Mój mały kawałek raju
- Krychna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój mały kawałek raju
Tereniu
Jadziu moja Coral też kwitła jednym olbrzymim kwiatem,ale mam ją dopiero od wiosny tego roku, jest może za parę latek jak się rozrośnie będziemy się cieszyć większą ilością kwiecia, a Twoja ile latek liczy? Pozdrawiam
Martusiu tak długo mnie nie było,ale wskakuję co jakiś czas,i odwiedzam moje ulubione wątki choć czasu mało na pisanie myślę,że zimą trochę to nadrobię. U Ciebie się zachłysnęłam piwoniami, teraz na jesieni znowu troszkę powiększyłam swoją kolekcję. Pozdrawiam serdecznie
Elff
Stefania jakaż to cudna róża
Artemis
Novalis
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę Krysiu ,ze też masz Novalisa gdzie nie spojrzę wszędzie mnie prześladuje Niestety miejsce sie skończyło Ostatnio sama nie wiem czy mam Coral Charm czy Sanset .Jedna z nich mi padła, a druga zakwitła jednym kwiatem .Niestety mam ją już chyba z 3 lata albo nawet 4 lata, bo ten czas zbyt szybko biegnie
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu witaj masz więcej fotek tej różyczki Stefanii ?
- Krychna
Jadziu Novalis jest chociaż jak przekwita mniej mi się podoba, za to w początkowym stadium nie można oczu od niego oderwać. Widziałam u Ciebie tą ślicznotkę piwonię, chyba to będzie Coral Sanset bo troszkę inny kolor niż moja,oj muszę na nią zapolować Pozdrawiam dla Ciebie Novalis
Witaj Ewuniu oto Stephanie Baronin zu Guttenberg ; posadzona jesienią 2015 roku, pierwsze kwitnienie nie było obfite, drugie dużo lepsze, liście śliczne, błyszczące, żadnego choróbska nie złapała, piękna porcelanowa panienka, trudno uchwycić to moim aparatem
to chyba wszystkie które mam pozdrawiam
- JAKUCH
Dziękuję Krysiu za cudnego Novalisa czy on sie trochę przypala na słonku, bo też mam niebieska różę niestety NN coś w rodzaju Novalisa lecz ona rośnie w półcieniu
- Krychna
Jadziu u mnie Novalis jest na wystawie wschodniej,ale też się przypala zwłaszcza to pierwsze kwitnienie, drugie już mniej
- JAKUCH
Moja niebieska rośnie na północnej stronie i nie zauważyłam ,żeby przypalały jej się płatki to samo z Generałem de Gaulle .Specjalnie te róże posadziłam w takim miejscu teraz nawet Rhapsody posadziłam w takie miejsce
- ewa w
Dzięki za Stefcię jest piękna. Novalis bardzo podobna do mojej Indigoletty równie piękna różyczka.
- Krychna
Jadziu ja na północnej stronie mam hortensjowy zakątek ale i tam pewnie będę dosadzała róże. wtedy pójdą tam takie kolorki właśnie, które na słońcu cierpią,na jesieni posadziłam w końcu Rhapsody, bo tak bardzo ona mi się podoba,dziękuję Jadziu
Ewuniu wygooglowałam sobie Indigolette, śliczna różyczka. Nie choruje, kwitnie obficie?
Fotki z lata
Różyczka Dortmund wsadziłam ją na mojej podwyższonej rabacie, bo jak przekwitną Azalie, rabata jest trochę monotonna, chciałam dać tam czerwony akcent i myślę że ta różyczka pięknie zarośnie pergole,którą dostała i w czerwcu będzie rozświetlać tą rabatę. Jest to pustaczek,w realu bardzo urokliwy
Gertrude Jekyll jestem tą różą oczarowana, zapach,barwa,kwiat i wygląd krzewu jeden minus-liście tej róży lubią małe gąsienniczki, które rankiem musiałam zbierać bo zjadły by wszystkie
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Krysiu azaliowa rabata nieodmiennie wprawia mnie w dobry nastrój. Róża i byliny pokazują kolor później i jest ślicznie cały rok. Novalis w początkowym stadium kwitnienia pokazałaś przepięknie. Nigdy takiego koloru w niej nie dostrzegałam. Dobrych dni na świąteczne przygotowania.
- JAKUCH
Krysiu ,ależ rozsiewają się różane zapachy a ja właśnie popijam herbatkę z różanymi płatkami pychotka
- ewa w
Krysiu róża indigoletta u mnie dosyć chimeryczna tzn kwitnie aż do mrozów i wybujała już na 4 metry natomiast łapie plamistość ale to właściwie większość róż u mnie. Mam mokry ogródek gdy pada deszcz to zlewisko sąsiedzkich wód opadowych
jak widzisz całkiem podobna do Twojej novalis tylko płatków chyba ma mniej
jak widzisz całkiem podobna do Twojej novalis tylko płatków chyba ma mniej