Większość posieję po raz pierwszy na przetestowanie. W kolekcji mam 47 odmian + jeszcze kilka niezidentyfikowanych i kundli, które powtarzają cechy z roku na rok, a które po prostu się sprawdzają pod względem plenności i smaku. Z samej AWN z 2 lat mam 23 odmiany, dzięki czemu ja sam mogłem się w tym roku czymś podzielić.Behaviour pisze:docentandrzej Sporo tych odmian posadzisz : )
Ja w folii będę miał ok 20 krzaków z czego pewnie 5 serrano (super sprawdzają się w zalewie octowej) i 5 habanero (do ostrego sosu). Na pozostałe 10 krzaków posadzę może 2 jalapeno, kilka cayene i może coś innego... Się zobaczy : )
Serrano też sadzę w większej ilości (3, 4 krzaki) i pewniaka numer 1 na mojej liście czyli lemon drop. Do tego w tym roku jalapeno, padron, black hungarian, i 2 nn-ki, oraz ozdobne na rozdanie, bo zawsze ktoś chętny znajdzie się na krzaczek, zwłaszcza ten o ciemnych owocach lub liściach. Reszta po 1, 2 sztuki. W tamtym roku miałem około 80 krzaków, ale nie sadzę kwiatów więc papryki je zastępują
Behaviour te 5 krzaków habanero to jedna odmiana czy różne?