Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
Re: Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
W Auchan można kupić pomidory dla pozyskania nasion, Bawole serce Coeur de Boeuf, najprawdopodobniej Arawak, i czarne Noire d'Antan, befsztyk.
- anna m
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 6 paź 2011, o 10:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam wszystkich serdecznie. Mam pytanie : gdzie mozna kupic sadzonki ostrej papryki?? Mieszkam na zachod od Poznania. Prosze o pomoc. 

Pozdrawiam serdecznie.Anna
W marketach budowlanych, widziałam w Leroy M. Na bazarkach, w kwiaciarniach, sklepach ogrodniczych.
- anna m
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 6 paź 2011, o 10:53
Pytalam na bazarkach, ogrodniczych sa slodkie. Wybiore sie do LM w Swadzimiu. Dziekuje! 

Pozdrawiam serdecznie.Anna
-
- 500p
- Od: 17 kwie 2015, o 20:04
Nie istnieje odmiana gargamel. Sprzedawcy nazywają tak duże pomidory z odmian typu bawole serce lub pochodzące ze staśmionych kwiatów. Jedyny sposób by zdobyć nasiona takiego ulubionego pomidora to pobrać nasiona z kupionych egzemplarzy. O ile nie będzie to odmiana heterozyjna to uzyskasz pomidory o tym samym smaku.
Pozdrawiam
Bea
Pozdrawiam
Bea
Pozdrawiam
Bea
Bea
- Maraga
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wczoraj sprawdzałam czy działa mój ulubiony sklep właśnie PNOS-u Ożarów M.
Mają sporo towaru,choć pobieżnie przeglądałam.
Mają sporo towaru,choć pobieżnie przeglądałam.
w Pnos strasznie droga wysylka 15 zł i minusem jest to, że jednej firmy tylko nasiona zamowie
Piszemy poprawną polszczyzną, zdania zaczynamy wielką literą, używamy znaki diakrytyczne- moderator jokaer.
Piszemy poprawną polszczyzną, zdania zaczynamy wielką literą, używamy znaki diakrytyczne- moderator jokaer.
Witam. Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat stronki sklep-nasiona. Kusi mnie żeby od nich w tym roku zamówić większość nasion warzyw, ziół i kwiatów, bo mają bogaty wybór ale nie wiem czy nie lepiej kupić stacjonarnie tyle, że drożej nasionka z Bioponu, bo w zeszłym roku nie zawiodłam się na nich 

- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Ja zamawiałam w PlantiCo i PNOSie, podoba mi się spory wybór i gramatura paczek nasion. W sklepie Legutko niestety nasionka są sypane bardzo skąpo, a cena jest zbliżona. Inne nasiona dokupuję w sklepach stacjonarnych, jak mi coś wpadnie w oko, i na aukcjach online.
Na ten rok już wszystko mam i nic nie potrzebuję, ale tak sobie mówiłam już kilka zamówień temu, więc kto wie, kto wie?
Na ten rok już wszystko mam i nic nie potrzebuję, ale tak sobie mówiłam już kilka zamówień temu, więc kto wie, kto wie?

"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- KornelkowaMama
- 50p
- Od: 29 maja 2015, o 07:40
- Kontakt:
Ja też zawsze mówię, że już wszystko mam, a jak wejdę do sklepu i widzę nasiona to idę zawsze szukać czegoś ciekawego i zwykle nie wychodzę z pustymi rękoma 
W tym roku kupiłam dużo nasion w centrum ogrodniczym u siebie w mieście (odkryłam je dopiero w czerwcu zeszłego roku), większość nasion jest z Vilmorina, pelargonie mam od Legutko.
Nasiona pomidorów i kilka sadzonek miałam w zeszłym roku z Pomidoroolandii, ale w tym roku stwierdziłam że z ceną trochę przesadzają więc kupiłam na allegro, zobaczymy co z tych mi wyrośnie
W zeszłym roku kupowałam też na stronie PNOSu, ale jak przysłali mi przeterminowane nasiona to zrezygnowałam z zakupu u nich.

W tym roku kupiłam dużo nasion w centrum ogrodniczym u siebie w mieście (odkryłam je dopiero w czerwcu zeszłego roku), większość nasion jest z Vilmorina, pelargonie mam od Legutko.
Nasiona pomidorów i kilka sadzonek miałam w zeszłym roku z Pomidoroolandii, ale w tym roku stwierdziłam że z ceną trochę przesadzają więc kupiłam na allegro, zobaczymy co z tych mi wyrośnie

W zeszłym roku kupowałam też na stronie PNOSu, ale jak przysłali mi przeterminowane nasiona to zrezygnowałam z zakupu u nich.
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
No właśnie , przeterminowane nasiona .
Na stronie Legutko jest oferta nasion z terminem
przydatności do 10.2016 r. Dobrze , że chociaż uprzedzają , że nasiona stare .

przydatności do 10.2016 r. Dobrze , że chociaż uprzedzają , że nasiona stare .
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja przez wiele lat u nich kupowałam a w zeszłym roku też byłam nie zadowolona z terminów do wysiewu na opakowaniu. Patrząc po opakowaniach to ta sama partia sprzedawała się przez 3-4 lata. Otrzymałam też sporo opakowań nasion bez jakiejkolwiek inf o terminie do wysiewu tylko z nazwą.KornelkowaMama pisze:W zeszłym roku kupowałam też na stronie PNOSu, ale jak przysłali mi przeterminowane nasiona to zrezygnowałam z zakupu u nich.
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
Ja obecnie dokupuję nasiona prawie wyłącznie w sklepach stacjonarnych -np wczoraj kupiłem Black Cherry (od Legutki)
z terminem wysiewu 12.2020r
Też nie potrafię wyjść ze sklepu z pustymi rękoma
Te obrazki na opakowaniach potrafią kusić
z terminem wysiewu 12.2020r

Też nie potrafię wyjść ze sklepu z pustymi rękoma

Te obrazki na opakowaniach potrafią kusić

Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
-
- 200p
- Od: 6 cze 2014, o 21:43
A co sądzicie o nasionach z Polanu ? W tym roku tam kupiłam i teraz zastanawiam się czy jest to dobry wybór 

-
- Od: 8 sty 2014, o 12:02
Jestem bardzo zadowolony z nasion z Polanu.Nigdy nie było problemu z kiełkowaniem,odmianowo się zgadzały.Nasiona tej firmy to podstawa sianych przeze mnie ,dokupuję tylko odmiany,których oni nie mają.Niestety z innych firm z kiełkowaniem nie jest już tak różowo.