Storczyki Beaty
Storczyki Beaty
Dzień dobry wszystkim Mimo, że czytam to forum od dawna, to zarejestrowałam się u Was dopiero wczoraj. Wypada się przywitać, więc pokazuję się z mojej storczykowej strony. Obecnie kwitną u mnie tylko dwa kwiaty, jednak wiele phalków przygotowuje się do kwitnienia, więc będę miała co pokazywać
Poniżej możecie zobaczyć Cymbidium hybrydę oraz Zygopetalum Mackayi.
Poniżej możecie zobaczyć Cymbidium hybrydę oraz Zygopetalum Mackayi.
Re: Storczyki Beaty
Masz przepiękne storczyki.
Witaj na forum Beata
Ja też jestem tutaj od całkiem niedawna, zapraszam i do mnie ) Piękne kwitnienia u Ciebie, z niecierpliwością czekam na zdjęcia reszty towarzystwa
Ja też jestem tutaj od całkiem niedawna, zapraszam i do mnie ) Piękne kwitnienia u Ciebie, z niecierpliwością czekam na zdjęcia reszty towarzystwa
Bardzo Wam dziękuje Z cała pewnością będę pokazywała inne bo na parapetach sporo storczyków u mnie rośnie.
Korzystając z wolnego dnia pokażę Wam, co jeszcze kryją moje parapety. Obok przedstawionego ostatnio Zygopetalum, na oknie kuchennym bez kaloryfera rosną sobie jeszcze dwie Masdevallie. Jedna jest różowa, a druga pomarańczowa. Mimo chłodu na zewnątrz, staram sie utrzymywać im cały czas odpowiedni poziom wilgotności i trzymam je na wilgotnym keramzycie. Całkiem chętnie puszczają nowe listki, chociaż czasem zdarzy się, że młode sa trochę poskręcane.
W kuchni, na wyspie rośnie mi też Miltonia Sunset. Ma tu chyba całkiem dobry poziom wilgotności, a przy okazji nie pada na nią bezpośrednie słońce.
W kuchni, na wyspie rośnie mi też Miltonia Sunset. Ma tu chyba całkiem dobry poziom wilgotności, a przy okazji nie pada na nią bezpośrednie słońce.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miltonia sunset pęknie rozrośnięta. Masdevalie widać spore, obu chciały zaszczycić Cię swoimi kwiatuszkami.
Kasiu, Miltonia daje radę ;) Mam nadzieje, że następnym razem zakwitnie mi z kilku psb i będę mogła cieszyć sie ogromną ilością ilością kwiatów. Masdevallie zgubiły kwiaty kilka tygodni temu i idą w liście. Mam nadzieje, że wkrótce znów zakwitną
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miltonia Sunset śliczna. Cymbidium miałam dawno temu ale pozbyłam sie bo nie mogłam ich doprowadzić do kwitnienia a były jednymi z pierwszych. Masdevwallie pięknie rozrośnięte - gąszcz Jakoś nigdy nie wpadła mi w ręce.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
Mirko ja mam za to problem z cambriami. Mam dwie, ale szczerze mówiąc to nie potrafię sie chyba nimi zajmować. Jedna ma już pewnie z 6 lat, była przez jakieś dwa lata moja, ale pózniej wzięła ja do siebie moja mama, a ja przywiozłam ja do siebie w maju tego roku. Zaatakowana przez mączlika szklarniowego była i w sumie jest w opłakanym stanie do tej pory chociaż szkodnika wytępiłam. Ten przy okazji przeniósł sie na moją howearę. Drugą kupiłam w Ikea i z dnia na dzień wyglada gorzej
Za to Cymbidium jest świetne pod tym kątem, że im bardziej je ignoruje tym ładniej kwitnie w tym roku miało 6 pędów.
A poniżej pokażę Wam moją Vandę i kupione ostatnio Liodoro. Vanda w tym roku kwitła mi dwa razy. Liodoro ma kwitnienie sklepowe, ale może i u mnie samodzielnie zakwitnie.
Za to Cymbidium jest świetne pod tym kątem, że im bardziej je ignoruje tym ładniej kwitnie w tym roku miało 6 pędów.
A poniżej pokażę Wam moją Vandę i kupione ostatnio Liodoro. Vanda w tym roku kwitła mi dwa razy. Liodoro ma kwitnienie sklepowe, ale może i u mnie samodzielnie zakwitnie.
- kubasia
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wpadam z rewizytą i widzę, że wątek ciekawie się zapowiada.
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczny, lubię wszelkiej maści piegusy. Najbardziej cieszy ,że udało Ci się go uratować
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
To fakt Ratowanie zakończone sukcesem zdecydowanie daje satysfakcje. A element niespodzianki w postaci kwitnienia, które widzi się po raz pierwszy daje motywacje do wkładania serca w te wszystkie działania.
Też lubię pieguski. Mam nadzieję, że wśród tych, które nie wiem jak kwitną znajdą się jeszcze takie urokliwe kwiatuchy
Też lubię pieguski. Mam nadzieję, że wśród tych, które nie wiem jak kwitną znajdą się jeszcze takie urokliwe kwiatuchy