Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

MARYSIU mam zbyt krótko rutewki ,żeby zauważyć czy się wysiewają .One są dopiero od ubiegłego roku i chyba najpierw muszą się rozrosnąć.Zresztą wiosną się przekonam czy są siewki.To moja najdroższa piwonia lecz nie żałuję,bo jest piękna i ma mocne łodygi nie tak jak Yellow Crown
IWONKO kurcze jeszcze się nie zabrałam za Mikołajka, lecz już robiłam w taki sam sposób wielkanocne jajka. Jutro znów mam sporo roboty zresztą jak każda z nas.Może jednak wykombinuję trochę czasu na pracę przy bałwanku

Obrazek

Obrazek
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia wielu głębokich i radosnych przeżyć,
wewnętrznego spokoju, wytrwałości i radości
oraz błogosławieństwa Bożego w każdym dniu nadchodzącego Roku 2017
Miłym Forumowiczom i ich rodzinom
życzy Jadzia

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Nie zapracowuj się Jadziu, nie zrobisz, to nie zrobisz, ale jak oglądam prognozy, to chyba tylko takie bałwanki nasze wnuki będą oglądać, a śnieg jak spadnie to będziemy na dwór wychodzić podziwiać zjawisko, spokoju i odpoczynku życzę Jadziu ;:196
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadzia śnieg znalazła :wink:
Dziękując za życzenia, życzę by spełniły się Twe marzenia i nadzieje, oraz radości z rodzinnych spotkań.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANDRZEJU szkoda bo to ubiegłoroczny :;230 lecz takie święta są cudowne to jest ta atmosfera nie tylko przy wigilijnym stole.Dziękuję za życzenia ;:196 Chociaż tu na FO jest sielsko- anielsko i każdy dla każdego przyjacielem, a nie wilkiem
IWONKO a ja dalej nie zrobiłam tego bałwana chociaż wszystko mam leń mnie ogarnął ;:174 Tobie również radosnych Świąt ,chociaż czy będą radosne jak masz tyle kłopotów ;:174

Obrazek

Obrazek

pozostało tylko wspomnienie z początków grudnia ;:174
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, ależ musi obłędnie pachnieć w takim różanym ogrodzie, jak Twój.
U mnie najbardziej to laurowiśnia daje miło po nosie.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jadziu ta ściana z różami wygląda przepięknie. ;:333
I tyle pąków na różach, aż serce się raduje, musiało to wyglądać wspaniale.
Mój doktorek przycięty do pół metra nad ziemią, zobaczymy czy się zagęści i zakwitnie.
A co to za powojnik pnie się obok róż ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻYNKO teraz ze ściany poszła Molineux ,bo jakoś słabo kwitła a poszła w jej miejsce Merlin i razem z Pink Abundance będą tworzyć parę dla Doktorka.Na ścianie rośnie powojnik Pamela Jackman i nijak ma się do reszty kolorów .Jednak szkoda mi go teraz wykopywać bo miejsce mu spasowało.Mój różany ogród w sezonie wygląda zabójczo a zapach ;:167 ;:167 Niestety dwa długaśne pędy doktorka musiałam ściąć bo zasychały lecz w to miejsce jest sporo innych Twojemu Doktorkowi cięcie wyjdzie na zdrowie ;:108
BEATKOżebyś wiedziała jakie zapachy roznoszą się poranną porą,w prażącym słonku , a także wieczorem .Przecież to mój różany raj z którego nie chce mi się wychodzić ;:167 ;:167.Laurowiśnie też ładnie pachną lecz trwa to krótko, a różany sezon trwa dłużej.Już nie mogę się doczekać .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Oj, to przyjadę do Ciebie nawet chyba ze dwa razy - raz wiosną a drugi raz by zachłysnąć się tym różanym obłędem wizualnym i zapachowym.
Nie wyszukiwałam pachnących róż i czas to zmienić w moim ogrodzie.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu u Ciebie nawet śnieżek widać a u mnie tylko deszcz, wiatr - strach będzie jutro zerknąć na działkę.

Karolek i Książę jak zawsze cudniaste a Książę to u mnie może w tym roku też da popis.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Monaco przepiękna, ale ta poniżej , biała z fioletowym srodkiem-cudo ;:306 No cóż, w oczekiwaniu wiosny nic nam nie pozostało tylko wspominki. Jadziu--wianek sama uplotłam ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Jadziu wcale Ci się nie dziwię,że nie możesz się doczekać już nowego sezonu, w tak bogatym w kwiaty ogrodzie to tylko chciałoby się przebywać i chłonąć zapachy i widoki.
PIĘKNIE ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu witam po świętach :wit rok dobiega do końca! co prawda nie popisuje się pogodą, ale do wiosny coraz bliżej ;:65
Czy ten intensywny fiolet to jakiś Muzykant? ładny kolorek! :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU również witam Cię poświątecznie.Ten fiolet to The Prince, a ta druga to Bremer Stadtmusikanten .Obie zmieniły miejsca i jestem ciekawa czy będzie to dobra zmiana.The Prince w sezonie wypuszczał tylko po parę kwiatów a mam go już 4 latai sama sie dziwiłam ,ze szybciej go nie przesadziłam. Muzykanci tez nie bardzo się sprawowali wiec dostały nową miejscówkę .Teraz obie poszły w stronę słonka
KRYSIU no pewnie dzisiaj przyglądałam się w jakim stanie są róże i jak na razie mają sie dobrze.To samo patyczki ;:333 Zresztą sama wiesz jakie jesteśmy szalone ,bo juz byśmy pracowały w ogródkach :;230
KAROLCIA ta z fioletowym środeczkiem to tzw. Oczęta czyli Eyes for you U Ciebie mnóstwo wspominek wiec też muszę Ci dorównać :wink:
ANUSIU oglądałam jakie zniszczenie porobiła ta niegrzeczna Baśka .Diablica rozszalała się na całego to samo w Szczecinie u Iwonki.Karolka drastycznie ścięłam i juz nie będzie takim wielkoludem z mnóstwem kwiatów.Niech będzie niższy, zamiast miałoby go wcale nie być ,bo o mały figiel bym go straciła w tym sezonie z powodu wichur
BEATKO nie ma sprawy możesz więcej razy zawitać do mnie nie ma przeszkód ;:108 zapraszam.U mnie już w maju zaczyna sie sezon różany bo kwitnie Alpenfee ,Maigold i Louise Odier ta na pergoli

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”