Fontanna pokojowa - nawilżacz - jak zrobić?
-
- 10p - Początkujący
- Od: 20 gru 2010, o 18:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Fontanna pokojowa - nawilżacz - jak zrobić?
Co kto lubi Mi się właśnie takie "udziwnienia" podobają, po jonizatorze powietrze robi się w pokoju wspaniałe, do tego przyjemny plusk wody i romantyczne delikatne światło, jeżeli nie znacie tego uczucia to żałujcie Co do materiałów, mam te jonizatory z allegro w ręcznie zrobionej lampie w domu, już 2 lata pracują i nie ma z nimi problemu
Fontanna z własnoręcznie zebranych kamieni nad morzem, wykonana z sercem, uczuciem to coś wyjątkowego:)
Ale jak ktoś woli pójść na skróty i kupić w sklepie to droga wolna, mi chodzi o sam pomysł i ideę
Poza tym takiej fontanny na pewno nie ma w sklepach.
Karmniki też są gotowe do kupienia, ale każdego roku wolę je zrobić sama. Potem całą zimę ma piękny widok ptasiej stołówki za oknem
Fontanna z własnoręcznie zebranych kamieni nad morzem, wykonana z sercem, uczuciem to coś wyjątkowego:)
Ale jak ktoś woli pójść na skróty i kupić w sklepie to droga wolna, mi chodzi o sam pomysł i ideę
Poza tym takiej fontanny na pewno nie ma w sklepach.
Karmniki też są gotowe do kupienia, ale każdego roku wolę je zrobić sama. Potem całą zimę ma piękny widok ptasiej stołówki za oknem
Mi grota z kamyków bardziej się podoba niż sikające aniołki;) Generator pary też jest fajny, ale trzeba do takiej fontanny wodę zdemineralizowaną a najlepiej destylowaną, bo kamień z wody będzie się osadzał po całym mieszkaniu w postaci szarawego pyłu -ten generator rozbija wodę przy pomocy ultradźwięków i wtedy kamień się osadza na meblach.
- Wiktoria_W
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zasadniczo pomysł jest fajny i próbuję to sobie wyobrazić. Zamierzasz tak po prostu połączyć kamyki silikonem (o tym nie mam bladego pojęcia - nie wiem, jak to może wyglądać), czy będziesz je umieszczać w jakiejś masie plastycznej typu modelina?
-
- 10p - Początkujący
- Od: 20 gru 2010, o 18:11
- Kontakt:
Tak, silikonem bezbarwnym na wyspawanym szkielecie metalowym, jak znajdę tylko trochę czasu, bo nawał pracy niestety na razie nie pozwala Choć już materiały zebrane i czekają cierpliwie
- Wiktoria_W
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wyspawany szkielet metalowy Rozumiem, że czegoś takiego nie kupuje się w sklepie ? To już wyższa szkoła jazdy i dla mnie raczej sprawa nieosiągalna, ale chętnie pokibicuję.
- cattreen_w
- 10p - Początkujący
- Od: 5 lis 2012, o 17:43
Witajcie,
bardzo jestem ciekawa jak wyszedł pomysł z pokojową fontanną ?? Czy ma ktoś może jakieś swoje zdjęcia i mógłby się nimi podzielić ?? Będę bardzo wdzięczna. Tym razem mnie dopadł szał zrobienia takiego cuda Pozdrawiam ciepło
bardzo jestem ciekawa jak wyszedł pomysł z pokojową fontanną ?? Czy ma ktoś może jakieś swoje zdjęcia i mógłby się nimi podzielić ?? Będę bardzo wdzięczna. Tym razem mnie dopadł szał zrobienia takiego cuda Pozdrawiam ciepło
- Dorja
- 500p
- Od: 23 wrz 2014, o 08:45
http://mlodytechnik.pl/zrob-to-sam/1537 ... nna-herona Jak ktoś zrobi, to niech się pochwali ;)
Katarzyna. Ogród po wiejsku