I ja tak zrobię o ile mi przetrwa zadołowana w piaskowej górce. Ale może przetrwa.Cięzko było zdobyć białą.mme33 pisze:ewoBiałą lawendę mam,ale dopiero pierwszy sezon i rosła pięknie.Na zimę ścinam tylko uschłe kwiaty, a na wiosnę obcinam nisko i się pięknie rozkrzewia.
Jolu rózyczki pienne kopczykuję ,pień owijam taką pianką do CO i na górę gałązki świerka lub jakiejkolwiek zielonej choinki i owijam całość agrowłókniną.Jak do tej pory nie przemarzły
Na dzień dzisiejszy wyglądają tak
Jeszcze nie do końca okryte,bo jest ciepło .....na razie.
Ogrodniczka z małopolski
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewo naprawdę nie spotkałaś białej lawendy?
Ja mam w okolicach ładną i dobrze zaopatrzoną szkółkę w Łapczycy,to jest w stronę Bochni i tam kupiłam wszystkie moje lawendy.Na wiosnę sama sobie też zasiałam wąskolistną lawendę i wzeszła bez problemu(nasionka miałam z jakiejś gazety )
To mój kawałek ogrodu dwa lata temu
Ja mam w okolicach ładną i dobrze zaopatrzoną szkółkę w Łapczycy,to jest w stronę Bochni i tam kupiłam wszystkie moje lawendy.Na wiosnę sama sobie też zasiałam wąskolistną lawendę i wzeszła bez problemu(nasionka miałam z jakiejś gazety )
To mój kawałek ogrodu dwa lata temu
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mme33
Witam cię serdecznie też jestem TUTAJ od niedawna ,ale czuje się jakbym była od baaaaaaaaardzo dawna .
Masz piękne róże tez bardzo je kocham .Mam też chyba z 15 ,ale wszystkie niskie .Piękny jest ten kwiatek pierwszy z lewej ,czy mogłabys mi powiedzieć co to za kwiat .Te wisterie też są piękne .Będę częściej tutaj zaglądać .
Masz piękne róże tez bardzo je kocham .Mam też chyba z 15 ,ale wszystkie niskie .Piękny jest ten kwiatek pierwszy z lewej ,czy mogłabys mi powiedzieć co to za kwiat .Te wisterie też są piękne .Będę częściej tutaj zaglądać .
Re: Mme33
Witaj Jadziu u mnieJAKUCH pisze:Witam cię serdecznie też jestem TUTAJ od niedawna ,ale czuje się jakbym była od baaaaaaaaardzo dawna .
Te fioletowe kwiatuszki to Trójsklepka
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
Ewo ten świerk był w takim stanie zakupiony Mamy go 2lata i już sporo się powiększył.Nie był przez nas formowanyEwa Janina Sadowska pisze:mme-Piękne kwiaty. A ten świerk celowo bez czubka na żywopłot formowany?
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
Tak wiem.mam taki zamiar,ale na razie podoba mi się w tej formie ;:12
Obok rośnie róża pnąca Austin i chyba nie bardzo to do siebie pasuje....
Chociaż jak sie róża rozrośnie i będzie puszczona na pergoli ,to się wszystko skomponuje
Obok rośnie róża pnąca Austin i chyba nie bardzo to do siebie pasuje....
Chociaż jak sie róża rozrośnie i będzie puszczona na pergoli ,to się wszystko skomponuje
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu