Hortensje róże i jeżówki
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hortensje róże i jeżówki
W moich Biedronkach niestety ciężko o jakies pozostałości, a o przecenie nie wspomnę Wszystko już dawno sprzedane
Kupiłam trochę czosnków w Lidlu
- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dlaczgo ja nie znam jeszcze tego wątku? Takie piękne jeżówki! Zatem się witam i zostaję na dłużej
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
jakoś za hiacyntami nie przepadam wole czosnki i tulipanyAnn_85 pisze:U mnie też Jakieś resztki są, ale nieprzecenione i zazwyczaj tylko niskie czosnki i hiacynty
ja sobie znowu domówiłam 10 czosnków mount everest ale dostałam piękne ogromne cebulki dzisiaj chyba będę sadzićcyma2704 pisze:Anitko miałaś szczęście, bo u na w B czosnki znikają w pierwszej kolejności. Trzeba się nabiegać, żeby udało się kupić. W moim ulubionym ogrodniczym w tym roku wcale nie było wysokich. W tamtym roku kupowałam trochę w Ben. i wszystko się zgadzało.
Widocznie u mnie w okolicy mniej ogrodników skoro bez problemu mogła m kupić cebulki w biedronce i w lidluAlania pisze:W moich Biedronkach niestety ciężko o jakies pozostałości, a o przecenie nie wspomnę Wszystko już dawno sprzedane
witam nowego gościalemonka pisze:Dlaczgo ja nie znam jeszcze tego wątku? Takie piękne jeżówki! Zatem się witam i zostaję na dłużej
-
- 1000p
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Anitko dziękuję. Wielki szacunek za konsekwencję, pięknie wszystko zestawione. Plama limonkowych żurawek śliczna. Muszę swoje przy schodach tak pogrupować kolorystycznie. Nie byłabym sobą, jakbym nie zastanawiała się, czy nie za blisko muru rośnie szpaler hortensji. Moje po pięciu latach mają 180 cm szerokości.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
No nieźle się napracowałaś, Anitko Ja ostatnio cierpię na permanentny brak czasu Nic się u mnie nie dzieje, nawet nie mam kiedy przygotować rabaty do zimy Musze przynajmniej wybrać się do ogrodniczego po 10 worków ziemi na kopce dla róż
A u Ciebie chyba zimy nie będzie, skoro praca tak wre
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 15 maja 2016, o 21:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anitko, przyszłam się przywitać Szczerze mówiąc zwabił mnie tytuł wątku "Hortensje, jeżówki...", zaglądam, a tu taka miła niespodzianka Zdjęcie profilowe bardzo znajome i... hortensje znajome Z wielką przyjemnością pospaceruję po Twoich ogrodowych włościach Pozdrawiam gorąco
Edyta
Edi i ogród
Edi i ogród
- zlotko73
- 100p
- Od: 30 mar 2015, o 17:17
Witaj Anitko
Mnie również zwabiły do Ciebie hortensje i jeżówki.
Piekny widok a jak podrosną i zakwitną to dopiero bedzie się działo
Pozdrawiam,Danusia
Mój jest ten kawałek ...ogródka, czyli u Danusi
Mój jest ten kawałek ...ogródka, czyli u Danusi
-
- 1000p
Jeszcze nie wszystko skończone bo jak widzisz kilka krzaczków żurawek rośnie tymczasowo w hortensjach będą przeniesione wiosną bo będziemy jeszcze robić obramówke z kostki w okół domu. Za hortensjami mam posadzone trzcinniki ale to takie nitki wiotkie, ze zupełnie ich nie widać . Możliwe, że hortensje posadzone za blisko muru, ale już ich nie będę ruszać bo już mam dosyć przesadzaniacyma2704 pisze:Anitko dziękuję. Wielki szacunek za konsekwencję, pięknie wszystko zestawione. Plama limonkowych żurawek śliczna. Muszę swoje przy schodach tak pogrupować kolorystycznie. Nie byłabym sobą, jakbym nie zastanawiała się, czy nie za blisko muru rośnie szpaler hortensji. Moje po pięciu latach mają 180 cm szerokości.
-
- 1000p
Zdjęcie już trochę nieaktualne, ale ogólnie ostatnio miałam sporo pracy w ogródku, grabienie liści tak mi sie dało we znaki, że podjęłam decyzje o wycięciu leszczyn nie mam siły do tych liściorów jak będę miała tylko kasę to wycinam leszczyny i kupuje duże tuje. Zarąbie się w tym ogródku za dużo pracy to wszystko wymaga więc chcę sobie odjąć niepotrzebnej pracy.Alania pisze:No nieźle się napracowałaś, Anitko Ja ostatnio cierpię na permanentny brak czasu Nic się u mnie nie dzieje, nawet nie mam kiedy przygotować rabaty do zimy Musze przynajmniej wybrać się do ogrodniczego po 10 worków ziemi na kopce dla róż
Jak widać wszystko jeszcze niedopracowane, na wiosnę skopie trawnik wyrównam posieję nową trawę i założę ekobordy
Wiem skąd się znamy Jak widzisz u mnie wiele zmian w ogrodzie i dużo pracy......Edi w ogrodzie pisze:Anitko, przyszłam się przywitać Szczerze mówiąc zwabił mnie tytuł wątku "Hortensje, jeżówki...", zaglądam, a tu taka miła niespodzianka Zdjęcie profilowe bardzo znajome i... hortensje znajome Z wielką przyjemnością pospaceruję po Twoich ogrodowych włościach Pozdrawiam gorąco
Mam nadzieje, że w przyszłym roku efekty mojej pracy będą zadowalającezlotko73 pisze:Witaj Anitko
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Dobrze przeczuwałam że u ciebie to się dzieje na MAXA.
Fantastycznie zapowiadają się te rabaty, zarówno biała jak i z rozchodnikami. W przyszłym roku będą już dojrzałe.
Cebul też sobie nie żałowałaś Będzie pięknie, już to widzę oczami mojej wyobraźni
Jaka odmiana rozchodnika jest przy turzycy palmowej i jeżówkach?
Fantastycznie zapowiadają się te rabaty, zarówno biała jak i z rozchodnikami. W przyszłym roku będą już dojrzałe.
Cebul też sobie nie żałowałaś Będzie pięknie, już to widzę oczami mojej wyobraźni
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Anitko. Jesteś pracowita jak pszczółka więc efekty Twoich prac na pewno w przyszłym sezonie będą widoczne . Niech o to głowa Cię nie boli . Za kilka miesięcy będziemy podziwiać pierwsze cebulowe . Jestem bardzo ciekawa Twojej wiosny w przyszłym sezonie . Pozdrawiam
-
- 1000p
Cebul sobie nie żałowałam teraz jeszcze sobie zamówiłam 18 sztuk czosnku mount everest. Już się wiosny nie mogę doczekać.....April pisze:Dobrze przeczuwałam że u ciebie to się dzieje na MAXA.
Rozchodnik przy turzycy i jeżówkach to odmiana matrona ;)
Też jestem ciekawa wiosny bo pierwszy raz kupiłam tyle cebulowych, wciągnęłam się na maksa z tymi cebulkami a myślałam, że mnie nie kręcąewelkacha88 pisze:Witaj Anitko. Jesteś pracowita jak pszczółka więc efekty Twoich prac na pewno w przyszłym sezonie będą widoczne . Niech o to głowa Cię nie boli . Za kilka miesięcy będziemy podziwiać pierwsze cebulowe . Jestem bardzo ciekawa Twojej wiosny w przyszłym sezonie . Pozdrawiam