Oto nowy ALOES PSTRY (Aloe variegata)

a tutaj kaktusowa misa - po lewej dosadzony jego " młodszy brat" , który urwał się podczas przesadzania, a po prawej nowe...no właśnie , co?

Te mają zbliżone wymagania, trzymane są raczej " sucho", bo żadna z roślin nie wymaga bardzo wilgotnego podłoża. Mimo to podczas podlewania trochę różnicuję ilość podawanej im wody.Jak widać - mają się nieźle.volumineux pisze:Bardzo mi się twoje kompozycje podobają, ale zastanawia mnie to, czy nie masz problemów z podlewaniem, bo jedne sukulenty u ciebie lubią dużo wody, a inne wolą suchą egzystencję
Nie było zbyt wiele do odgadywania...Popularny kaktus "Mózg" - to rzeczywiście Echinofossulocactus crispatus /Stenocactus - ta nazwa zresztą padła już wcześniej , gdy go pokazałam pół roku temudarekcn4 pisze:Bardzo ładne są te roślinki zwane Echinofossulocactus zdaje się, że crispatus, dobrze odgadłem?
Nie, nie starłam jego charakterystycznej powłoki, ona nadal jest , lecz na zdjęciu kaktus jest krótko po spryskaniu i nosi na sobie ślady wody po prostu. Gdy wysechł odzyskał swój szarawy nalocikdarekcn4 pisze:Z prawej koleżanko Stenocereus pruinosus. Troszkę starłaś jego główną ozdobę, chodzi mi o szarawo-białą powłokę okrywającą skórę kaktuska, no ale Smile