Co dziś gotujecie na obiad?
Re: Co dziś gotujecie na obiad?
Bardzo lubię płucka ale dawno już nie widziałam w sprzedaży, co z nich będzie?
U mnie barszcz czerwony z ziemniakami.
U mnie barszcz czerwony z ziemniakami.
- Ika2008
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pozdrawiam, Marta.
-
- 500p
- Od: 17 kwie 2015, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rosa! Dzięki za info o kumpirze.
U mnie dziś gulasz wołowy, kasza gryczana i marchewka z zatarem.
U mnie dziś gulasz wołowy, kasza gryczana i marchewka z zatarem.
Pozdrawiam
Bea
Bea
-
- 500p
Dziś pieczona perliczna, pieczone ziemniaki i dynia. Na deser "chatka baby Jagi".
Pozdrawiam
Bea
Bea
- dorota514
- 200p
- Od: 23 lut 2014, o 18:55
Warzywnik na pustkowiu, giganty i inne dorota514 <---klik
Ogród i inne hobby dorota514 <---- klik
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Osmunda
- 500p
- Od: 18 maja 2016, o 08:43
Doroto !
Taki box z jedzonkiem.No, no, no! Świetny.Ale to chyba jakaś zapobiegliwa mama studenta przygotowała.Czy sam student ?
Mój Słoik zabrał wczoraj słoik zupy minestrone i kotlety z kaszy i warzyw (tak najogólniej).Zdjęcia nie zrobiłam.A szkoda bo te torby ze słoikami takie nostalgiczne dla mnie.Sama kiedyś takie wywoziłam z domu w niedzielne popołudnia.
Taki box z jedzonkiem.No, no, no! Świetny.Ale to chyba jakaś zapobiegliwa mama studenta przygotowała.Czy sam student ?
Mój Słoik zabrał wczoraj słoik zupy minestrone i kotlety z kaszy i warzyw (tak najogólniej).Zdjęcia nie zrobiłam.A szkoda bo te torby ze słoikami takie nostalgiczne dla mnie.Sama kiedyś takie wywoziłam z domu w niedzielne popołudnia.
-
- 500p
Bardzo zdrowy i świetnie zbilansowany lunch box. Te warzywa w środkowym pojemniku to co to?
U mnie dziś tylko pomidorowa z ryżem. Za z przecieru z własnych pomidorów. Pycha.
U mnie dziś tylko pomidorowa z ryżem. Za z przecieru z własnych pomidorów. Pycha.
Pozdrawiam
Bea
Bea
- dorota514
- 200p
- Od: 23 lut 2014, o 18:55
Osmunda Jedzonko codziennie sama sobie przygotowuję :P
Mam kilka przepisów i tak co jakiś czas je powtarzam, czasem jest z tym kiepsko bo wracam bardzo późno do domu.
Ja na szczęście słoikiem nie jestem bo mieszkam w domu, ale muszę codziennie 70km w jedną stronę dojeżdzać.
Ale zza to jaka zazdrość wsród innych studentów gdy ja sobie wyciągam mój obiadek a oni muszą kilkanaście złotych zapłacić w barze za obiadek :P
beata_m tam są jabłuszka i marchewki. staram się bilansować jak umiem. na wykład żywienie w sporcie się uczęszczało, ale też czasem wiedza mija się z praktyką.
Muszę sobie kupić jakiś solidny pojemnik na zupę. Bo mnie chęci żeby czasem zrobić sobie kremik z dyni albo ostrą warzywną i zabrać ze sobą.
Mam kilka przepisów i tak co jakiś czas je powtarzam, czasem jest z tym kiepsko bo wracam bardzo późno do domu.
Ja na szczęście słoikiem nie jestem bo mieszkam w domu, ale muszę codziennie 70km w jedną stronę dojeżdzać.
Ale zza to jaka zazdrość wsród innych studentów gdy ja sobie wyciągam mój obiadek a oni muszą kilkanaście złotych zapłacić w barze za obiadek :P
beata_m tam są jabłuszka i marchewki. staram się bilansować jak umiem. na wykład żywienie w sporcie się uczęszczało, ale też czasem wiedza mija się z praktyką.
Muszę sobie kupić jakiś solidny pojemnik na zupę. Bo mnie chęci żeby czasem zrobić sobie kremik z dyni albo ostrą warzywną i zabrać ze sobą.
Warzywnik na pustkowiu, giganty i inne dorota514 <---klik
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Dorota polecam sałatkę z kaszy jaglanej z warzywami i kurczakiem ( gotowanym lub pieczonym). Smaczna i sycąca, a na dodatek jaglanka to samo zdrowie
Pozdrawiam
Ula
Ula
-
- 500p
A ja polecam domową granolę. Robisz raz w dużej ilości. Potem bierzesz porcję, do tego jogurt i owoce i zdrowy i szybki w przygotowaniu posiłek masz gotowy.
Fajne też na takiie obiadkii na wynos są najrózniejsze sosy i pasty: hummus, baba ganush, ajvar, adżika, muhammara itp. Do tego dobre pieczywo izdrowy i pyszny lunch gotowy. Niektóre, jak ajvar i adżikę, można jesienią przygotować w dużej ilości i zapasteryzować. Potem tylko wyciągasz słoik i nie musisz gotować
Fajne też na takiie obiadkii na wynos są najrózniejsze sosy i pasty: hummus, baba ganush, ajvar, adżika, muhammara itp. Do tego dobre pieczywo izdrowy i pyszny lunch gotowy. Niektóre, jak ajvar i adżikę, można jesienią przygotować w dużej ilości i zapasteryzować. Potem tylko wyciągasz słoik i nie musisz gotować
Pozdrawiam
Bea
Bea