Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 4
Re: Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 4
Aria tego się trochę obawiałem. Nie siałem bowiem nr "sakiewkowych". W sumie wysadzony został tylko 1 krzak, więc może jakieś zaplątane nasionko. Skłaniałbym się do K/142 bo ją miałem w planach wysiać ale potem się wycofałem.
Pozdrawiam Wojtek
Akurat te numery łatwo można rozpoznać, jeśli w następnych pokoleniach pojawią się zebry, to będzie numer K/141, jeśli pozostaną czerwone sakiewki to może być 142 lub 141.
- Ma-Do
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2010, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nasiona z moich K/141 nie są rozdzielone ,pomieszałam je,ponieważ ten inny sakiewkowaty kształt uznałam jako wybryk,no i może to był błąd.
Ale może u kogoś sakiewki znów się pojawią.A może nawet u mnie, bo mam jeszcze resztę nasion z ubiegłego roku.
Ale może u kogoś sakiewki znów się pojawią.A może nawet u mnie, bo mam jeszcze resztę nasion z ubiegłego roku.
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
Dzięki. W najbliższym sezonie będę je siał więc się okaże.
Pozdrawiam Wojtek
A co z nasionami przekazanymi na Akcję? Wysłałeś je jako K/149?
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wszystkie K/141 jakie siałam ( miałam od kilku osób) to były jak dotąd sakiewki czerwonożółte pasiaste. Miałam pokolenia od F3 do F5, zresztą Albenga i Copia powinny dać takie kolory.
K/142 Albenga i Kosowo mogły dać taka sakiewkę jak u Wojtka.
K/142 Albenga i Kosowo mogły dać taka sakiewkę jak u Wojtka.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
A u mnie K/141 były też czerwonymi sakiewkami, żółtymi, zebrami oczywiście też, były też takie u innych forumowiczów.
Poszło PW do Kasi, aby moje "K/149" zostało usunięte lub trafiło na oddzielną pozycję na liście.
Pozdrawiam Wojtek
- whitedame
A ma ktoś z Was jakieś zdjęcia K/179? Nasiona miałam z 2013 od jarson64, wyszedł mi niezły w smaku befsztyk ale w kolorze khaki a delikatne smugi były tylko na pierwszych gronach. Nasiona wysłałam ale z opisem koloru.
Beata
- whitedame
Zgadza się, mocny, zdrowy krzak, oblepiony dużą ilością średniej wielkości, smacznych befsztyków, owoc wyglądał tak:
Tak jak przypuszczałam, kolor różni się od Twojego i jest bardziej khaki niż żółty.
Tak jak przypuszczałam, kolor różni się od Twojego i jest bardziej khaki niż żółty.
Beata
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja w tym roku miałam bardzo podobne sakiewki, jak u Wojtka, krzak był omyłkowo podpisany K/179, chciałabym dociec, co to za krzyżówka, na pewno nie jest to odmiana ustalona.
Dla własnych potrzeb opisałam jako Super Sakiewka nn, krzaki niesamowicie plenne, idealne pomidory do suszenia, smakowo też niezłe, długo się przechowują, w przyszłym sezonie planuję wysadzić ich więcej.
W K/141 miałam takie same owocki, jak Beatka, a K/142 tak wyglądały w ubiegłym sezonie.
Pozdrawiam Irena
Dla własnych potrzeb opisałam jako Super Sakiewka nn, krzaki niesamowicie plenne, idealne pomidory do suszenia, smakowo też niezłe, długo się przechowują, w przyszłym sezonie planuję wysadzić ich więcej.
W K/141 miałam takie same owocki, jak Beatka, a K/142 tak wyglądały w ubiegłym sezonie.
Pozdrawiam Irena