Moje sukulenty, kaktusy i inne roślinki :-) - brombiel cz.2
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje sukulenty, kaktusy i inne roślinki :-) - brombiel cz.2
Ale tak w ogóle to Ty zdajesz sobie sprawę, że zima jest?
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję Henryku to bardzo miłehen_s pisze:Dużo ciekawych fotek ładnych roślin. Doskonały to widok na tą (brzydką) porę roku.
To prawda Piotrze ich uroda jest w wyglądzie i tej cudnej delikatnej bieli... kwiatki mają malutkie, ale nie zaszkodziły by mnie kwitła plumosa zimą ale już jej nie ma... wiosną odeszła niestety. Te jeszcze u mnie nie kwitły za to rozrastają się nieźlePiotrAPD pisze:One są piękne i bez kwiatów ale rzeczywiście jakieś kapryśne. Moja szybko się rozrasta ale kwiatków też mi nigdy nie pokazałabrombiel pisze:i na koniec dwie plumosy które jednak mnie zawodzą i ani jednego pączka nie pokazują
Pati one wyglądają na bardzo delikatne, a ta pajęczynka to białe ciernie... są piękneFiligranowa27 pisze:Pięknie rosną, a ten jeden kaktus wygląda jakby był opleciony pajęczynką;)
Lucy no chyba tak... ostatnio postanowiłam sobie że np kaktusy wyniosę na zimowiskoonectica pisze:Ale tak w ogóle to Ty zdajesz sobie sprawę, że zima jest?
W nowym mieszkaniu mam taką małą niby komórkę... nie muszę schodzić do piwnicy, wejście mam ze swojego korytarza i tam jest kilka stopni mniej niż w mieszkanku, więc postanowiłam moim kaktusom urządzić prawdziwe zimowanie
A i wczoraj było trochę śniegu i mroziku... no to chyba zima przyszła
No i ostatnio witam w domu mało kosmitów, to znak że zimno jest no oni stadami przychodzą jak jest cieplutko
....03.12.2016...ale czy na pewno to zima jest?
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Twoje mieszkanie to oaza zieloności.
Najbardziej podoba mi się fotka całego okna - naprawdę jest urządzone z gustem.
http://i1.fmix.pl/fmi756/32f5689c000a44 ... djecie.jpg
W mieszkaniu faktycznie zimę trudno sobie wyobrazić, za to na zewnątrz przynajmniej u mnie śnieg i mróz już nieźle dokucza.
Najbardziej podoba mi się fotka całego okna - naprawdę jest urządzone z gustem.
http://i1.fmix.pl/fmi756/32f5689c000a44 ... djecie.jpg
W mieszkaniu faktycznie zimę trudno sobie wyobrazić, za to na zewnątrz przynajmniej u mnie śnieg i mróz już nieźle dokucza.
- brombiel
Henryku bardzo dziękuję to zdjęcie akurat mojej sypialni, obok jest jeszcze stojak z kaktusami o proszę...
które zresztą dziś wyniosę na zimowisko...
a dalej kawałek tzw mebla na którym też coś stoi
Właśnie takie mam widoki gdy się budzę i wieczorem gdy idę spać... bardzo fajnie tylko co ja zrobię latem gdy słoneczko raniutko już wstaje i do okien będzie zaglądać
W kuchni i drugim pokoju mam po jednym oknie więc już nie wygląda tak fajnie...ale wszystkie okna mam na jedną stronę, więc jak świeci słoneczko to wszędzie go pełno
Jak widać miejsce jeszcze jest, a że mieszkanko słoneczne to nie tylko na oknach... kwiaty mogą stać wszędzie. Monstera która stoi na stojaku jest pod ścianą przeciwległą do okna w drugim pokoju i jak na zdjęciu widać słoneczko sięga
które zresztą dziś wyniosę na zimowisko...
a dalej kawałek tzw mebla na którym też coś stoi
Właśnie takie mam widoki gdy się budzę i wieczorem gdy idę spać... bardzo fajnie tylko co ja zrobię latem gdy słoneczko raniutko już wstaje i do okien będzie zaglądać
W kuchni i drugim pokoju mam po jednym oknie więc już nie wygląda tak fajnie...ale wszystkie okna mam na jedną stronę, więc jak świeci słoneczko to wszędzie go pełno
Jak widać miejsce jeszcze jest, a że mieszkanko słoneczne to nie tylko na oknach... kwiaty mogą stać wszędzie. Monstera która stoi na stojaku jest pod ścianą przeciwległą do okna w drugim pokoju i jak na zdjęciu widać słoneczko sięga
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Dużo dużych okien z dużymi parapetami = raj dla miłośnika roślin!
- brombiel
W tym mieszkaniu mam o połowę węższe parapety wewnętrzne ale za to zewnętrzne wszystkie cztery szerokie już kombinuję jak na wiosnę zamocować barierki i jakie i... wystawiać, wystawiać
Okna są ciut wyższe od poprzednich co też ułatwiło sprawę
Okna są ciut wyższe od poprzednich co też ułatwiło sprawę
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
No jak to, co zrobisz? Wstaniesz i będziesz oglądała widoczki, roślinki... codziennie!brombiel pisze: tylko co ja zrobię latem gdy słoneczko raniutko już wstaje i do okien będzie zaglądać
A zdecydowanie jest na co patrzeć
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Ładna zieleninka, na pewno nowa miejscówka im służy. Niech rosną i kwitną dalej!
- gracesz
- 500p
- Od: 28 sie 2013, o 14:11
Widzę, że roślinki już zaaklimatyzowane na nowym lokum. Bardzo ładnie i estetycznie wyglądają Mam nadzieję, że i Tobie tyle światła i słońca będzie sprzyjać przez cały rok i pozytywnie nastrajać każdego dnia
Aga ale monstera pięknie urosła.
A firanki w oknach wyborowe masz;).
Ale mnie kusi aby pojechać po świętach do waszej palmiarni odwiedzić ją;)
A firanki w oknach wyborowe masz;).
Ale mnie kusi aby pojechać po świętach do waszej palmiarni odwiedzić ją;)
- Milenaa
- 200p
- Od: 9 lis 2013, o 18:30
brombiel pisze:Część pierwsza jest tutaj.
Marlenko nic dziwnego że nie znalazłaś, bo to było dawno temu...i jak zwykle wprowadzłam w błąd. Tą roślinkę rozpoznano tu na forum jako Kalanchoe fedtschenkoi...tylko mnie się potaśtało bo ma bardzo podobne listki.
Już ją ciachnęłam i teraz wygląda tak...
te rdzawe ślady to cynamon...po ciachnięciu sypnęłam...to to małe obok to właśnie ucięty czubek, może się ukorzeni
Przy okazji wstawiam aktualne zdjęcia pozostałych Kalanchoe...
Tu się rozkrzewiło...nawet fajnie wygląda...
To będę musiała chyba ciachnąć...
To chyba też...
A to zostanie bez zmian... urosły jedynie listki, więc zobaczymy co dalej...
miłego i słonecznego tygodnia
Info z ostatniej chwili...Grudnik został delikatnie podlany...ani jedna kropla nie spadła na parapet, a to już dobrze rokuje na przyszłość...
brombiel chodziło mi o ten post o 4 zdjęcie od góry nie jest to Kalanchoe tylko Peperomia Happy Bean przepraszam ,że wcześniej nie odpisałam ale nie mogłam znalezć Twojego wątku
" Możesz być dziś nikim dla całego świata, pamiętaj dla niewielu jesteś całym światem "
Moje wątki :Rośliny doniczkowe
Winorośla-sadzonki
Moje wątki :Rośliny doniczkowe
Winorośla-sadzonki