Pomidorki koktajlowe - 5 cz.
-
- 500p
- Od: 17 kwie 2015, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 5 cz.
Snow White to pomidor wysoki. Jeśli chodzi o samokończące koktajlówki to w tym sezonie miałam Rose Quarz Multiflora. Bardzo smaczny malinowy. To najwcześniejszy pomidor jaki owocował u mnie w tym sezonie Wcześniejszy od Stupice.
Pozdrawiam
Bea
Bea
- seba1999
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pomyliłem się
Chodziło mi o Malinowego Kapturka
Beata mam już go na liście

Beata mam już go na liście

- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Elu, napisałaś przecież, że rósł od razu przy wejściu do foliaka, więc dlatego ja napisałam, że mój rósł w gruncie, (czyli w innych warunkach i był bardziej narażony na ZZ). Zresztą widać nawet na zdjęciu, że u Ciebie rośnie w folii, więc było to jasne.tija pisze:Mogłam dopisaćże moje rosły pod folią ,

Seba Snow Whita też możesz posadzić w donicy.

-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 3 kwie 2015, o 18:25
A nadaje się pod folię? Czy lepiej do gruntu?babcia 102 pisze:Bardzo dobra pomarańczowa koktajlówka wysoka -Jaune Flamme .
Hehe. Otwieram swój kajecik w którym mam zapisane nazwy pomidorów jakie chcę spróbować w tym sezonie i Jaune Flamme na jednej z pierwszych pozycji. Zapomniałem że że tego pomarańczowego już kiedyś zauważyłem i dopisałem do "listy życzeń"

-
- 100p
- Od: 23 sty 2013, o 19:22
Moje trzy krzaczki rosły w gruncie bezproblemowo i owocowały bardzo obficie i długo.
A co myślicie o uprawie warzyw w czymś takim jak growbox. link do strony usunięty-jokaer.
Czytałem kiedyś wpis na jakimś blogu, gdzie ktoś chwalił się, że udało mu się wyhodować w growboxie ogórki. Ma ktoś jakieś doświadczenia?
Czytałem kiedyś wpis na jakimś blogu, gdzie ktoś chwalił się, że udało mu się wyhodować w growboxie ogórki. Ma ktoś jakieś doświadczenia?

Poznam Regulamin Forum
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Chyba za dużo zachodu jak na pomidorki.
Może przedłużyć doniczkowym wegetacje po wniesieniu ich z dworu do domu to tak ale uprawa raczej mało opłacalna, bo ile krzaków się w takim boxie zmieści?
A ogólnie warzywa, to też na szybko nie wiem jakie by się opłacało. Może papryki jakieś super hoty. Ale to już wątek o doświetlaniu, a nie pomidorach koktajlowych.

A ogólnie warzywa, to też na szybko nie wiem jakie by się opłacało. Może papryki jakieś super hoty. Ale to już wątek o doświetlaniu, a nie pomidorach koktajlowych.

- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Kasiu coś w tym jest co napisałaś. Spotkałam się z tym, że w gruncie i donicy pomidorki koktajlowe tych samych odmian, ba z tych samych nasion smakowały różnie. Np w tym roku zajadaliśmy się Chernyi Mavrem z donicy, ten z gruntu prawie cały poszedł na suszenie, ten z donicy dużo słodszy, mniejszy bardziej chrupiący. Robił furorę wśród gości rosnąc obok altany, dzieci podjadały go jak cukierki.Seba Snow Whita też możesz posadzić w donicy.Ja już drugi sezon z rzędu miałam go tak posadzonego. Zresztą te donicowe miały u mnie lepszy smak niż te w gruncie, więc teraz już tylko w donicy je uprawiam (tak samo zresztą Cytrynek Groniasty). Wystarczy dać mu w miarę dużą tyczkę i jest OK. U mnie, jak skończyła mu się tyczka zaczął się przewieszać w dół i też było dobrze.
Jeśli ktoś chce spróbować to polecam.

Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
U mnie na balkonie tylko w donicy.
Snow White spisał się super, dostał wysoką tyczkę, bardzo plenny, a w smaku jak miód.
Owocował do późna, sprawdził się na 5+.
Snow White spisał się super, dostał wysoką tyczkę, bardzo plenny, a w smaku jak miód.
Owocował do późna, sprawdził się na 5+.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
U mnie jak miałem Snow white pod daszkiem, to był najwyższym pomidorem z wszystkich. Mimo iż był w najwyższym miejscu pod daszkiem, to się zawijał pod nim. Grona były wyrównane, a pomidorki miodzio.
Dorównywał mu tylko smakiem Cytrynek groniasty, również podobnie wysoki ale z innym typem gron. W zależności od dnia albo zajadałem jednego albo drugiego.
W wiadrze Snow white miałem w ramach ozdoby, bo zaszczepiłem go na P20 blue.
Jednak tego już nie pamiętam jaki miał smak.

W wiadrze Snow white miałem w ramach ozdoby, bo zaszczepiłem go na P20 blue.

U mnie w tym roku Snow white się nie udał, był mało słodki, niezbyt smaczny. A w zeszłym roku był pyszny. Nie wiem od czego to zależy. Rosną w donicach na balkonie.
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Może od nawożenia? U mnie te same odmiany pomidorów, ale rosnące w różnych warunkach, różniły się smakiem. Generalnie donicowe są u mnie smaczniejsze (regularnie ferdygowane) od tych rosnących w gruncie (mam ubogą piaszczystą glebę).
- lucysia
- 100p
- Od: 5 mar 2007, o 19:50
U mnie w tym roku wszystkie koktajlówki w donicach więc nie mam porównania.Z tym że jeden czarniawy(nie znam nazwy bo był z mixu ) był barddzo kwaśny.Sporo obornika tam bylo,ale inne były przepyszne.Po prostu taki typ był.
Dziewczyna z bloku,która nie widzi świata poza wsią.
Może dałeś za dużo azotu. Moje pomidory rosną wyłącznie na kompoście.amsiz pisze:U mnie w tym roku Snow white się nie udał, był mało słodki, niezbyt smaczny. A w zeszłym roku był pyszny. Nie wiem od czego to zależy. Rosną w donicach na balkonie.
-
- 500p
- Od: 17 kwie 2015, o 20:04
Przyczyną mogła też być pogoda. U mnie było mało słońca, duże wahania temperatury między dniem a nocą. Kilka odmian miało gorszy smak niż w ubiegłych latach.
Pozdrawiam
Bea
Bea