Pomidorki koktajlowe - 5 cz.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 3 kwie 2015, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 5 cz.
To może spróbuję zapolować na AWN na niego. Właśnie dobrego pomarańczowego szukam. Do letnich kolorowych sałatek
-
- 100p
- Od: 23 sty 2013, o 19:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo dobra pomarańczowa koktajlówka wysoka -Jaune Flamme .Pendulina Orange posadzona w gruncie bardzo się brudziła, zwłaszcza po opadach.
Nie wiem czy ktoś uprawiał Irlandzki NN .
Dobrze , że posadziłam go zaraz przy wejściu do foliaka , miałam co podgryzać , praktycznie sama ogałacałam krzaki
Jak dla mnie , bardzo smaczny , b. plenny , zdrowy do samego końca .
Kilka pierwszych gron , pomidorki od 6 do 10 sztuk w gronie , czym wyżej ,grona podwójne i potrójne od 20-30 pomidorków .
W tym roku miałam w przyszłym obowiązkowo i też 2 krzaki .
Dobrze , że posadziłam go zaraz przy wejściu do foliaka , miałam co podgryzać , praktycznie sama ogałacałam krzaki
Jak dla mnie , bardzo smaczny , b. plenny , zdrowy do samego końca .
Kilka pierwszych gron , pomidorki od 6 do 10 sztuk w gronie , czym wyżej ,grona podwójne i potrójne od 20-30 pomidorków .
W tym roku miałam w przyszłym obowiązkowo i też 2 krzaki .
- mymysteryy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja go miałam, ale bardzo szybko zaatakowała mi go zaraza (rósł w gruncie, niczym nie pryskany profilaktycznie).
Mogłam dopisać że moje rosły pod folią ,
Po posadzeniu kilka razy oprysk OW później sobie odpuściłam , nie pryskałam . Krzaki do samego końca bez oznak niedoborów , zdrowiutkie . Dopiero przymrozki je powaliły .
Po posadzeniu kilka razy oprysk OW później sobie odpuściłam , nie pryskałam . Krzaki do samego końca bez oznak niedoborów , zdrowiutkie . Dopiero przymrozki je powaliły .
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Bardzo dziękuje za pomoc
A teraz pytanie dotyczące p. koktajlowych o pokroju krzaczastym typu Snow White. Znacie podobne odmiany ? Chciałbym kilkanaście krzaczków posadzić obok domu w donicach
A teraz pytanie dotyczące p. koktajlowych o pokroju krzaczastym typu Snow White. Znacie podobne odmiany ? Chciałbym kilkanaście krzaczków posadzić obok domu w donicach
-
- 500p
- Od: 17 kwie 2015, o 20:04
Snow White to pomidor wysoki. Jeśli chodzi o samokończące koktajlówki to w tym sezonie miałam Rose Quarz Multiflora. Bardzo smaczny malinowy. To najwcześniejszy pomidor jaki owocował u mnie w tym sezonie Wcześniejszy od Stupice.
Pozdrawiam
Bea
Bea
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Pomyliłem się Chodziło mi o Malinowego Kapturka
Beata mam już go na liście
Beata mam już go na liście
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Elu, napisałaś przecież, że rósł od razu przy wejściu do foliaka, więc dlatego ja napisałam, że mój rósł w gruncie, (czyli w innych warunkach i był bardziej narażony na ZZ). Zresztą widać nawet na zdjęciu, że u Ciebie rośnie w folii, więc było to jasne.tija pisze:Mogłam dopisać że moje rosły pod folią ,
Seba Snow Whita też możesz posadzić w donicy. Ja już drugi sezon z rzędu miałam go tak posadzonego. Zresztą te donicowe miały u mnie lepszy smak niż te w gruncie, więc teraz już tylko w donicy je uprawiam (tak samo zresztą Cytrynek Groniasty). Wystarczy dać mu w miarę dużą tyczkę i jest OK. U mnie, jak skończyła mu się tyczka zaczął się przewieszać w dół i też było dobrze.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 3 kwie 2015, o 18:25
A nadaje się pod folię? Czy lepiej do gruntu?babcia 102 pisze:Bardzo dobra pomarańczowa koktajlówka wysoka -Jaune Flamme .
Hehe. Otwieram swój kajecik w którym mam zapisane nazwy pomidorów jakie chcę spróbować w tym sezonie i Jaune Flamme na jednej z pierwszych pozycji. Zapomniałem że że tego pomarańczowego już kiedyś zauważyłem i dopisałem do "listy życzeń" Ale to dobrze, kolejne potwierdzenie że dobrze wytypowałem
-
- 100p
- Od: 23 sty 2013, o 19:22
Moje trzy krzaczki rosły w gruncie bezproblemowo i owocowały bardzo obficie i długo.
A co myślicie o uprawie warzyw w czymś takim jak growbox. link do strony usunięty-jokaer.
Czytałem kiedyś wpis na jakimś blogu, gdzie ktoś chwalił się, że udało mu się wyhodować w growboxie ogórki. Ma ktoś jakieś doświadczenia?
Czytałem kiedyś wpis na jakimś blogu, gdzie ktoś chwalił się, że udało mu się wyhodować w growboxie ogórki. Ma ktoś jakieś doświadczenia?
Poznam Regulamin Forum
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Chyba za dużo zachodu jak na pomidorki. Może przedłużyć doniczkowym wegetacje po wniesieniu ich z dworu do domu to tak ale uprawa raczej mało opłacalna, bo ile krzaków się w takim boxie zmieści?
A ogólnie warzywa, to też na szybko nie wiem jakie by się opłacało. Może papryki jakieś super hoty. Ale to już wątek o doświetlaniu, a nie pomidorach koktajlowych.
A ogólnie warzywa, to też na szybko nie wiem jakie by się opłacało. Może papryki jakieś super hoty. Ale to już wątek o doświetlaniu, a nie pomidorach koktajlowych.