Hortensje róże i jeżówki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Hortensje róże i jeżówki

Post »

W moich Biedronkach niestety ciężko o jakies pozostałości, a o przecenie nie wspomnę ;:224 Wszystko już dawno sprzedane ;:218
Kupiłam trochę czosnków w Lidlu :D
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dlaczgo ja nie znam jeszcze tego wątku? Takie piękne jeżówki! Zatem się witam i zostaję na dłużej :wit
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Ann_85 pisze:U mnie też ;:222 Jakieś resztki są, ale nieprzecenione i zazwyczaj tylko niskie czosnki i hiacynty ;:153
jakoś za hiacyntami nie przepadam wole czosnki i tulipany :D
cyma2704 pisze:Anitko miałaś szczęście, bo u na w B czosnki znikają w pierwszej kolejności. ;:108 Trzeba się nabiegać, żeby udało się kupić. W moim ulubionym ogrodniczym w tym roku wcale nie było wysokich. ;:222 W tamtym roku kupowałam trochę w Ben. i wszystko się zgadzało.
ja sobie znowu domówiłam 10 czosnków mount everest ale dostałam piękne ogromne cebulki dzisiaj chyba będę sadzić :D
Alania pisze:W moich Biedronkach niestety ciężko o jakies pozostałości, a o przecenie nie wspomnę ;:224 Wszystko już dawno sprzedane ;:218
Kupiłam trochę czosnków w Lidlu :D
Widocznie u mnie w okolicy mniej ogrodników skoro bez problemu mogła m kupić cebulki w biedronce i w lidlu
lemonka pisze:Dlaczgo ja nie znam jeszcze tego wątku? Takie piękne jeżówki! Zatem się witam i zostaję na dłużej :wit
witam nowego gościa :wit
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Rzadko bywam na forum, ale w ogródku działam i to się na pewno nie zmieni :D już nie mogę się doczekać wiosny :?
hortensje w końcu wróciły na swoje miejsce :)
Obrazek

Obrazek

powiększyłam rabatkę

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko dziękuję. ;:196 Wielki szacunek za konsekwencję, ;:180 pięknie wszystko zestawione. ;:138 Plama limonkowych żurawek śliczna. ;:oj Muszę swoje przy schodach tak pogrupować kolorystycznie. Nie byłabym sobą, jakbym nie zastanawiała się, czy nie za blisko muru rośnie szpaler hortensji. ;:218 Moje po pięciu latach mają 180 cm szerokości.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

No nieźle się napracowałaś, Anitko :D Ja ostatnio cierpię na permanentny brak czasu ;:222 Nic się u mnie nie dzieje, nawet nie mam kiedy przygotować rabaty do zimy ;:185 Musze przynajmniej wybrać się do ogrodniczego po 10 worków ziemi na kopce dla róż ;:224
A u Ciebie chyba zimy nie będzie, skoro praca tak wre ;:333 :wink:
Edi w ogrodzie
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 15 maja 2016, o 21:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anitko, przyszłam się przywitać :wit Szczerze mówiąc zwabił mnie tytuł wątku "Hortensje, jeżówki...", zaglądam, a tu taka miła niespodzianka ;:138 Zdjęcie profilowe bardzo znajome :D i... hortensje znajome :wink: Z wielką przyjemnością pospaceruję po Twoich ogrodowych włościach :D Pozdrawiam gorąco ;:167
Awatar użytkownika
zlotko73
100p
100p
Od: 30 mar 2015, o 17:17

Post »

Witaj Anitko :)
Mnie również zwabiły do Ciebie hortensje i jeżówki.
Piekny widok a jak podrosną i zakwitną to dopiero bedzie się działo :)
Filemon24
1000p
1000p

Post »

cyma2704 pisze:Anitko dziękuję. ;:196 Wielki szacunek za konsekwencję, ;:180 pięknie wszystko zestawione. ;:138 Plama limonkowych żurawek śliczna. ;:oj Muszę swoje przy schodach tak pogrupować kolorystycznie. Nie byłabym sobą, jakbym nie zastanawiała się, czy nie za blisko muru rośnie szpaler hortensji. ;:218 Moje po pięciu latach mają 180 cm szerokości.
Jeszcze nie wszystko skończone bo jak widzisz kilka krzaczków żurawek rośnie tymczasowo w hortensjach będą przeniesione wiosną bo będziemy jeszcze robić obramówke z kostki w okół domu. Za hortensjami mam posadzone trzcinniki ale to takie nitki wiotkie, ze zupełnie ich nie widać ;:306. Możliwe, że hortensje posadzone za blisko muru, ale już ich nie będę ruszać bo już mam dosyć przesadzania ;:223
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Alania pisze:No nieźle się napracowałaś, Anitko :D Ja ostatnio cierpię na permanentny brak czasu ;:222 Nic się u mnie nie dzieje, nawet nie mam kiedy przygotować rabaty do zimy ;:185 Musze przynajmniej wybrać się do ogrodniczego po 10 worków ziemi na kopce dla róż ;:224
A u Ciebie chyba zimy nie będzie, skoro praca tak wre ;:333 :wink:
Zdjęcie już trochę nieaktualne, ale ogólnie ostatnio miałam sporo pracy w ogródku, grabienie liści tak mi sie dało we znaki, że podjęłam decyzje o wycięciu leszczyn :? nie mam siły do tych liściorów ;:124 jak będę miała tylko kasę to wycinam leszczyny i kupuje duże tuje. Zarąbie się w tym ogródku za dużo pracy to wszystko wymaga więc chcę sobie odjąć niepotrzebnej pracy.
Jak widać wszystko jeszcze niedopracowane, na wiosnę skopie trawnik wyrównam posieję nową trawę i założę ekobordy
Edi w ogrodzie pisze:Anitko, przyszłam się przywitać :wit Szczerze mówiąc zwabił mnie tytuł wątku "Hortensje, jeżówki...", zaglądam, a tu taka miła niespodzianka ;:138 Zdjęcie profilowe bardzo znajome :D i... hortensje znajome :wink: Z wielką przyjemnością pospaceruję po Twoich ogrodowych włościach :D Pozdrawiam gorąco ;:167
Wiem skąd się znamy :D Jak widzisz u mnie wiele zmian w ogrodzie i dużo pracy......
zlotko73 pisze:Witaj Anitko :)
Mnie również zwabiły do Ciebie hortensje i jeżówki.
Piekny widok a jak podrosną i zakwitną to dopiero bedzie się działo :)
Mam nadzieje, że w przyszłym roku efekty mojej pracy będą zadowalające :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Dobrze przeczuwałam że u ciebie to się dzieje na MAXA.
Fantastycznie zapowiadają się te rabaty, zarówno biała jak i z rozchodnikami. W przyszłym roku będą już dojrzałe.
Cebul też sobie nie żałowałaś ;:306 Będzie pięknie, już to widzę oczami mojej wyobraźni ;:333

Jaka odmiana rozchodnika jest przy turzycy palmowej i jeżówkach?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Anitko. Jesteś pracowita jak pszczółka więc efekty Twoich prac na pewno w przyszłym sezonie będą widoczne ;:108 . Niech o to głowa Cię nie boli ;:108 . Za kilka miesięcy będziemy podziwiać pierwsze cebulowe . Jestem bardzo ciekawa Twojej wiosny w przyszłym sezonie ;:333 . Pozdrawiam :wit
Filemon24
1000p
1000p

Post »

April pisze:Dobrze przeczuwałam że u ciebie to się dzieje na MAXA.
Fantastycznie zapowiadają się te rabaty, zarówno biała jak i z rozchodnikami. W przyszłym roku będą już dojrzałe.
Cebul też sobie nie żałowałaś ;:306 Będzie pięknie, już to widzę oczami mojej wyobraźni ;:333

Jaka odmiana rozchodnika jest przy turzycy palmowej i jeżówkach?
Cebul sobie nie żałowałam :) teraz jeszcze sobie zamówiłam 18 sztuk czosnku mount everest. Już się wiosny nie mogę doczekać.....
Rozchodnik przy turzycy i jeżówkach to odmiana matrona ;)
ewelkacha88 pisze:Witaj Anitko. Jesteś pracowita jak pszczółka więc efekty Twoich prac na pewno w przyszłym sezonie będą widoczne ;:108 . Niech o to głowa Cię nie boli ;:108 . Za kilka miesięcy będziemy podziwiać pierwsze cebulowe . Jestem bardzo ciekawa Twojej wiosny w przyszłym sezonie ;:333 . Pozdrawiam :wit
Też jestem ciekawa wiosny bo pierwszy raz kupiłam tyle cebulowych, wciągnęłam się na maksa z tymi cebulkami ;:223 a myślałam, że mnie nie kręcą ;:224
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”