Moja działka 7
- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka 7
Ostatnio przeczytałam że aby młody jeż przeżył zimę musi ważyć przynajmniej 700 gram. On podjada karmę dla kotka?
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu zakładamy Klub Młodego Jeżyka i wszyscy trzymamy kciuki za jego przetrwanie, bo dzielny maluch z niego
Pioruna strasznie mi żal i jedyna nadzieja, że ktoś (dobry) przygarnął tego pięknego czarnego kotka w domu i kolejna nadzieja, że kiedyś ucieknie i przyjdzie do Was Ja miałam małego czarnego ogrodowego, który przychodził od sąsiadów i juz trzy tygodnie go nie ma Portret Daszy jak dla mnie roześmianej na wystawę
Pioruna strasznie mi żal i jedyna nadzieja, że ktoś (dobry) przygarnął tego pięknego czarnego kotka w domu i kolejna nadzieja, że kiedyś ucieknie i przyjdzie do Was Ja miałam małego czarnego ogrodowego, który przychodził od sąsiadów i juz trzy tygodnie go nie ma Portret Daszy jak dla mnie roześmianej na wystawę
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Halinko - hala67 bluszcze są uparte i nie chcą wspinać się tam gdzie byśmy chcieli, ale jak już zaczną, to rosną w górę jak szalone. Spróbuj przywiązać go delikatnie sznurkiem, to może się załapie.
Jeżyk codziennie wychodzi z legowiska, gdy tylko mnie usłyszy. Masz rację, to instynkt przetrwania nie daje mu zasnąć.
Pioruna nie ma już 10 dni, to za długo, wiem że już nie wróci. Bardzo mi go żal, był na działce od urodzenia i miał dopiero 2,5 roku.
Lucynko - płocczanka jeżyk jest bardzo głodny i codziennie zjada dwie miseczki mięsa i suchą, kocią karmę. Instynkt podpowiada mu, żeby nadal żerować, pomimo śniegu i mrozu. Drugiego, trochę większego malucha ostatnio nie widuję, więc chyba już hibernuje. Nie wiadomo jednak czy się wybudzi, bo przecież nie miał wagi potrzebnej do przetrwania zimy.
Przemku - Przemekt23 jeżyk instynktownie walczy o przetrwanie. Nie masz pojęcia, jak radośnie chrumka, gdy widzi pełną miseczkę. Kot już nie wróci, był jeszcze młody i bardzo głupiutki.
Olu - Bufo-bufo tak, to prawda. Jeże o mniejszej wadze już nie wybudzają się z hibernacji, lub budzą się w środku zimy i zamarzają. Jeżyk żywi się przede wszystkim mięsem, ale suchą karmę kocią też podjada.
Marysiu - Maska mam nadzieję, ze jeżyk jakoś przetrwa. Na razie jest bardzo żywotny i dużo zjada.
Niestety kot przepadł i już nie wróci, muszę się z tym jakoś pogodzić. Na pewno nikt go nie przygarnął. Mieszkańcy okolicznych domów nienawidzą kotów, tak samo jak działkowcy. Dasza w czasie rozmowy robi czasem bardzo zabawne miny.
Zimy ciąg dalszy - kilka ostatnich zdjęć.
Jeżyk codziennie wychodzi z legowiska, gdy tylko mnie usłyszy. Masz rację, to instynkt przetrwania nie daje mu zasnąć.
Pioruna nie ma już 10 dni, to za długo, wiem że już nie wróci. Bardzo mi go żal, był na działce od urodzenia i miał dopiero 2,5 roku.
Lucynko - płocczanka jeżyk jest bardzo głodny i codziennie zjada dwie miseczki mięsa i suchą, kocią karmę. Instynkt podpowiada mu, żeby nadal żerować, pomimo śniegu i mrozu. Drugiego, trochę większego malucha ostatnio nie widuję, więc chyba już hibernuje. Nie wiadomo jednak czy się wybudzi, bo przecież nie miał wagi potrzebnej do przetrwania zimy.
Przemku - Przemekt23 jeżyk instynktownie walczy o przetrwanie. Nie masz pojęcia, jak radośnie chrumka, gdy widzi pełną miseczkę. Kot już nie wróci, był jeszcze młody i bardzo głupiutki.
Olu - Bufo-bufo tak, to prawda. Jeże o mniejszej wadze już nie wybudzają się z hibernacji, lub budzą się w środku zimy i zamarzają. Jeżyk żywi się przede wszystkim mięsem, ale suchą karmę kocią też podjada.
Marysiu - Maska mam nadzieję, ze jeżyk jakoś przetrwa. Na razie jest bardzo żywotny i dużo zjada.
Niestety kot przepadł i już nie wróci, muszę się z tym jakoś pogodzić. Na pewno nikt go nie przygarnął. Mieszkańcy okolicznych domów nienawidzą kotów, tak samo jak działkowcy. Dasza w czasie rozmowy robi czasem bardzo zabawne miny.
Zimy ciąg dalszy - kilka ostatnich zdjęć.
cześć Lidziu
Wspaniałe jeże, miło popatrzeć na takie miłe pyszczki
A ten konwalnik oszroniony, to cudo przepięknie wygląda.
Pozdrawiam
Wspaniałe jeże, miło popatrzeć na takie miłe pyszczki
A ten konwalnik oszroniony, to cudo przepięknie wygląda.
Pozdrawiam
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu a ja jednak wolę wierzyć, ze Piorun ma dom, bo nie wszyscy nienawidzą kotów. Piszę często na jednym z portali społecznościowych i jak pojawia się jakiś kot to za nim fala zachwytów i mnóstwo zdjęć przeróżnych kotów się pojawia. Nic nie zdobywa tyle lajków jak koty...no może nieszczęście ludzkie jeszcze wzbudza tyle emocji. Kibicujemy jeżykowi, dzielny maluch U mnie tak wieje że żadnego ptaka od rana przy karmniku nie ma. Lidziu mazurki są zaborcze dziobią sikorki w karmniku Wróble próbuję sfotografować, ale mi się nie udaje bo wyniosły się po drugiej stronie domu i kryją się w ligustrze, a chcę uchwycić oczywiście wyraźnie żeby sprawdzić różnice z mazurkami. Ja dalej okrywam konwalnika
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Oj, czy Piorun nadal się nie pojawił? Trzymam kciuki, żeby jednak wrócił Jeżyk cudny, wcale się nie dziwię jego zachowaniu, pogoda taka, że sama najchętniej poszłabym w jego ślady
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też trzymam kciuki za Pioruna żeby wrócił i za jeżyka żeby nabrał odpowiedniej wagi i przeżył zimę
Lidziu piękne zdjęcia zimowych roślinek czy Ty okrywasz konwalnika jak pisze Marysia ?? ja swojego nie okryłam , może jeszcze okryć ?? co myślisz ??
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Lidziu piękne zdjęcia zimowych roślinek czy Ty okrywasz konwalnika jak pisze Marysia ?? ja swojego nie okryłam , może jeszcze okryć ?? co myślisz ??
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
U Ciebie zawsze wzruszające obrazki zwierząt i ciekawe - roślin Tak, oblodzonych miejsc teraz nie brakuje więc uważaj na siebie
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Zasadniczo napiszę to, co wszyscy: ja również kibicuję małemu jeżykowi, żeby przetrwał zimę i bardzo zmartwiła mnie wiadomość o zaginięciu Pioruna.
My kiedyś szukaliśmy naszego Bazyla ponad dwa tygodnie, mimo że cały czas przebywał w okolicy naszego bloku. Ale musiał być bardzo wystraszony i się dobrze chował. Zachciało mu się wtedy polować na ptaki na balkonie i poleciał w dół. Na szczęście po akcji z plakatami się odnalazł. Sąsiadka z innej klatki z parteru powiedziała nam, że wskakuje do niej na balkon wieczorami.
Historia obrazkowa z karmienia jeżyka i rozmów z Daszą - świetna!
Konwalnika nie mam, więc nawet nie wiedziałam, że ma takie ładne liście zimą.
A co to za roślinka?
My kiedyś szukaliśmy naszego Bazyla ponad dwa tygodnie, mimo że cały czas przebywał w okolicy naszego bloku. Ale musiał być bardzo wystraszony i się dobrze chował. Zachciało mu się wtedy polować na ptaki na balkonie i poleciał w dół. Na szczęście po akcji z plakatami się odnalazł. Sąsiadka z innej klatki z parteru powiedziała nam, że wskakuje do niej na balkon wieczorami.
Historia obrazkowa z karmienia jeżyka i rozmów z Daszą - świetna!
Konwalnika nie mam, więc nawet nie wiedziałam, że ma takie ładne liście zimą.
A co to za roślinka?
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu...u nas na działkach koty także nie są lubiane przez działkowiczów, nie wiem dlaczego. Mały jeżyk dzielny, na pewno przetrwa zimę. Co do konwalnika, mój nic nie przyrasta. Może też powinnam go okrywać czego nie robiłam. . Pozdrawiam.
- Bufo-bufo
Jaki gustowny karmniczek
I rudzik w nim, aż dziw że dał się sfotografować, to płochliwy ptak.
Koty powinny znaleźć więcej przychylności, są sprzymierzeńcami człowieka w walce z nornicami i innymi ziemnymi szkodnikami.
I rudzik w nim, aż dziw że dał się sfotografować, to płochliwy ptak.
Koty powinny znaleźć więcej przychylności, są sprzymierzeńcami człowieka w walce z nornicami i innymi ziemnymi szkodnikami.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Liduś, tym razem zwróciłam szczególną uwagę na stylowy karmniczek.
Cudny jest!
A jeżyk ciągle nabiera tłuszczyku. Oby łakomstwo pozwoliło mu pomyśleć o zimowym śnie.
U mnie też są działkowcy, którzy gonią koty, a są to gołębiarze, którym po sto razy dziennie można tłumaczyć, że kot gołębiom nie szkodzi, a oni i tak swoje wiedzą.
Cudny jest!
A jeżyk ciągle nabiera tłuszczyku. Oby łakomstwo pozwoliło mu pomyśleć o zimowym śnie.
U mnie też są działkowcy, którzy gonią koty, a są to gołębiarze, którym po sto razy dziennie można tłumaczyć, że kot gołębiom nie szkodzi, a oni i tak swoje wiedzą.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Bufo-bufo
Lidziu wszystkiego dobrego w nowym roku . Pewnie napadało mnóstwo śniegu i masz utrudniony dostęp do działki?