Ogrodniczka z małopolski
Elżbieto,niestety nie znam nazw większości moich roślin.Nigdy do tego nie przywiązywałam większej wagi aż dotarłam TUTAJ na to wspaniałe forum i jest mi troszkę wstyd,widząc jak inni operują nazwami i niesamowitą wiedzą ogrodniczą.Ale wszystko przede mną [/b]
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
Dziękuję Wam bardzo za wiarę Coś tam już w głowie mi siedzi,ale oczywiście dokształcamy się wszyscy NON STOP
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
Te zdjęcia zrobiłam dzisiaj
Na ostatnim zdjęciu jest zagospodarowana przeze mnie fosa,z którą zawsze był problem przy koszeniu i zostanie jej teraz połowa
Jak wszystko się rozrośnie to będzie fajnie wyglądać,ale trzeba ją jeszcze "dopieścić"
Na ostatnim zdjęciu jest zagospodarowana przeze mnie fosa,z którą zawsze był problem przy koszeniu i zostanie jej teraz połowa
Jak wszystko się rozrośnie to będzie fajnie wyglądać,ale trzeba ją jeszcze "dopieścić"
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
To był ich drugi sezon u mnieAska pisze:Przepiękny języcznik! Nie pytaj o odmianę, bo nie wiem. I zazdroszczę kępy rosplenicy. Ile ją już masz?
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam ,bardzo chętnie zwiedziłam twój ogród .Chociaż jak na razie zdjęć niewiele to i tak jet co podziwiać .Piękne rabatki ,a róże na pniu boskie .Niestety nie mam takiej żadnej ,chociaż wiele razy się już przymierzałam do ich kupna..Może na wiosnę .
Napisz jak zabezpieczasz te róże na pniu ,aby ci nie przemarzły .Ponoć najbardziej wrażliwe jest miejsce szczepienia.Od kiedy je masz
Napisz jak zabezpieczasz te róże na pniu ,aby ci nie przemarzły .Ponoć najbardziej wrażliwe jest miejsce szczepienia.Od kiedy je masz
ewoBiałą lawendę mam,ale dopiero pierwszy sezon i rosła pięknie.Na zimę ścinam tylko uschłe kwiaty, a na wiosnę obcinam nisko i się pięknie rozkrzewia.
Jolu rózyczki pienne kopczykuję ,pień owijam taką pianką do CO i na górę gałązki świerka lub jakiejkolwiek zielonej choinki i owijam całość agrowłókniną.Jak do tej pory nie przemarzły
Na dzień dzisiejszy wyglądają tak
Jeszcze nie do końca okryte,bo jest ciepło .....na razie.
Jolu rózyczki pienne kopczykuję ,pień owijam taką pianką do CO i na górę gałązki świerka lub jakiejkolwiek zielonej choinki i owijam całość agrowłókniną.Jak do tej pory nie przemarzły
Na dzień dzisiejszy wyglądają tak
Jeszcze nie do końca okryte,bo jest ciepło .....na razie.
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu