Mój mały kawałek raju
- Krychna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój mały kawałek raju
Witajcie Kochani
I do mnie w końcu wiosna zawitała, choć jeszcze skromniutka, cały czas panuje zimnica, a słonka jak na lekarstwo, czekam z utęsknieniem na maj gdy wszystko u mnie bucha kolorami. Powstały nowe miejsca na rabatki, które właśnie zagospodarowywuję, na razie obsadzam roślinami, które mogę podzielić, ale szkółek też nie omijam, i oczywiście zakupiłam dwie nowe królowe mojej podwyższonej rabaty- azalie, na tym na pewno nie koniec Dosyć pisania pora oglądania.
To co już przekwitło
Nowe miejsca na roślinki
Dzisiejsze ujęcia
I do mnie w końcu wiosna zawitała, choć jeszcze skromniutka, cały czas panuje zimnica, a słonka jak na lekarstwo, czekam z utęsknieniem na maj gdy wszystko u mnie bucha kolorami. Powstały nowe miejsca na rabatki, które właśnie zagospodarowywuję, na razie obsadzam roślinami, które mogę podzielić, ale szkółek też nie omijam, i oczywiście zakupiłam dwie nowe królowe mojej podwyższonej rabaty- azalie, na tym na pewno nie koniec Dosyć pisania pora oglądania.
To co już przekwitło
Nowe miejsca na roślinki
Dzisiejsze ujęcia
-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam, piękne fotki a czy tego cyprysika to przycinasz? Ale miejsca masz na nowe roślinki. Ujęcia piękne, bo masz pięknie w ogrodzie.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Krysiu
Piękne kwiatuszki co Ty opowiadasz ze wiosna skromniutka - cudnie Ci wszystko kwitnie i nawet rododendron
A co to jest chyba na dwunastym zdjęciu takie śliczne ???
Pozdrawiam weekendowo
Piękne kwiatuszki co Ty opowiadasz ze wiosna skromniutka - cudnie Ci wszystko kwitnie i nawet rododendron
A co to jest chyba na dwunastym zdjęciu takie śliczne ???
Pozdrawiam weekendowo
- Krychna
Kasiu cyprysika przycinam wczesną wiosną, a i w czerwcu z sekatorem nieraz się koło niego kręcę, ale tylko tak kosmetycznie, pozdrawiam, dziękuję
Tereniu tą roślinkę i jeszcze taką samą ale o żółtych kwiatuszkach dostałam od córki szesnastoletniej, ale ona nie zapytała jak się nazywa jak ją kupiła, może ktoś tu na FO zna jej nazwę,jest to roślina skalniakowa,pozdrawiam cieplutko i dziękuję
Bergenie które już kończą swoje kwitnienie
Tereniu tą roślinkę i jeszcze taką samą ale o żółtych kwiatuszkach dostałam od córki szesnastoletniej, ale ona nie zapytała jak się nazywa jak ją kupiła, może ktoś tu na FO zna jej nazwę,jest to roślina skalniakowa,pozdrawiam cieplutko i dziękuję
Bergenie które już kończą swoje kwitnienie
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Krysiu ,te żółte to nie jest przypadkiem delosperma?
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Krysiu,ta żółta roślinka to Delosperma ,wiosna i do Ciebie zawitała i tyle radości nam sprawia ,masz troszkę chłodniej to i ciut później ,ale za to ciekawie i o różnych porach oglądamy roślinki,praktycznie u każdego te same rośliny kwitną w innej porze,pozdrawiam i miłego dnia
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Krysiu, wiosna się uśmiecha z każdego Twojego zdjęcia Najbardziej podoba mi się murek obrośnięty floksem szydlastym Bosko to wygląda
Sadziłaś tej wiosny jakieś nowości?
Sadziłaś tej wiosny jakieś nowości?
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Hej Krysiu, hop hop, jesteś tam?
Wpadłam podpytać jak Twój jaśminowiec, wziął się za siebie?
Mój po tych wszystkich zabiegach o których rozmawiałyśmy coś drgnął, więc mam nadzieję że teraz już będzie przyrastał więcej niż parę centymetrów na rok
Popatrz jakie przyrosty pokazał Toż to giganty w porównaniu do tego co było
Mam nadzieję że w przyszłym roku i one zakwitną
Wpadłam podpytać jak Twój jaśminowiec, wziął się za siebie?
Mój po tych wszystkich zabiegach o których rozmawiałyśmy coś drgnął, więc mam nadzieję że teraz już będzie przyrastał więcej niż parę centymetrów na rok
Popatrz jakie przyrosty pokazał Toż to giganty w porównaniu do tego co było
Mam nadzieję że w przyszłym roku i one zakwitną
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Krysiu mam nadzieję, że wszytko w porządku. Pewnie tylko jesteś zapracowana. Pozdrawiam.
- Krychna
Oj kurz porósł mój wątek...ale, żeby coś jednak tutaj się działo i żeby wąteczek nie umarł to wstawię szybciutko parę zdjęć z mojego ogródeczka.Moi Mili wybaczcie,że tak rzadko tutaj bywam, chociaż Wasze wąteczki cichaczem podczytuję bo cały czas ogrodowo się rozwijam i za skarbnicę wiedzy na FO bardzo wszystkim dziękuję
Pomponella
Artemis
Róza Soul
Róza Jalitah moja pięknota na jesieni dokupiłam jeszcze jedną
Pomponella
Artemis
Róza Soul
Róza Jalitah moja pięknota na jesieni dokupiłam jeszcze jedną
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Krysiu cieszę się wątek odkurzasz i dziękuję za piękne zdjęcia
Cudnie Ci wszystko kwitło a Ty nie chciałaś nam pokazać - to teraz wstawiaj zdjęcia
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę .
Cudnie Ci wszystko kwitło a Ty nie chciałaś nam pokazać - to teraz wstawiaj zdjęcia
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę .
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Krysiu miło pooglądać letnie kolory. Pomponella i Artemis też zagościły w moim ogrodzie. Zejście z tarasu wyjątkowo piękne, płyty są wspaniałe.
- Krychna
Tereniu jak miło,że zaglądasz do mnie, dzisiaj kolejna porcyjka moich ogrodowych, pozdrawiam
Soniu jak ja te różyczki uwielbiam, a te dwie które wymieniłaś kwitły pięknymi bukietami zejście z tarasu jest zrobione z dużych płaskich kamieni, które faktycznie wyglądają jak płyty, to nowe miejsce które będę pomału zagospodarowywać
Może wiosennie-Azaliowo bo chyba wtedy zamilkłam...