Storczyki dzikiej
Re: Storczyki dzikiej
Z wielką przyjemnością ogląda się twoje zdjęcia,storczyki wyglądają cudownie
Piękny prezencik dla córci na pewno będzie zadowolona, może odziedziczy po mamie zamiłowanie do storczyków o ile już się w niej nie obudziło
pozdrawiam Justyna
pozdrawiam Justyna
Mój storczykowy nałóg: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- duju
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W końcu się odezwałaś i pokazałaś swoje piękności. Również wszystkiego dobrego w nowym roku
Nowość z 1 zdjęcia cudowna. Philadelphia ma piękne rozgałęzienia, a że zrzuca pączki, taka pora roku chyba
Dużo się będzie działo u Ciebie. Ja zachorowałam na cymbidium, muszę mojego namówić, bo przecież niedługo są moje urodziny
Nowość z 1 zdjęcia cudowna. Philadelphia ma piękne rozgałęzienia, a że zrzuca pączki, taka pora roku chyba
Dużo się będzie działo u Ciebie. Ja zachorowałam na cymbidium, muszę mojego namówić, bo przecież niedługo są moje urodziny
Pozdrawiam - Justyna
Wszystkie są piękne, ale mnie tym razem najbardziej zauroczył ten z pomarańczową ważką
- dzika
- 500p
- Od: 17 lut 2012, o 21:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gloff
Aknit13, córka już zarażona W domu jest podział na storczyki moje i jej. W praktyce wszystkimi zajmuje się mama, ale obie z nimi rozmawiamy
Duju Philadelphia do dzisiaj straciła wszystkie pączki, niestety.
Zauważyłam też pewną rzecz. Owszem, na opadanie pączków ma wpływ brak światła, ale przede wszystkim nagła zmiana pogody. Kiedy parę dni temu w ciągu zaledwie godziny wieczorem temp na zewnątrz wzrosła z -15 prawie do 0, rano trzy storczyki miały już zżółknięte wszystkie pączki.
Do cymbidium nie mam jeszcze odwagi. Te storczyki wymagają przechłodzenia, żeby zakwitły, a ja nie mam jak zapewnić im takich warunków.
Osiemnaste zapewne
Beatko, pomarańczowa warżka również skradła moje serce. Ten storczyk potrafi kwitnąć bez zrzucania starszych kwiatów nawet 8 miesięcy.
Muszę przedstawić kogoś nowego, zanim kwiaty zwiędną.
Wczoraj poszłam do Castoramy przeglądnąć lampy sufitowe i wybrałam......
.... Phalaenopsis Chiada Stacy 'Chocolate Drop'
Ja już chyba pozostanę miłośniczką zwykłych hybrydek
Aknit13, córka już zarażona W domu jest podział na storczyki moje i jej. W praktyce wszystkimi zajmuje się mama, ale obie z nimi rozmawiamy
Duju Philadelphia do dzisiaj straciła wszystkie pączki, niestety.
Zauważyłam też pewną rzecz. Owszem, na opadanie pączków ma wpływ brak światła, ale przede wszystkim nagła zmiana pogody. Kiedy parę dni temu w ciągu zaledwie godziny wieczorem temp na zewnątrz wzrosła z -15 prawie do 0, rano trzy storczyki miały już zżółknięte wszystkie pączki.
Do cymbidium nie mam jeszcze odwagi. Te storczyki wymagają przechłodzenia, żeby zakwitły, a ja nie mam jak zapewnić im takich warunków.
duju pisze:...., bo przecież niedługo są moje urodziny
Osiemnaste zapewne
Beatko, pomarańczowa warżka również skradła moje serce. Ten storczyk potrafi kwitnąć bez zrzucania starszych kwiatów nawet 8 miesięcy.
Muszę przedstawić kogoś nowego, zanim kwiaty zwiędną.
Wczoraj poszłam do Castoramy przeglądnąć lampy sufitowe i wybrałam......
.... Phalaenopsis Chiada Stacy 'Chocolate Drop'
Ja już chyba pozostanę miłośniczką zwykłych hybrydek
Aniu, Twoje prezentacje zachwycają mnie niezmiennie. Już nawet nie potrafię wybrać co podoba mi się najbardziej, bo wszystkie są piękne.
Co do miłości do h ybrydek, trafiłaś w samo sedno, ja po wielu fascynacjach wszelkimi botanikami też wracam do hybryd, choć perełki w kolekcji są mile widziane .
Fajnie, ze jesteś i pokazujesz co na Twoich parapetach się dzieje .
Co do miłości do h ybrydek, trafiłaś w samo sedno, ja po wielu fascynacjach wszelkimi botanikami też wracam do hybryd, choć perełki w kolekcji są mile widziane .
Fajnie, ze jesteś i pokazujesz co na Twoich parapetach się dzieje .
Aneczko, choć sporadycznie ostatnio czytam forum, to są takie wątki, obok których nie mogę przejść obojętnie. To dotyczy też Twoich wpisów i fotek. Twoje fotografie są wyjątkowe, więc podczas odwiedzin wrażenia wzrokowe gwarantowane
Ja nigdy nie pokusiłam się o zakup botaników, gdyż miałam wątpliwości, czy byłabym w stanie zapewnić im odpowiednie warunki. Pewnie trochę wynika to z mojego lenistwa Nie powiem, że mnie nie kusiły... Po kilku latach śledzenia forum, doszłam do wniosku, że hybrydy też są piękne i w zupełności mi wystarczą. Nawet już nie uganiam się za nowościami. Oby tylko chętnie zakwitały ponownie.
Ja nigdy nie pokusiłam się o zakup botaników, gdyż miałam wątpliwości, czy byłabym w stanie zapewnić im odpowiednie warunki. Pewnie trochę wynika to z mojego lenistwa Nie powiem, że mnie nie kusiły... Po kilku latach śledzenia forum, doszłam do wniosku, że hybrydy też są piękne i w zupełności mi wystarczą. Nawet już nie uganiam się za nowościami. Oby tylko chętnie zakwitały ponownie.
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Cudna zdobycz ja też chcę taką lampę hihi
Mój storczykowy nałóg: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 8 cze 2016, o 22:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam! Czekam z niecierpliwością na Twoje kwitnienie Bronze Maiden. Moja aktualnie zbiera siły i jest na rehabilitacji.
Właśnie udało mi się, w końcu!!!, zostać dumną posiadaczą Phal. carribean sunset x minus.
Jedna, przemiła pani z Orchid4U przestrzegła mnie, że wszystkie "x minus" lubią przesadzać z kwitnieniem. Trzeba uważać i nie dać się mu zakwitnąć na śmierć.
Pozdrawiam,
Właśnie udało mi się, w końcu!!!, zostać dumną posiadaczą Phal. carribean sunset x minus.
Jedna, przemiła pani z Orchid4U przestrzegła mnie, że wszystkie "x minus" lubią przesadzać z kwitnieniem. Trzeba uważać i nie dać się mu zakwitnąć na śmierć.
Pozdrawiam,
Klaudina
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Pięknie kolorowo u Ciebie tyle pączków jeszcze masz będzie piękne
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 8 cze 2016, o 22:48
Aniu,
Daj znać proszę czy odebrałaś maila. Niestety jestem tu za krótko i nie mogę wysyłać PW ?
Daj znać proszę czy odebrałaś maila. Niestety jestem tu za krótko i nie mogę wysyłać PW ?
Klaudina
Twoje kwitnienia zapierają dech w piersiach,chyba muszę je pokazać moim leniuchom
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki