Co dziś ugotowaliście na śniadanie?
Co dziś ugotowaliście na śniadanie?
Przez lekarzy i dietetyków śniadanie uważane jest za najważniejszy posiłek dnia. Wielu z nich uważa, że powinno się je jeść w ciągu 30 minut od wstania z łóżka. Mi nie zawsze się to udaje, ale staram się aby je zjeść jak najwcześniej. Idealne śniadanie powinno być zdrowe, sycące i pożywne. W zależności od wieku, stanu zdrowia, upodobań śniadania są różne.
Moje śniadanie dziadka to jajko na miękko, ćwierć szklanki otrąb owsianych zalanych wrzątkiem, odstawionych pod przykryciem na 20 minut i 50 g mięsa lub ryby.
No i jakieś warzywa i owoce.
Moje śniadanie dziadka to jajko na miękko, ćwierć szklanki otrąb owsianych zalanych wrzątkiem, odstawionych pod przykryciem na 20 minut i 50 g mięsa lub ryby.
No i jakieś warzywa i owoce.
- anida
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Co dziś ugotowaliście na śniadanie?
Sałatka z sałaty lodowej, pomidorów koktajlowych i suszonych i pieczonego indyka, o zgrozo zjedzona 3 h po wstaniu ( nigdy nie jestem głodna rano i chyba nie ma co się zmuszać)
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
-
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wracam do pomysłu, by przynajmniej 2 razy w tygodniu jeść na sniadanie, jajka na miękko
Jajko na miękko, ćwierć szklanki otrąb owsianych zalanych wrzątkiem z kilkoma orzechami laskowymi, odstawionych pod przykryciem na 20 minut, 50 g wędliny, szklanka kapusty brukselskiej ugotowanej na parze.
Najpierw kawa a potem kanapki z pastą mięsną własnej roboty z pomidorem.
Świetny pomysł na wątek bo o obiadach rozmawia się z ludźmi natomiast o śniadaniach nie bardzo. Większość (w tym ja) zjada cokolwiek w biegu albo nic.
Świetny pomysł na wątek bo o obiadach rozmawia się z ludźmi natomiast o śniadaniach nie bardzo. Większość (w tym ja) zjada cokolwiek w biegu albo nic.
- toldi
- Od: 15 wrz 2015, o 11:42
Święte słowarosa13 pisze: Większość (w tym ja) zjada cokolwiek w biegu albo nic.
Pozdrawiam. Jacek
Jajko na miękko, ćwierć szklanki otrąb owsianych zalanych wrzątkiem z kilkoma orzechami laskowymi, odstawionych pod przykryciem na 20 minut, 100 g makreli wędzonej, jabłko.
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 6 sty 2013, o 00:06
Ja jem śniadanie o 22:00 dnia poprzedniego, a rano tylko kawka i do pracy. Przerwa w pracy godzina 10:00 i wtedy coś zjem, zazwyczaj zwykłe kanapki zrobione na szybko W dni wolne od pracy śniadanie jem kiedy sobie przypomnę, ale zazwyczaj jem wtedy już obiad.
Polska moją Ojczyzną. Andrzej
- toldi
- Od: 15 wrz 2015, o 11:42
Faktycznie to u mnie jest podobnie, że śniadanie jem dnia poprzedniego po 22, a rano kawa i dopiero w ciągu dnia jak jest jakaś przerwa. Tylko czy to jest jeszcze śniadanie
Pozdrawiam. Jacek
Jajko na miękko, ćwierć szklanki otrąb owsianych zalanych wrzątkiem z kilkoma orzechami laskowymi, odstawionych pod przykryciem na 20 minut, 50 g wędliny, 50 g świeżej żurawiny.
- borowa
- 200p
- Od: 3 lis 2015, o 14:22
Naleśniki bez mleka (ograniczamy nabiał) ze startą dynią - wiórki wmieszane w ciasto + dżem wiśniowy domowej roboty
Pozdrawiam!
Jagoda
Jagoda