Moja działka 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka 7

Post »

Ostatnio przeczytałam że aby młody jeż przeżył zimę musi ważyć przynajmniej 700 gram. On podjada karmę dla kotka?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lidziu zakładamy Klub Młodego Jeżyka i wszyscy trzymamy kciuki za jego przetrwanie, bo dzielny maluch z niego ;:215
Pioruna strasznie mi żal i jedyna nadzieja, że ktoś (dobry) przygarnął tego pięknego czarnego kotka w domu i kolejna nadzieja, że kiedyś ucieknie i przyjdzie do Was ;:131 Ja miałam małego czarnego ogrodowego, który przychodził od sąsiadów i juz trzy tygodnie go nie ma ;:131 Portret Daszy jak dla mnie roześmianej na wystawę ;:333
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Halinko - hala67 bluszcze są uparte i nie chcą wspinać się tam gdzie byśmy chcieli, ale jak już zaczną, to rosną w górę jak szalone. Spróbuj przywiązać go delikatnie sznurkiem, to może się załapie.
Jeżyk codziennie wychodzi z legowiska, gdy tylko mnie usłyszy. Masz rację, to instynkt przetrwania nie daje mu zasnąć.
Pioruna nie ma już 10 dni, to za długo, wiem że już nie wróci. Bardzo mi go żal, był na działce od urodzenia i miał dopiero 2,5 roku.

Lucynko - płocczanka jeżyk jest bardzo głodny i codziennie zjada dwie miseczki mięsa i suchą, kocią karmę. Instynkt podpowiada mu, żeby nadal żerować, pomimo śniegu i mrozu. Drugiego, trochę większego malucha ostatnio nie widuję, więc chyba już hibernuje. Nie wiadomo jednak czy się wybudzi, bo przecież nie miał wagi potrzebnej do przetrwania zimy.

Przemku - Przemekt23 jeżyk instynktownie walczy o przetrwanie. Nie masz pojęcia, jak radośnie chrumka, gdy widzi pełną miseczkę. Kot już nie wróci, był jeszcze młody i bardzo głupiutki.

Olu - Bufo-bufo tak, to prawda. Jeże o mniejszej wadze już nie wybudzają się z hibernacji, lub budzą się w środku zimy i zamarzają. Jeżyk żywi się przede wszystkim mięsem, ale suchą karmę kocią też podjada.

Marysiu - Maska mam nadzieję, ze jeżyk jakoś przetrwa. Na razie jest bardzo żywotny i dużo zjada.
Niestety kot przepadł i już nie wróci, muszę się z tym jakoś pogodzić. Na pewno nikt go nie przygarnął. Mieszkańcy okolicznych domów nienawidzą kotów, tak samo jak działkowcy. Dasza w czasie rozmowy robi czasem bardzo zabawne miny.

Zimy ciąg dalszy - kilka ostatnich zdjęć.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit cześć Lidziu

Wspaniałe jeże, miło popatrzeć na takie miłe pyszczki :)

A ten konwalnik oszroniony, to cudo ;:167 przepięknie wygląda.

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lidziu a ja jednak wolę wierzyć, ze Piorun ma dom, bo nie wszyscy nienawidzą kotów. Piszę często na jednym z portali społecznościowych i jak pojawia się jakiś kot to za nim fala zachwytów i mnóstwo zdjęć przeróżnych kotów się pojawia. Nic nie zdobywa tyle lajków jak koty...no może nieszczęście ludzkie jeszcze wzbudza tyle emocji. Kibicujemy jeżykowi, dzielny maluch ;:333 U mnie tak wieje że żadnego ptaka od rana przy karmniku nie ma. Lidziu mazurki są zaborcze dziobią sikorki w karmniku ;:14 Wróble próbuję sfotografować, ale mi się nie udaje bo wyniosły się po drugiej stronie domu i kryją się w ligustrze, a chcę uchwycić oczywiście wyraźnie żeby sprawdzić różnice z mazurkami. Ja dalej okrywam konwalnika :D
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Oj, czy Piorun nadal się nie pojawił? Trzymam kciuki, żeby jednak wrócił ;:333 Jeżyk cudny, wcale się nie dziwię jego zachowaniu, pogoda taka, że sama najchętniej poszłabym w jego ślady ;:306
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też trzymam kciuki za Pioruna żeby wrócił i za jeżyka żeby nabrał odpowiedniej wagi i przeżył zimę ;:333
Lidziu piękne zdjęcia zimowych roślinek ;:63 czy Ty okrywasz konwalnika jak pisze Marysia ?? ja swojego nie okryłam , może jeszcze okryć ?? co myślisz ??
Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

U Ciebie zawsze wzruszające obrazki zwierząt i ciekawe - roślin ;:180 Tak, oblodzonych miejsc teraz nie brakuje więc uważaj na siebie ;:168
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Zasadniczo napiszę to, co wszyscy: ja również kibicuję małemu jeżykowi, żeby przetrwał zimę i bardzo zmartwiła mnie wiadomość o zaginięciu Pioruna.
My kiedyś szukaliśmy naszego Bazyla ponad dwa tygodnie, mimo że cały czas przebywał w okolicy naszego bloku. Ale musiał być bardzo wystraszony i się dobrze chował. Zachciało mu się wtedy polować na ptaki na balkonie i poleciał w dół. Na szczęście po akcji z plakatami się odnalazł. Sąsiadka z innej klatki z parteru powiedziała nam, że wskakuje do niej na balkon wieczorami.

Historia obrazkowa z karmienia jeżyka i rozmów z Daszą - świetna! ;:215

Konwalnika nie mam, więc nawet nie wiedziałam, że ma takie ładne liście zimą.

A co to za roślinka?
Obrazek
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lidziu...u nas na działkach koty także nie są lubiane przez działkowiczów, nie wiem dlaczego. :( Mały jeżyk dzielny, na pewno przetrwa zimę. Co do konwalnika, mój nic nie przyrasta. Może też powinnam go okrywać czego nie robiłam. ;:224 . Pozdrawiam. ;:128
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaki gustowny karmniczek :)
I rudzik w nim, aż dziw że dał się sfotografować, to płochliwy ptak.

Koty powinny znaleźć więcej przychylności, są sprzymierzeńcami człowieka w walce z nornicami i innymi ziemnymi szkodnikami.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Liduś, tym razem zwróciłam szczególną uwagę na stylowy karmniczek. ;:303 ;:303
Cudny jest! ;:138
A jeżyk ciągle nabiera tłuszczyku. ;:333 Oby łakomstwo pozwoliło mu pomyśleć o zimowym śnie. ;:19

U mnie też są działkowcy, którzy gonią koty, :( a są to gołębiarze, którym po sto razy dziennie można tłumaczyć, że kot gołębiom nie szkodzi, ;:224 a oni i tak swoje wiedzą. ;:145
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu wszystkiego dobrego w nowym roku :wit. Pewnie napadało mnóstwo śniegu i masz utrudniony dostęp do działki?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”