Nowa pasja Kubasi
- piasek pustyni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nowa pasja Kubasi
Ja odkurzyłam swój wątek, to i ciurkiem zaglądam do Was. No i padam z wrażenia, Kasiu - piękne te Twoje stroczyki i z tego, co już zdążyłam się zorientować, to wcale nie takie one łatwe i popularne. Tym bardziej gratuluję!
- kubasia
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Asiu, zgadzam się z tobą, że zawsze musimy liczyć się ze stratami, mi ostatnio zakwitł się na śmierć Psychopsis. Strasznie mi go szkoda, ale i tak się może zdarzyć. Myślę, że jak mi się trafi okazja to na pewno kupię go ponownie.
Natalko, faktycznie na początku jest zielony, ale w miarę przekwitania robi się kremowy.
Żaneto mnie dopadła jesienna niemoc... Wywołana do tablicy coś wstawię, ale uprzedzam, że jest to wynik braku dotrzymywania postanowień, a i że zbliża się moje święto to M stanął na wysokości zadania.
To prezenty od M:
Adaglossum Summit ?French Town?
Prawdopodobnie jakaś Beallara
To wynik kiermaszowej słabości:
Kirchara Jairak Kiss
Neof. falcata x Asc curvifolium
A to obecne moje kwitnienia:
Marketowa hybryda w typie amerykańskim
Paph. (Enchentress x curtisii) x fairrieanum
Natalko, faktycznie na początku jest zielony, ale w miarę przekwitania robi się kremowy.
Żaneto mnie dopadła jesienna niemoc... Wywołana do tablicy coś wstawię, ale uprzedzam, że jest to wynik braku dotrzymywania postanowień, a i że zbliża się moje święto to M stanął na wysokości zadania.
To prezenty od M:
Adaglossum Summit ?French Town?
Prawdopodobnie jakaś Beallara
To wynik kiermaszowej słabości:
Kirchara Jairak Kiss
Neof. falcata x Asc curvifolium
A to obecne moje kwitnienia:
Marketowa hybryda w typie amerykańskim
Paph. (Enchentress x curtisii) x fairrieanum
- Paulinaaa
- 1000p
- Od: 9 sty 2013, o 15:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu już nie raz to pisałam ale Twoja ręka do roślin jest niesamowita .
Jestem wielką wielbicielką Twoich zieloności .
Kwitną u Ciebie jak szalone i zdecydowaną większość mam przyjemność podziwiać po raz pierwszy
Jestem wielką wielbicielką Twoich zieloności .
Kwitną u Ciebie jak szalone i zdecydowaną większość mam przyjemność podziwiać po raz pierwszy
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przychodzę się przywitać
Jestem zauroczona Twoja kolekcją, same super okazy, moi faworyci to Dendrobium griffithianum x farmeri i Coelogyne m.
Ciesze ,się ,że są osoby które stosują uprawę w hydro, czasem fajnie wymienić doświadczenia.
Nie potrafię się dogadać z equestrisami i ani w tradycyjnym podłożu ani w hydro nie rosły, podobnie MM
Mam pytanie czy doniczka w której rośnie griffithianum jest gliniana ???
Jestem zauroczona Twoja kolekcją, same super okazy, moi faworyci to Dendrobium griffithianum x farmeri i Coelogyne m.
Ciesze ,się ,że są osoby które stosują uprawę w hydro, czasem fajnie wymienić doświadczenia.
Nie potrafię się dogadać z equestrisami i ani w tradycyjnym podłożu ani w hydro nie rosły, podobnie MM
Mam pytanie czy doniczka w której rośnie griffithianum jest gliniana ???
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
Twój Neostylis jest piękny! Szukałam ich ostatnio podczas wystawy w BUWie, ale nie udało mi się go upolować. Pewnie przegapiłam. Następnym razem jednak mam zamiar z takim wrócić
- kubasia
Paulina trochę się czerwienię, ale dziękuję za tyle miłych słów.
Mirko Co do uprawy w hydro, to moje zacięcie i zachwyt powoli mijają. Pojawia się problem z nawożeniem, a pomiary na poziomie laboratorium mnie zwyczajnie zmęczyły. Część sabotków przeniosłam ponownie do kory i nie wiem, czy na wiosnę nie zrobię tego samego z pozostałymi. Co do pytania o doniczkę, to tak jest gliniana.
Beata witaj w moich skromnych progach. Neostylisa chyba nie było na wystawie w marcu. Jeżeli mieszkasz w Warszawie to ostatnio dość często organizowane są kiermasze, które poprzedza lista storczyków na zamówienie. Źródło sprawdzone, a do tego tańsze niż OG, czy SO. Namiary mogę podać na pw.
Neof. falcata x Asc curvifolium jest nabytkiem z tego kiermaszu.
Mirko Co do uprawy w hydro, to moje zacięcie i zachwyt powoli mijają. Pojawia się problem z nawożeniem, a pomiary na poziomie laboratorium mnie zwyczajnie zmęczyły. Część sabotków przeniosłam ponownie do kory i nie wiem, czy na wiosnę nie zrobię tego samego z pozostałymi. Co do pytania o doniczkę, to tak jest gliniana.
Beata witaj w moich skromnych progach. Neostylisa chyba nie było na wystawie w marcu. Jeżeli mieszkasz w Warszawie to ostatnio dość często organizowane są kiermasze, które poprzedza lista storczyków na zamówienie. Źródło sprawdzone, a do tego tańsze niż OG, czy SO. Namiary mogę podać na pw.
Neof. falcata x Asc curvifolium jest nabytkiem z tego kiermaszu.
Kubasiu, byłabym Ci bardzo, bardzo wdzięczna ;) Mieszkam pod Warszawą, ale jestem tu codziennie ze względów zawodowych wiec bardzo chętnie skorzystam
Kasiuobejrzałam Twój wątek Piękne rośliny
Próbowałaś nawożenia dolistnego w hydroponice? Od roku w ten sposób dokarmiam storczyki i jestem zadowolona z efektów
Próbowałaś nawożenia dolistnego w hydroponice? Od roku w ten sposób dokarmiam storczyki i jestem zadowolona z efektów
- kubasia
rena77 Witaj Oczywiście, że nawoziłam dolistnie, ale trochę boję się lać nawozem po parapetach, ścianach i oknie. Przy tej ilości roślin raczej ich nie przeniosę. Wiem, że ta metoda się sprawdza, ale warunek konieczny to spryskiwacz, który daje mgiełkę, bo inaczej łatwo zalać stożki wzrostu.
Ten ostatni przecudnej urody .
Kolekcja super, tylko tak dalej
Kolekcja super, tylko tak dalej
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Ostatni to istne cudo ten głęboki kolor fioletu i ta biała warżka to idealne połączenie. Jestem również zachwycona sabotkiem z dołu 3 strony, od kilku dni choruję na punkcie takiego z tym że z marmurkowymi liśćmi, nie wiem jakie ma Twój okaz. Cała kolekcja śliczna ale chyba najbardziej moje serce podbił ten ostatni, istne cudo. Gdybym takiego gdzieś zobaczyła kupiłabym bez zastanowienia. Gratuluję i życzę dalszych sukcesów.
Mój storczykowy nałóg: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu fajny też phalaenopsis z białą warżką A co tam ciekawego u Ciebie obecnie kwitnie?