Wszystko o pomidorach cz. 13
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 13
To bardziej sakiewki niż serca , ale też śliczne. Pewnie mają smak pomidorowy a nie wędzonego łososia?
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 3 kwie 2015, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy pomidor Indigo Blue Beauty oraz Indigo Blue to ta sama odmiana?
Pomidoromaniacy mam prośbę o wysłanie na AWN pomidora Carbon bo nie widzę go dostępnego w spisie dostępnych nasion.
Druga moja prośba o wysłanie nasion to czy ktoś posiada nasiona pomidora Box Car Willie? Tego to nawet w spisie pomidorów nie ma.
Pomidoromaniacy mam prośbę o wysłanie na AWN pomidora Carbon bo nie widzę go dostępnego w spisie dostępnych nasion.
Druga moja prośba o wysłanie nasion to czy ktoś posiada nasiona pomidora Box Car Willie? Tego to nawet w spisie pomidorów nie ma.
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Indigo Blue Beauty to pomidor wielkoowocowy, a Indigo Blue (a właściwie, o ile się nie mylę, poprawna nazwa to P-20 Blue), to koktajlówka.
Co do Carbona, to sporo nasion zostało z poprzedniej Akcji, więc jak tylko dostanę przesyłkę od Milci, to powinno wystarczyć dla wszystkich chętnych.
Co do Carbona, to sporo nasion zostało z poprzedniej Akcji, więc jak tylko dostanę przesyłkę od Milci, to powinno wystarczyć dla wszystkich chętnych.
-
P-20 to nazwa robocza odmiany Indigo Blue. Część nasion "wypłynęła " z Oregon State University zanim w sprzedaży ukazały się pod oficjalną nazwą. Było już na ten temat.
PS.
Ma ktoś takie pomidorki? http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... omato.html
PS.
- mymysteryy
Aha, no to wszystko wyjaśnione.
A co, byłbyś zainteresowany? A słyszałam, że podobno już nie chcesz żadnych nowym odmian do testowniakaLo pisze: PS.
-
A czy ja coś takiego napisałem? Chciałem tylko zaspokoić swoją ciekawość. Poza tym mam jeszcze do przetestowania ponad 20 różnych odmian z lat poprzednich . Na razie chwatit'.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
kaLo A co takiego nadzwyczajnego w tym Galaxy? Mój P20 blue był jak jego brat bliźniak.
Co do Indigo blue beauty, to faktycznie bardzo urokliwy czarny wielkoowocowy pomidorek. Trafił mi się na krzaku jeden staśmiony okaz i ten to był naprawde piękny.
Kwestia P20 blue jest już wyjaśniona, więc dodam tylko by kontrolować jego nazewnictwo.
Co do Indigo blue beauty, to faktycznie bardzo urokliwy czarny wielkoowocowy pomidorek. Trafił mi się na krzaku jeden staśmiony okaz i ten to był naprawde piękny.
Kwestia P20 blue jest już wyjaśniona, więc dodam tylko by kontrolować jego nazewnictwo.
-
Też chciałem zaspokoić ciekawość i wcale nie chodzi o zdemaskowanie tych, co mają znajomych w Izraelu . Wszyscy narzekają na smak P-20, może ten byłby smaczniejszy.
- mymysteryy
Dominika (Amanita) miała go dwa lata temu. Może coś napisze o doznaniach smakowych na jego temat.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 sty 2015, o 22:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miałem u siebie i pod nazwą Indigo Blue i P-20. Nie można im odmówić urody. Pieknie się komponowały z różnymi "pasiastymi" i kolorowymi i chyba to jedyny pozytyw tej odmiany. Czar pryskał gdy przyszło do degustacji. Słabo dojrzałe nie miały w moim odczuciu żadnego smaku (jak kiepskie marketowe w środku zimy) a bardziej dojrzałe były wodniste. Nie znalazły uznania w rodzinie poza walorem estetycznym. Może mają jakieś szczególne wymagania żeby błysnęły smakiem...? Na razie idą czasowo w odstawkę. aha, wielkościa plonu też nie zachęcają. Ale robią wrażenie na zwiedząjących tunel wyglądem.
Tak, miałam i żałuję, że dałam się nabrać i namówić na zakupy w tym jednym, oszukańczym sklepie, który sprzedawał te nasiona. To nie było żadne Galaxy, wyrosło bardziej jak Black Krim No, ale czego się nie robi, aby złapać naiwnych klientówmymysteryy pisze:Dominika (Amanita) miała go dwa lata temu. Może coś napisze o doznaniach smakowych na jego temat.
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Może ktoś się orientuje, czy Czornoje Sierdce i Brad's Black Heart to ta sama odmiana czy dwie różne?