczne chryzantemy wyhodowałaś z sadzonek, no takie to oczywiście, że na groby można zanieść
- dalisbea
- Od: 15 lut 2016, o 22:52
Przepiękne chryzantemy uwielbiam te o drobniutkich kwiatach i o takich "żarówiastych" kolorach - dają po oczach.
Jak je przechowywałaś w doniczkach? Tzn gdzie stały? Przycinałaś je? Piękne Ci porosły
Jak je przechowywałaś w doniczkach? Tzn gdzie stały? Przycinałaś je? Piękne Ci porosły
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Alu i ja przyłączam się do zachwytów Twoimi chryzantemami - przepiękne
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Alu chryzantemy piękne, nie musisz mieć żadnych obiekcji Udanego grzybobrania Też uwielbiam zbierać
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu hortensje piękne, a to jakie postawisz na grobie, to twoja sprawa. Mnie ten festiwal meksykański na cmentarzach bardzo drażni. Miałam drobnokwiatową w gruncie, jedną zimę przeżyła i pięknie kwitła, kolejnej niestety nie.