Hosty - ciekawe kompozycje i zestawienia Cz.2
- Rennni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hosty - ciekawe kompozycje i zestawienia Cz.2
ZbigniewG, piękna co to za odmiana?
I coś z mojego ogrodu...
Climax, Krossa Regal, Blue Angel, plantaginea i NN
Janet, nowa Lakeside Cha Cha i Risky Business
White Dove, za nią jest stara Striptease. Spółka robią im dwie piękne paprocie, Athyrium 'Okanum' i Polystichum polyblepharum.
Striptease, Lakeside Ninita i paprocie Cyrtomium fortunei.
Rainforest Sunrise, za nią jest Color Festival.
Hydon Sunset
Stained Glass i ....teraz nie mogę sobie przypomnieć Ann Kulpa? W spółke z Polystichum proliferum, Athyrium " Lady in Red " i Brunnera Jack Frost
Fortunei Albopicta i ładna siewka pulmonarii
Justine
Rainbow's End, za nią jest Antioch
I coś z mojego ogrodu...
Climax, Krossa Regal, Blue Angel, plantaginea i NN
Janet, nowa Lakeside Cha Cha i Risky Business
White Dove, za nią jest stara Striptease. Spółka robią im dwie piękne paprocie, Athyrium 'Okanum' i Polystichum polyblepharum.
Striptease, Lakeside Ninita i paprocie Cyrtomium fortunei.
Rainforest Sunrise, za nią jest Color Festival.
Hydon Sunset
Stained Glass i ....teraz nie mogę sobie przypomnieć Ann Kulpa? W spółke z Polystichum proliferum, Athyrium " Lady in Red " i Brunnera Jack Frost
Fortunei Albopicta i ładna siewka pulmonarii
Justine
Rainbow's End, za nią jest Antioch
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
- ZbigniewG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Rennni kupiona jako Stained Glass
Przepraszam, że dopiero dzisiaj odpowiadam. Nie zauważyłam, że zostałam wywołana do tablicy.asta6265 pisze:Fafka co to za hosta na ostatnim zdjęciu? - piękna.
Właściwie to ta hosta została kupiona bez nazwy. Sugerowano mi, że to może być 'Green Gold' albo fortunei 'Albomarginata'.
To popularna hosta. Jej urok tkwi w wieku i rozmiarach. Ta kępa ma coś około 7 lat.
Pozdrawiam. Jola.
-
- 50p
- Od: 24 lis 2010, o 12:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Co robicie na zimę z hostami? U mnie prawie wszystkie skończyły wegetację, jeszcze dobrze wygląda orange marmolade, ma zupełnie nowe kolory.
Joanna
- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Joanno jeżeli hosty są w gruncie to nic nie robimy jeżeli masz ochotę i czas to można pozbierać-wyrwać liście, ale na to jeszcze czas
A doniczki należałoby gdzieś zakamuflować, zakopcować ewentualnie schować do garażu
A doniczki należałoby gdzieś zakamuflować, zakopcować ewentualnie schować do garażu
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
-
- 50p
- Od: 24 lis 2010, o 12:29
Fabi dziękuję za odpowiedź, martwi mnie tylko, ze gdy zebrałam liście, hosty są takie nagie, może chociaz je przykryc ziemią lub korą?
Joanna
- Mirana
- 100p
- Od: 21 kwie 2015, o 14:57
Ja swoje okrywam korą, ale nie wiem, czy jest to konieczne.
U mnie za to, COŚ wyżera mi korzenie moich host. Dziury w ziemi jak po krecie, korytarze porobione w głąb, ale czytałam, że krety nie żywią się korzeniami, więc to chyba nie kret... Żeruje właśnie tu gdzie jest wilgotno i gdzie rosną hosty z paprociami. Już mi dwie dwuletnie hosty zmarnowało Macie może pomysł co to mogłoby być? Z hosty poniżej została sama "czapka".
U mnie za to, COŚ wyżera mi korzenie moich host. Dziury w ziemi jak po krecie, korytarze porobione w głąb, ale czytałam, że krety nie żywią się korzeniami, więc to chyba nie kret... Żeruje właśnie tu gdzie jest wilgotno i gdzie rosną hosty z paprociami. Już mi dwie dwuletnie hosty zmarnowało Macie może pomysł co to mogłoby być? Z hosty poniżej została sama "czapka".
"Proszę, weź tego hibiskusa, Mirana. Wiem, że u ciebie każda złamana, chora roślinka dostanie nowe życie".
Nornica bardzo trudno jest ją odzwyczaić od tego smaku więc trzeba bardzo drastyczne środki przede wszystkim łapki na myszy i trutki szczególnie teraz jak jest zimno i szukają jedzenia.Mirana pisze:Żeruje właśnie tu gdzie jest wilgotno i gdzie rosną hosty z paprociami. Już mi dwie dwuletnie hosty zmarnowało Macie może pomysł co to mogłoby być? Z hosty poniżej została sama "czapka".
Pozdrawiam Paweł
- lili.ana
- 50p
- Od: 29 sie 2009, o 20:24
Witam, U mnie też od paru lat nornice robią spore spustoszenie. Na rabacie z hostami są stale 2-3 wejścia do ich nor. Chyba więc je lubią. Nie pomaga wsypywanie żadnych antynornicowych granulek.