Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Witam!

Jadziu bo pewnie ten mniejszy krzak rokitnika to niski facecik ;:306 Nie musisz mieć pary w ogrodzie jak gdzieś w zasięgu wiatru jest zapylacz :D No to miałaś fart z tymi cebulami ;:215 Odpowiedź na pytanie brzmi....skoro są dzieci i to w takiej liczbie ;:306

Elu masz wiadomość na pw!
Jak czytam np. Twoje wpisy to krzepy mi nie brakuje i nie z takimi wyzwaniami mierzę się w ogrodzie ;:306

Iwonko to wyjątkowo mamy obydwie słońce i wiosenną aurę! dobrego... ;:168
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
udało mi się zlokalizować aktualny wątek :)
Teraz pozostaje tylko przeczytać co u Ciebie się działo :) i jakie to cuda w Twoim ogrodzie :)

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. Widzę, że wczorajszego dnia sporo zrobiłaś a i pogoda dopisała ;:138 . Para rokitników wygląda bardzo ciekawie ;:224 . Karmniczek przyda się na pewno a widzę, że masz i sposób na koty ;:108 . Kury obrastają w tłuszcz całkiem tak jak i ja :;230 . Z taką tylko różnicą, że ja jajek nie znoszę ;:306 . Mój kocurek też zrobił się taki grubiutki ;:oj . Mam nadzieję, że to nie jest zapowiedź mroźnej zimy. Widoki słoneczka jak zawsze piękne a z tymi szczytami gór to Ci zazdroszczę widoków ;:215 . Czy Ty masz niedaleko lotnisko , że takie stalowe ptaki latają i takie wielkie możesz je sfotografować ?? Pozdrawiam ;:196 .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie wspaniałe młode ogrodniczki!

Justynko utulam i bardzo się cieszę, że jesteś i to nie sama! gratuluję najwspanialszego kwiatuszka!
Ogród żyje i to nawet jeszcze coś kwitnie :D Pozdrawiam! ;:196

Ewelinko Sposób na koty wymyśliła Zielona Jagoda czyli ostre gałązki przytroczone do palika i u mnie tak będzie, bo przybyło parę kotów w sąsiednich ogrodach. Kury w miarę obrastania tłuszczykiem przestają nosić jajka co mnie martwi bo po co mi tyle rosołu ;:306 Zima jaka będzie to się okaże, my też kupujemy ciepłą odzież i buty i nie zawsze je nosimy bo zima ciepła ;:224 Lotnisko oddalone drogą o jakieś 20 km, a w linii prostej pewnie połowa tego :D Czasem słyszę startujące samoloty :D Pięknego dnia ;:168
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu takie klimatyczne skorupy uroczo wyglądają na rabatach jako element dekoracji ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu jak mieszkałam w bloku i córka pewnego nowobogackiego rektora prywatnej szkoły kupiła w tej beczce choinkę na święta, a po świętach uschniętą wystawiła do śmieci razem z beczułką ;:306 i wiadomo kto się beczką zaopiekował ;:306 Wyrzucała różne rzeczy, ale beczkę i książki uratowałam ;:172 Ja ją skleję tylko to dość duża powierzchnia, bo bratki wiosną w niej uroczo wyglądają :D
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Maska pisze: wykopując rokitniki zrobiłam zdjęcia :D

Obrazek

No to jeszcze tu wstawię to moje dzieło!
Muszę tak jak Iwonka dół otoczyć gałązkami ostrymi, żeby koty nie wchodziły po pniaczku ;:124

Obrazek
Marysiu Ja wiem, że jest wyjątkowo ciepło ale nie zostawiaj sweterka w ogrodzie ;:306

Karmnik super ;:138
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Marysiu fajnie, że beczułka uratowana bo jest bardzo ładna ;:333 . Jak ją zreperujesz to będzie prezentowała się znakomicie ;:138 . Masz faktycznie blisko do lotniska ;:oj . Czy te startujące samoloty nie są aby hałaśliwe ?? Koty muszą być od pewnych rzeczy odseparowane a zwłaszcza od konsumujących ziarna ptaszków . Z tą zimą to czas pokaże, masz rację ;:196 . Czy Ty coś dzisiaj działasz w ogródku ?? U mnie mocno wieje ale udało mi się przekopać warzywnik do końca ;:138 . Całe szczęście mam to już z głowy i mogę leżeć ;:306 .
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne zdjęcia. Te pomarańczowe ze słońcem to nawet jakby afrykańskie :).

Zapisałabym się na sadzonkę rokitnika, mój nie owocuje, a już jest wielki, miała to być dziewczyna z zaszczepioną gałązką chłopaka, ale nie wiem, może sarny tę gałązkę zjadły? A może odwrotnie było...
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu kurki ;:333 i suszę dalej głowę M ,żeby mieć kurki i kaczuszki i ...co tam sie da :D
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zostałam wywieziona do Krakowa i nawet udało się większość szybko załatwić, ale w planie był prezent na Katarzyny i kicha :uszy nie udało się kupić ;:222 Jutro trzeba będzie zaś w Kraków ;:145

Małgosiu parsknęłam prawie herbatą w monitor ;:224 a miałam napisać o tych sweterkach...to jest według mnie jeszcze gorszy widok. Pewnie nikt nie pamięta ale chyba dwa lata (a może 3) temu pokazałam ten sad, a na drzewach ufoludy i to właśnie te ufoludy zestarzały się . Małgosiu ten po prawej wygląda jak skubany kurczak w firmie drobiarskiej ;:oj ;:oj Ten sad jest cztery pola dalej ode mnie i niestety drzewa piękne, ale ozdobniki do kitu!
Karmnik dziękuje Obrazek

Ewelinko nic nie podziałałam jedynie kury nakarmiłam, a tak to cały ładny dzień w samochodzie i po Krakowie ;:71 W drodze powrotnej widziałam takie cudne ogromne słońce zachodzące ;:145 I to jeszcze nie wszystko udało się załatwić ;:223 Tobie się udało coś zrobić mimo wiatru, a u mnie nawet wiatru nie było. Samolotów w ogóle nie słyszę bo nade mną lecą już bardzo wysoko, ten na fotografii leciał nisko i dlatego go cyknęłam ;:177 No proszę i miałaś nawet czas poleżeć...Ty jesteś lukstorpeda Obrazek

Asiu to słońce ostatnio zupełnie nie zimowe czy późnojesienne, takie energetyczne ;:215 masz rację wręcz afrykańskie! Po naroślach zorientujesz się czy masz coś na podobieństwo chłopaka albo sama dziewczyna. Musisz go dobrze obejrzeć jak odwiedzisz ogród, a ode mnie możesz mieć parkę...zmieści się ;:333

Alu kurki tak, ale kaczuchy to niestety niezbyt porządne, może jedną, dwie :?: Jednak parę kurek warto mieć jak się ma warunki. I ja Cię pozdrawiam Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu no widzisz ja też dziś w samochodzie dzień spędziłam, na działeczce tylko małą chwilkę byłam, jak wróciłam to już szarówka była, ale ja załatwiłam kilka rzeczy, znaczy lekarzy i wnusia ze szpitala dziś odbierałam, bo mama z Hanusia w domku musiała zostać, oby jutro była ładna pogoda jeszcze to już tylko działeczka nic więcej nie planuję, dobrego dnia na jutro życzę :wit
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Iwonko zdrowia dla wnusia! ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko no to miałyśmy dzisiaj dzień stracony dla ogrodu ;:306 ale Ty przynajmniej zrobiłaś dobre uczynki a ja tylko załatwiłam parę prostych spraw :wink: Jutro mam nadzieję, że pojedziemy wcześniej na godzinę góra dwie i jeszcze coś podziałam w ogrodzie tzn chce jeszcze wykopać kilka sadzonej rokitników no i dalej nie spaliłam gałęzi wyciętych jesienią :wink: Zobaczymy co się uda? Dzieciaki już szczęśliwe, bo razem ;:4 I ja Ci życzę takiego dnia jak sobie życzysz ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Też miałam się zapytać o te wiszące na drzewach ozdoby .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”