(Zdrowe)uzależnienie cz.II
Re: (Zdrowe)uzależnienie cz.II
Wow , Tomasz, kocham Cię za ten filmik Nawet, jeśli się komuś narażę trudno...
Ty szczęściarzu! Teraz rozumiem, skąd te kwitnienia. Takie okna to skarb. Nic nie ujmując opiekunowi storczyków oczywiście. Pięknie i bogato jak na ten okres.
Pomiziaj Antka od Janeczki za to cudne pozdrowienie. Chyba sprawię sobie kanarka, może on żyje w symbiozie ze storczykami i stąd taki rezultat?
Moje storczyki mają wprawdzie nowe pędy, czy też odbicia z oczek. Co z tego jednak, jak stoją jak zaczarowane lub zwyczajnie ignorując opiekunkę, zrzucają pąki jeden po drugim. Ciemno mają. Parter im nie służy. A doświetlać nie dam rady.
PS. Komu groziłeś paluszkiem? Bo widzę, że Pan B. ukarał...
Ty szczęściarzu! Teraz rozumiem, skąd te kwitnienia. Takie okna to skarb. Nic nie ujmując opiekunowi storczyków oczywiście. Pięknie i bogato jak na ten okres.
Pomiziaj Antka od Janeczki za to cudne pozdrowienie. Chyba sprawię sobie kanarka, może on żyje w symbiozie ze storczykami i stąd taki rezultat?
Moje storczyki mają wprawdzie nowe pędy, czy też odbicia z oczek. Co z tego jednak, jak stoją jak zaczarowane lub zwyczajnie ignorując opiekunkę, zrzucają pąki jeden po drugim. Ciemno mają. Parter im nie służy. A doświetlać nie dam rady.
PS. Komu groziłeś paluszkiem? Bo widzę, że Pan B. ukarał...
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- dzika
- 500p
- Od: 17 lut 2012, o 21:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pozwoliłam sobie oglądnąć filmik. Bardzo ciekawa prezentacja. Miło było poznać Twoje storczyki
Gratuluję pomysłu!!!
Zazdroszczę okna Możesz je wymontować i wysłać do mnie. Jak już przyjdzie, to mąż będzie musiał gdzieś je wstawić, a wtedy zyskam kilometr miejsca, bo u mnie storczyki rzędami stoją
Swoją drogą, jak można tyle miejsca marnować...
Gratuluję pomysłu!!!
Zazdroszczę okna Możesz je wymontować i wysłać do mnie. Jak już przyjdzie, to mąż będzie musiał gdzieś je wstawić, a wtedy zyskam kilometr miejsca, bo u mnie storczyki rzędami stoją
Swoją drogą, jak można tyle miejsca marnować...
- furious
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2010, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Aaa Kobitki, okna to jeden z plusów mieszkania w bloku, wszędzie ciasno, ale okna po całości
Ale latem to wiecie co jest, piekarnik Rolety mało dają i storczyki wyglądają jak Klapouchy Grzeją się strasznie.
PS. Janeczko, szyneczkę kroiłem
Ale latem to wiecie co jest, piekarnik Rolety mało dają i storczyki wyglądają jak Klapouchy Grzeją się strasznie.
PS. Janeczko, szyneczkę kroiłem
Jeśli chodzi o słońce, to i na wąskim oknie przypiecze. Latem muszę zestawiać rośliny z parapetów, a zimą mają deficyt światła.
Z pozdrowieniami - Janka
Tomku, ja również pozwoliłam sobie obejrzeć filmik . Super warunki dla roślin, które wspaniale się odwdzięczają. Kolorowa zima u Ciebie. A i kanarek - słooodziak . Fajnie było "gościć" u Ciebie, czuję się jak bym się wprosiła na kawę .
- furious
- Kontakt:
dzika pisze:Pozwoliłam sobie oglądnąć filmik.
No przecie po to wstawiłem żeby klikaćajania pisze:Tomku, ja również pozwoliłam sobie obejrzeć filmik
PS. Ania, następnym razem nie zapomnij o cieście
- furious
- Kontakt:
Ostatnio wykluł się Zephyr
No to w pąkach został jeszcze tylko amarantowy, ale jakiś bidny będzie :/
No to w pąkach został jeszcze tylko amarantowy, ale jakiś bidny będzie :/
Hej hej, ja bym wywaliła firankę, coby ciągle je oglądać ^^
Mi też zaczyna się kwitnienie, ale nie chce mi się fotek wstawiać , parę pączków odleciało, szkoda mi tych na Zebrze, ale ona jakaś taka niemrawa i na "wiosnę" ją przesadzę, bo pewnie coś nie tak w środku się dzieje. Jak ją rusze teraz to znowu nie zakwnitnie...
Mi też zaczyna się kwitnienie, ale nie chce mi się fotek wstawiać , parę pączków odleciało, szkoda mi tych na Zebrze, ale ona jakaś taka niemrawa i na "wiosnę" ją przesadzę, bo pewnie coś nie tak w środku się dzieje. Jak ją rusze teraz to znowu nie zakwnitnie...
Piękny Tomku, skąd to taki cudny nabytek ? Ten kolor faktycznie taki intensywny czy poddany obróbce ?
- furious
- Kontakt:
Jest taki Słoneczko było to ładnie złapał promienie
Staaaary nabytek z OBI. Później prze przypadek (też w OBI) kupiłem takiego samego i pewnie razem by teraz kwitły, ale ułamałem pęda :/
Staaaary nabytek z OBI. Później prze przypadek (też w OBI) kupiłem takiego samego i pewnie razem by teraz kwitły, ale ułamałem pęda :/
-
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jaki cudny kolor! W rzeczywistości pewnie jeszcze ładniejszy! Gratuluję i troszkę zazdroszczę
- furious
- Kontakt:
Spokojnych Świąt Forumowicze!!!
Cudna kolekcja. Co do ostatniego zdjęcia to mam identycznego albo bardzo podobnego, który jest moim pierwszym storczykiem. zakochałam się w Twoim brzoskwiniowym Phalaenopsisie będę do niego wzdychać dniami i nocami. Aszzzz wy storczykarze zarażacie i chce się więcej i więcej. Brzoskwinka dołącza do mojej listy życzeń zaraz obok Picolo Red wypatrzonego u Dzikiej pozdrawiam i życzę obfitych kwitnień
Mój storczykowy nałóg: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;