Moja działka 7
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka 7
Nie ma co, wiosna pełną gębą.
Jednak chyba tylko u Ciebie.
W moich stronach też się ociepliło, jednak nie aż tak, aby wegetacja ruszyłą.
Jeże
Jednak chyba tylko u Ciebie.
W moich stronach też się ociepliło, jednak nie aż tak, aby wegetacja ruszyłą.
Jeże
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu jakie cudne te jeże ależ one Cię kochają i czują gdzie dostaną dobre jedzonko
Wiosna piękna coraz więcej kwiatuszków się budzi i chce kwitnąć a co będzie jak cały tydzień będzie tak ciepło ??
Pozdrawiam cieplutko
Wiosna piękna coraz więcej kwiatuszków się budzi i chce kwitnąć a co będzie jak cały tydzień będzie tak ciepło ??
Pozdrawiam cieplutko
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Lidziu, u mnie śnieg od razu stopniał, bo w ciągu dnia nie było mrozu. A teraz od kilku dni po kilkanaście stopni na termometrze (dziś 18st!) więc nie dziwię się, że u Ciebie wysyp wiosennych kwiatków
O jeże pod Twoją opieką jestem spokojny
O jeże pod Twoją opieką jestem spokojny
- edzywiec
- 200p
- Od: 23 paź 2011, o 04:07
Lidziu jeże super, kwiatuchy budzą się do życia trochę za wcześnie widziałem kwitnącą forsycje.
Pozdrawiam i zapraszam na Starą/nową działkę- Ed
- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Przybiegłam jeżyki pooglądać.Już są sławne.
U mnie też cebulowe wychodzą ,to znaczy że mrozów nie będzie.Chyba.
U mnie też cebulowe wychodzą ,to znaczy że mrozów nie będzie.Chyba.
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Jeżyki są suuuper!!!
A tak poza jeżykami, to cyklameny bluszczolistne mają bardzo dekoracyjne liście.
A tak poza jeżykami, to cyklameny bluszczolistne mają bardzo dekoracyjne liście.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu - Maska przypuszczam, że małe jeżyki były dwa od początku, ale przedtem nie udało mi się przyłapać ich jednocześnie. Kilkakrotnie wydawało mi się, że widzę malucha wchodzącego do legowiska po prawej stronie altany, a za chwilę wychodzącego z lewej. Teraz, jak już je zobaczyłam razem, potrafię je rozpoznać. Jeden jest odrobinę mniejszy i ma jaśniejsze futerko, a ten większy ma ryjek wysmarowany zaschniętym błotem.
To właśnie jest ten większy.
Rośliny teraz przystopują, bo dzisiaj było już o wiele chłodniej.
Na zdjęciach pokazałam cyklameny bluszczolistne, które obecnie jeszcze kwitną. A w ogóle to miałam pięć odmian, zostały cztery, jeden z dyskowatych nie przetrwał ostatniej niby zimy.
Małgosiu - Madziagos przez te skoki temperatury roślinom wszystko się pomieszało, ale dzisiaj już znacznie chłodniej i wszystko wraca do normy. W przyszłym tygodniu podobno zima pogrozi nam paluszkiem.
Tereniu - TerDob jeżyki mnie kochają, bo pełna miseczka zawsze na nie czeka. Ostatnio mały jeżyk buszował za ogrodzeniem i w suchych liściach szukał czegoś do jedzenia. Niczego jednak nie znalazł i szybciutko podreptał pod altanę do miski.
Od przyszłego tygodnia ma wrócić zima, a więc kwiatuszki muszą zaczekać, bo to jeszcze nie ich pora.
Florianie - Florian Silesia jak już pisałam powyżej nadchodzą chłodniejsze dni i rośliny muszą się dostosować.
Jeżyki mają szansę przeżyć, jeżeli zima będzie łagodna, bo wtedy będą mogły dalej żerować i rosnąć.
Ed - edzywiec[/b] witaj. dziękuję w imieniu jeży.
Tak, w wielu miejscach zaczynają kwitnąć pojedynczymi kwiatami forsycje.
Beatko - juni jak dobrze, że mam na działce jeże, bo przynajmniej więcej osób zagląda do mojego wątku. Liczba wyświetleń znacznie wzrosła.
W zeszłym roku jesienią cebulowe, głównie niskie czosnki, powychodziły, a potem zmarzły i kwiatów nie pokazały.
Dario - Daria-Eliza dziękuję, masz rację, te małe kolczaste kuleczki są wzruszające.
Właściwie, to wszystkie cyklameny mają dekoracyjne liście.
Tak wygląda teraz cyklamen czerwieniejący i dyskowaty,
a tak bluszczolistne o kwiatach białych i różowych.
Jak już jesteśmy przy ozdobnych liściach, to może jeszcze pokażę bluszcze w jesiennej szacie:
'Gray Foot'
'Ivalace'
wzniosły
'Profesor Seneta'
'Crispy'
'Baby Face' ?
'Purpurea' ?
Do obejrzenia pozostałych bluszczy zapraszam jutro.
To właśnie jest ten większy.
Rośliny teraz przystopują, bo dzisiaj było już o wiele chłodniej.
Na zdjęciach pokazałam cyklameny bluszczolistne, które obecnie jeszcze kwitną. A w ogóle to miałam pięć odmian, zostały cztery, jeden z dyskowatych nie przetrwał ostatniej niby zimy.
Małgosiu - Madziagos przez te skoki temperatury roślinom wszystko się pomieszało, ale dzisiaj już znacznie chłodniej i wszystko wraca do normy. W przyszłym tygodniu podobno zima pogrozi nam paluszkiem.
Tereniu - TerDob jeżyki mnie kochają, bo pełna miseczka zawsze na nie czeka. Ostatnio mały jeżyk buszował za ogrodzeniem i w suchych liściach szukał czegoś do jedzenia. Niczego jednak nie znalazł i szybciutko podreptał pod altanę do miski.
Od przyszłego tygodnia ma wrócić zima, a więc kwiatuszki muszą zaczekać, bo to jeszcze nie ich pora.
Florianie - Florian Silesia jak już pisałam powyżej nadchodzą chłodniejsze dni i rośliny muszą się dostosować.
Jeżyki mają szansę przeżyć, jeżeli zima będzie łagodna, bo wtedy będą mogły dalej żerować i rosnąć.
Ed - edzywiec[/b] witaj. dziękuję w imieniu jeży.
Tak, w wielu miejscach zaczynają kwitnąć pojedynczymi kwiatami forsycje.
Beatko - juni jak dobrze, że mam na działce jeże, bo przynajmniej więcej osób zagląda do mojego wątku. Liczba wyświetleń znacznie wzrosła.
W zeszłym roku jesienią cebulowe, głównie niskie czosnki, powychodziły, a potem zmarzły i kwiatów nie pokazały.
Dario - Daria-Eliza dziękuję, masz rację, te małe kolczaste kuleczki są wzruszające.
Właściwie, to wszystkie cyklameny mają dekoracyjne liście.
Tak wygląda teraz cyklamen czerwieniejący i dyskowaty,
a tak bluszczolistne o kwiatach białych i różowych.
Jak już jesteśmy przy ozdobnych liściach, to może jeszcze pokażę bluszcze w jesiennej szacie:
'Gray Foot'
'Ivalace'
wzniosły
'Profesor Seneta'
'Crispy'
'Baby Face' ?
'Purpurea' ?
Do obejrzenia pozostałych bluszczy zapraszam jutro.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Lidziu piękne bliźniaczki
Listki cyklamenów i bluszczy śliczne czekam na kolejne zdjęcia .
Pozdrawiam
Listki cyklamenów i bluszczy śliczne czekam na kolejne zdjęcia .
Pozdrawiam
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu jakie słodki te jeżyki, widzę różnicę! to dobrze że wzrosła liczba odwiedzin, bo to znaczy że lubimy zwierzęta nawet bardziej niż rośliny
Cyklameny rzeczywiście mają liście ozdobne ale bluszcze też, ja bardzo lubię bluszcze i mrugam okiem do tego Purpurea
Trzymam kciuki za lekką zimę, niech jeżyki nabierają ciała
Cyklameny rzeczywiście mają liście ozdobne ale bluszcze też, ja bardzo lubię bluszcze i mrugam okiem do tego Purpurea
Trzymam kciuki za lekką zimę, niech jeżyki nabierają ciała
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Lidziu..jeżyków zazdroszczę , u mnie rzadkością aby je spotkać. Bluszczy nagromadziłaś sporo, niektóre bardzo ładnie się przebarwiają, także je lubię. Czy cyklamen purpurowy kwitł już u ciebie.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Tereniu - TerDob cyklameny i bluszcze dziękują za pochwałę.
Mam przyszykowane zdjęcia następnych bluszczy i za chwilkę je zobaczysz.
Marysiu - Maska dzisiaj zawitał na działkę następny jeż, to już szósty. Wyglądał na sędziwego i był przeokropnie głodny.
Bluszcze, to świetne rośliny i też bardzo je lubię. Purpurea już zapisana dla Ciebie. Ten bluszcz czerwienieje tylko jesienią, a normalnie ma ciemnozielone liście. I jeszcze jedna sprawa, przy niektórych nazwach są znaki zapytania, To znaczy że nie jestem pewna, czy nazwa odmiany jest właściwa.
Zuziu - Zuzia111 dzisiaj będziesz miała okazję obejrzeć jeszcze kilka moich odmian bluszczu.
Cyklamen czerwieniejący (purpurowy) kwitł latem. Zdjęcia są na stronie 32 tego wątku.
Dzisiaj przedstawiam dalszy ciąg bluszczy rosnących na mojej działce
'Goldheart'
'Variegata'
nn
nn
nn
'Thorndale' ?
kolchidzki ?
irlandzki 'Arbori Compact'
Dzisiaj na działce pojawił się nowy jeż, był bardzo głodny i trochę się bał.
A tak wyglądały dzisiaj rośliny.
Mam przyszykowane zdjęcia następnych bluszczy i za chwilkę je zobaczysz.
Marysiu - Maska dzisiaj zawitał na działkę następny jeż, to już szósty. Wyglądał na sędziwego i był przeokropnie głodny.
Bluszcze, to świetne rośliny i też bardzo je lubię. Purpurea już zapisana dla Ciebie. Ten bluszcz czerwienieje tylko jesienią, a normalnie ma ciemnozielone liście. I jeszcze jedna sprawa, przy niektórych nazwach są znaki zapytania, To znaczy że nie jestem pewna, czy nazwa odmiany jest właściwa.
Zuziu - Zuzia111 dzisiaj będziesz miała okazję obejrzeć jeszcze kilka moich odmian bluszczu.
Cyklamen czerwieniejący (purpurowy) kwitł latem. Zdjęcia są na stronie 32 tego wątku.
Dzisiaj przedstawiam dalszy ciąg bluszczy rosnących na mojej działce
'Goldheart'
'Variegata'
nn
nn
nn
'Thorndale' ?
kolchidzki ?
irlandzki 'Arbori Compact'
Dzisiaj na działce pojawił się nowy jeż, był bardzo głodny i trochę się bał.
A tak wyglądały dzisiaj rośliny.
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Lidziu ale się rodzinka powiększyła
Piękne bluszcze już nowe w kajecik wpisane
A ten jeden nn to Bluszcz irlandzki 'Arbori Compact' sprawdź
Piękne bluszcze już nowe w kajecik wpisane
A ten jeden nn to Bluszcz irlandzki 'Arbori Compact' sprawdź
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Lidziu...cieszę się że cyklamen purpurowy zakwitł , czekać tylko aż się jeszcze rozrośnie. U mnie kwitł tak..sorry że w twoim wątku. https://naforum.zapodaj.net/7ecdf71658da.jpg.html . Nawet nie przypuszczałam że jest tyle odmian bluszczy. . Ja mam 'Gold Heart', u mnie bardzo wolno rośnie..czy u ciebie także. Jeżyki jak zwykle urocze.