Bukszpany Lemonki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Bukszpany Lemonki

Post »

Izo u nas bardzo sie od wczoraj ociepliło a prognoza pokazuje dodatnie temperatury do końca miesiąca - na pewno uda Ci się posadzić cebulki i zabezpieczyć rośliny przed mrozem :D A jakie cebulki masz do posadzenia?
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Izuś z pracy nadaje i bardzo mi się spodobała Twoja altanka, i rozumiem Cię, też bym raczej niczym nie obsadzała, żeby mieć podgląd na działeczkę. Fajne cebulki kupiłaś ;:333 Marzy mi się podobna altanka, tylko z ustawieniem to bym musiała się nakombinować ;:224 Czekam bardzo na piąteczek bo mam 5 tujek do posadzenia tych od Mamci i 3 hortensję... tylko ziemi nie mam kiedy kupić :/ Czekam na to ocieplenie ;:218

Pozdrawiam ciepło ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na tych Twoich zdjęciach sprzed kilku miesięcy widzę nieprawdopodobnie dużo świeżutkiej czystej ziemi. Wręcz wielkie czarne połacie. Mamma mia, jak ja bym tak chciała. Całą zimę bym sobie planowała, co gdzie posadzić. I to jeszcze w otoczeniu tak cudnej drewnianej altanki. Ten ogród za jakieś dwa lata będzie wspaniały. ;:138
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Mario, u nas też już cieplej :) Cebulki posadzę w sobotę. No i korę wreszcie kupię :heja
Dostałam dwa dni temu duży komplet cebulek od koleżanki :D Będę miała więcej do sadzenia :D
Mam teraz szafirki, anemony, różne czosnki, narcyzy i tulipany. To co dostałam to mix kolorów więc nie wiem jakie wyrosną.

Anetko, ocieplenie jest to sopkojnie możesz sadzić jutro :D Ja mam altanę, ale domku nie mam. Ty masz fajny domek z tarasikiem to może szkoda zajmować cenne miejsce altaną ;)
Życzę Ci spokojnego sadzenia :)

Wando, dziękuję :D Bardzo bym chciała żeby za dwa lata był to już ogród i na dodatek wspaniały :) Ziemia jest taka jaką zastaliśmy, nie przywieźliśmy nic. Rzczywiście ładnie wygląda, ale ja się kompletnie nie znam na ziemi. Ja już zaczęłam planowanie. Coraz to nowe pomysły mam. Kilka dni temu wpadłam na to, że jedna ścieżka to nieporozumienie. Musze puścić jakieś odnogi bo będzie ciężko ogarniać rabaty. No i ścieżki może kiedyś stworzą zakątki :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Izo aleja bukszpanowa pięknie wygląda. ;:oj Teraz dosadzić trochę bylin i będzie cudnie. Rabata z trawami też doskonale się prezentuje. ;:215 Plany planami, a i tak co roku będziesz przesadzać i poprawiać. :wink:
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu, dziękuję :) Cieszę się,że Ci się podoba :) Tak, pewnie plany będę nie raz zmieniać jeszcze zimą a potem ciągłe przesadzanie :lol:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izko przesadzania w ogródkach nigdy dość , niewiele roślin posadziłam raz na zawsze u siebie :oops: ... Zmieniają się nasze gusty i trendy ;:108 Wszystko przed Tobą!
Miłej niedzieli!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Izuś jak minął wekend, działkowałaś coś ? ;:196

Pozdrawiam ciepło ;:196
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mario, dziękuję i życzę miłego poniedziałku :wit Masz rację, ja już nawet te duże bukszpany przesadziłam :lol: Chyba tylko drzewka bzu, wiśnie i tuje się ostaną na starym miejscu :lol:

Anetko, miałam działkować w sobotę, ale lało mocno. Jak na dwie czy trzy godzinki przestało to akurat pora dnia nie była odowiednia. A niedzielę spędziłam w domu bo mój mąż mocno się przeziębił i nie chciałam wychodzić na długo. A cebulek mam tyle, że pół godziny by mi nie wystarczyło :lol:
W tym tygodniu ma być bardzo ciepło to pewnie któregos dnia po pracy się wybiorę. Tylko muszę z pracy wcześniej się zwolnić żeby zdążyć jak będzie jasno. A Ty byłaś znów w górach? :)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Izo - zdrówka małżonkowi życzę! Cebulki na pewno jeszcze zdążysz posadzić.
Ja wczoraj zostałam obdarowana cebulkami zawilca greckiego - z których bardzo się cieszę. Czyli przede mną też sadzenie, tylko na mniejsza skalę ;:306
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mario, cebulki już posadzone. Jak tak szacuję na oko to ogólnie posadziłam ze 200 albo ciut więcej :shock: :shock: :shock: Sadziłam kilka tygodni temu i teraz w środę całą resztę :D Było mi tak fajnie w tę środę, że nawet nie przypuszczałam. Poprzesadzałam dodatkowo astry ( zresztą nie wiem czy to astry ) i wymyśliłam przebieg dodatkowych ścieżek. Potem siedziałam z herbatką z termosu i przez 20 minut cieszyłam się działką i pobytem na niej. W sumie byłam trzy godzinki ;:138
Dwa dni temu koleżanka obdarowała mnie paczuszką cebulek cebulicy więc dziś skoczę szybko posadzić. Oczywiście sadziłam i zrobiłam zdjęcie gdzie mniej więcej posdziłam cebule, ale zdaje się, że wiosną jak będę coś dosadzać to mogę zaryć w te cebule. ;:14 bo nie oznaczyłam miejsc.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Izo. Wiosną cebulek nie uszkodzisz bo przecież wyjdzie z ziemi zielone ;:108. Gorzej przy jesiennym dosadzaniu bo jak nie ma się oznaczeń jak ja to trzeba robić to na czuja ;:306 . Ja obiecałam sobie porobić znaczniki albo zaznaczyć puste miejsca tam gdzie mogę jeszcze cebule wcisnąć ;:224. Fajnie , że wykorzystalas pogode i posadzilas cebulki . Każdy pobyt na działce i świeżym powietrzu działa relaksująco ;:108 . Wiosna będzie u Ciebie na bank kolorowa i jestem sama ciekawa co tam jeszcze kryje Ci się w ziemi ;:224 . Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, kolorowo będzie, ale obawiam się, że chwastów co niemiara także :lol: Ja też chciałabym jakieś znaczniki jednak mieć tylko co mi z tego wyjdzie nie wiem :oops:
Tej cebulicy jednak nie posadziłam. Dziś pada to jakoś nie mam specjalnie ochoty na sadzenie, muszę to odwlec trochę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”