Soniu! Kapusta domowej roboty faktycznie jest super, ale mi wychodzi rożnie. Kiedyś miałam mało soczystą i nie wyszło już tak fajnie, bo tylko do podłoże była fajna, w surówce już tak nie smakowała.

Cebul w tym roku nasadziłam mnóstwo, a i w przyszłym roku dosadzę, nie będę sobie żałować. Jestem tylko ciekawa, jak przetrwają tegoroczna zimę hiacyntowce. Jak będzie łagodna, to na pewno, ale przy długotrwałych mrozach może być problem.
Karola! Oczywiście zdążyłam! Zimowe prace w ogrodzie są fajne, bo są urozmaiceniem do siedzenia z grzańcem przed telewizorem.

Ewelina! Podglądanie ptaków zima to moje główne weekendowe zajęcie!

Krysiu! Ja 2 lata temu dużo roślin sadziłam i przesadzałam w grudniu. na pewno nie jest to idealna pora, ale jak są plusowe temperatury - dlaczego nie?
Staram się przyciągać ptaki, owady i np jeże, żaby - czyli naszych sprzymierzeńców od wielu lat! Nie wszystko jeszcze dobrze wychodzi, ale się staram. Wymyśliłam, że może wykombinuję domek dla jeży, albo coś podobnego. Jeże często u mnie się chowają pod chrustem, ale nie mam pojęcia, gdzie zimują

Moje ptaszki w weekend: