Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
- dtlissa
- 200p
- Posty: 383
- Od: 29 mar 2007, o 22:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Wroclaw
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
Upiekłam ?zamiast mąki ziemnieczanej dodalam dwie łyżki budyniu wymieszanego z pół szklanki wody. Mi smakowała, domownicy kręcili nosem na dynię. Piekłam w zwykłej okrągłej foremce 26cm i niestety starczylo mi ciasta tylko na boczki na górę ciasta jak u Ciebie juz nie - oczywiście w smaku to nie przeszkadza.
Witam w ogrodzie... (NL1)
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 24808
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
BUDYŃ JAGLANY
Budyń z kaszy jaglanej, to pyszne i pożywne śniadanie.
Bomba witaminowa zapewniająca świetny start i energię na cały dzień
Kaszę jaglaną kilkakrotnie płuczę, na końcu przelewam wrzątkiem.
Pół szklanki kaszy zalewam szklanką wrzątku, lekko solę i gotuję około 15 min.
Przekładam ją do blendera, dolewam mleko kokosowe, lub wodę , nie za dużo, żeby nie było zbyt rzadkie. Jeśli jest zbyt gęste, to w czasie blendowania uzupełniamy płynem do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji.
Dodaję banana i miód. Blenduję 2-3 minuty, do uzyskania kremu.
Jabłko obieram, trę na tarce w grube wiórki, prażę na patelni na maśle lub oleju kokosowym, nie za długo, tak, żeby jabłko się podprażyło, ale żeby nie zamieniło w mus.
Jabłko mieszam z budyniem, nakładam do miseczek, na wierzch układam sporo dowolnych owoców.... Pycha <3
Kasza jaglana jest królową wszystkich kasz, to samo zdrowie.
Powstaje z prosa, jest bezglutenowa, zasadotwórcza i lekkostrawna.
Posiada największą zawartość witamin z grupy B, witaminy E, żelaza, miedzi.
Zawiera również krzemionkę i lecytynę.
Ma właściwości antywirusowe i przeciwzapalne, świetnie działa na włosy, paznokcie i skórę, pozwala przywrócić równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, wspomaga pamięć i koncentrację, reguluje poziom cholesterolu.
Pozdrawiam ciepło, Agness
Budyń z kaszy jaglanej, to pyszne i pożywne śniadanie.
Bomba witaminowa zapewniająca świetny start i energię na cały dzień
Kaszę jaglaną kilkakrotnie płuczę, na końcu przelewam wrzątkiem.
Pół szklanki kaszy zalewam szklanką wrzątku, lekko solę i gotuję około 15 min.
Przekładam ją do blendera, dolewam mleko kokosowe, lub wodę , nie za dużo, żeby nie było zbyt rzadkie. Jeśli jest zbyt gęste, to w czasie blendowania uzupełniamy płynem do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji.
Dodaję banana i miód. Blenduję 2-3 minuty, do uzyskania kremu.
Jabłko obieram, trę na tarce w grube wiórki, prażę na patelni na maśle lub oleju kokosowym, nie za długo, tak, żeby jabłko się podprażyło, ale żeby nie zamieniło w mus.
Jabłko mieszam z budyniem, nakładam do miseczek, na wierzch układam sporo dowolnych owoców.... Pycha <3
Kasza jaglana jest królową wszystkich kasz, to samo zdrowie.
Powstaje z prosa, jest bezglutenowa, zasadotwórcza i lekkostrawna.
Posiada największą zawartość witamin z grupy B, witaminy E, żelaza, miedzi.
Zawiera również krzemionkę i lecytynę.
Ma właściwości antywirusowe i przeciwzapalne, świetnie działa na włosy, paznokcie i skórę, pozwala przywrócić równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, wspomaga pamięć i koncentrację, reguluje poziom cholesterolu.
Pozdrawiam ciepło, Agness
- acia1065
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1091
- Od: 7 sty 2014, o 14:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Kłaj - Małopolska
- Kontakt:
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
Następnym razem nie chwal się, że to dynia tylko jabłka dla koloru zabarwione kurkumą! Ja ostatnio zrobiłam "grochówkę" z dyni i M. nie poznał!!dtlissa pisze:Upiekłam ?zamiast mąki ziemniaczanej dodałam dwie łyżki budyniu wymieszanego z pół szklanki wody. Mi smakowała, domownicy kręcili nosem na dynię. Piekłam w zwykłej okrągłej foremce 26cm i niestety starczyło mi ciasta tylko na boczki na górę ciasta jak u Ciebie już nie - oczywiście w smaku to nie przeszkadza.
Beata