Tulapowisko
Re: Tulapowisko
Małgosiu, troszkę rośnie ale więcej dopiero będzie posadzonych
Rośnie kilka róż, klon ciemny, porzeczki, klon ten drugi będzie przesadzony, dużo na rombowej rośnie.
Wyszło ładnie, bo najładniejsze zdjęcia brałem
Żurawki ogólnie dobrze zimują, o ile nie są to takie nowe, delikatne odmiany.
Bea, przeznaczenie
A może nawet i tym się zajmować będę! Jak nie jako praca to na boku będę dorabiać
Jest szansa, że skończę robiąc kilka różnych zawodów-hobby bez licencji
Żurawki do wszystkiego pasują i wszystko im pasuj,e dlatego je lubię
Ewelino,mam na tej dużej rabacie obwódkę z odmiany chyba Zipper na zmianę z miodunką. Zobaczymy, ale gdzieś widziałem z jednokolorowych żurawek i efekt powalający!
Mati, ja o tobie niestety też nie
U mnie ciągła zmiana na każdym poziomie, daj mi tydzień a będzie inaczej
Co się ilości zdjęć tyczy-oczywiście,że nie! Tym bardziej, że tylko Ty narzekasz a rzadko jesteś
Zaaferowany jestem w tym tygodniu, więc mnie nie ma dużo. Oceny, jeszcze szybko poduczyć się polskiego, przyjechał japoński, akcja lilie na 4 osoby, konkurs z trzech języków w 3 osoby i gra komputerowa, która mnie uzależniła jak żadna nigdy, nie zanosi się na zmianę a mi to wcale nie przeszkadza
Także patrzcie, co wyprawiają ptaki. Nasypałem pełną tacę.
A dzwonek 2 dni powisiał.
Zachód
Nasionka. Niesotro bo niesotro, ale potem i tak je wypiszę, bo będę wypytywać, jaki to urok na nie rzucić, żeby wyrosły
A dzisiaj rano- szadź, mgła, księżyc, śnieg, ciepłe zimno i bajka! A potem byłem na łące i chodziłem we mgle i było super
Idźcie na spacer jak będzie duży minus i dotknijcie drzewa. Będzie ciepłe. Żyje
Rośnie kilka róż, klon ciemny, porzeczki, klon ten drugi będzie przesadzony, dużo na rombowej rośnie.
Wyszło ładnie, bo najładniejsze zdjęcia brałem
Żurawki ogólnie dobrze zimują, o ile nie są to takie nowe, delikatne odmiany.
Bea, przeznaczenie
A może nawet i tym się zajmować będę! Jak nie jako praca to na boku będę dorabiać
Jest szansa, że skończę robiąc kilka różnych zawodów-hobby bez licencji
Żurawki do wszystkiego pasują i wszystko im pasuj,e dlatego je lubię
Ewelino,mam na tej dużej rabacie obwódkę z odmiany chyba Zipper na zmianę z miodunką. Zobaczymy, ale gdzieś widziałem z jednokolorowych żurawek i efekt powalający!
Mati, ja o tobie niestety też nie
U mnie ciągła zmiana na każdym poziomie, daj mi tydzień a będzie inaczej
Co się ilości zdjęć tyczy-oczywiście,że nie! Tym bardziej, że tylko Ty narzekasz a rzadko jesteś
Zaaferowany jestem w tym tygodniu, więc mnie nie ma dużo. Oceny, jeszcze szybko poduczyć się polskiego, przyjechał japoński, akcja lilie na 4 osoby, konkurs z trzech języków w 3 osoby i gra komputerowa, która mnie uzależniła jak żadna nigdy, nie zanosi się na zmianę a mi to wcale nie przeszkadza
Także patrzcie, co wyprawiają ptaki. Nasypałem pełną tacę.
A dzwonek 2 dni powisiał.
Zachód
Nasionka. Niesotro bo niesotro, ale potem i tak je wypiszę, bo będę wypytywać, jaki to urok na nie rzucić, żeby wyrosły
A dzisiaj rano- szadź, mgła, księżyc, śnieg, ciepłe zimno i bajka! A potem byłem na łące i chodziłem we mgle i było super
Idźcie na spacer jak będzie duży minus i dotknijcie drzewa. Będzie ciepłe. Żyje
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hokus-pokus, hyc do ziemi
Ja już podpowiem, że ten orlik dobrze przechłodzić, jak nie, to może wschodzić i miesiąc. Wtedy się nie zrażaj i nie wyrzucaj, tylko daj mu czas
Ale pierzaki mają wyżerkę
Ja już podpowiem, że ten orlik dobrze przechłodzić, jak nie, to może wschodzić i miesiąc. Wtedy się nie zrażaj i nie wyrzucaj, tylko daj mu czas
Ale pierzaki mają wyżerkę
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Hah
Akurat co do orlików to mam doświadczenie-zawsze sieję sam, pozwalam się też wysiać samoczynnie. Tak samo ostróżki. Reszta samoczynnie się wysiewa. Nagietki już z ogródka wyszły I nie wiem, czy dobrze widziałem, ale na polu 200m dalej wyrosły chyba szarłaty. Zielsko to raczej nie było, bo trzy sztuki w jednym tylko miejscu
Dzięcioły też przylatują. A to wszystko wybredne-teraz już kukurydzy nie ma a ziarka zostały.
Akurat co do orlików to mam doświadczenie-zawsze sieję sam, pozwalam się też wysiać samoczynnie. Tak samo ostróżki. Reszta samoczynnie się wysiewa. Nagietki już z ogródka wyszły I nie wiem, czy dobrze widziałem, ale na polu 200m dalej wyrosły chyba szarłaty. Zielsko to raczej nie było, bo trzy sztuki w jednym tylko miejscu
Dzięcioły też przylatują. A to wszystko wybredne-teraz już kukurydzy nie ma a ziarka zostały.
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A czemu niestety?
Kurcze świetne widoki może ja się pochwale u siebie kilkoma ale niezbyt specjalne bo drzewo zasłania a jak stary ogródek?
Kurcze świetne widoki może ja się pochwale u siebie kilkoma ale niezbyt specjalne bo drzewo zasłania a jak stary ogródek?
Bo będę miał więcej do czytania i pisania
W starym ogródki stare lilie, zapodziane inne cebulki, ,dziewanny, podkladka roży baardzo ekspansywna, truskawki. Będzie gdzie posadzić arbuzy i dynie
W starym ogródki stare lilie, zapodziane inne cebulki, ,dziewanny, podkladka roży baardzo ekspansywna, truskawki. Będzie gdzie posadzić arbuzy i dynie
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Mati. Bardzo ładne zdjęcie zachodu a nasion masz całe mnóstwo . Aż dziwne , że chce Ci się to siać . Podziwiam Twój zapał . Pozdrawiam .
Wybrałem się na poszukiwanie wiosny-znalazłem. I bałwana w końcu ulepiłem.
Uwielbiam takie drogi. Uwielbiam. Bardzo. No kocham
Powody są chyba dwa.
Albo trzy.
Pięknie podkreślają dęby i inne drzewa.
Można się na nich poślizgać, przewrócić lub przejrzeć.
I jak takie są to potem już zimy nie ma
Gdyby tutaj nie parkowali to bym zrobił wymarzoną rabatę roślin lubiących stanowiska podmokłe. Zawsze tu woda stoi. Latem w tej wysokiej trawie jak stoi woda można się nogami popluskać
Jak będę zdesperowany to pod bujaczką założę.
Wiosna... No u mnie już jest. To znaczy-już od listopada. Ładnie, co nie?
Powiedzcie dzwonkom zima, to was wyśmieją. Zimozielone!
Drzewka też ładne są. Załatwię sobie tą wierzbę. W ogóle wpadłem na pomysł, że zamiast czekać na napływ gotówki w kwietniu to ogłoszę, że takie prezenty chcę, i dostanę szybciej
Migdałki mają pąki. Hurra!!
I bałwan. Wiecie, że lubię oryginalność w każdej formie.
Czekam, aż ktoś krzyknie, że ktoś przez okno się gapi
Uwielbiam takie drogi. Uwielbiam. Bardzo. No kocham
Powody są chyba dwa.
Albo trzy.
Pięknie podkreślają dęby i inne drzewa.
Można się na nich poślizgać, przewrócić lub przejrzeć.
I jak takie są to potem już zimy nie ma
Gdyby tutaj nie parkowali to bym zrobił wymarzoną rabatę roślin lubiących stanowiska podmokłe. Zawsze tu woda stoi. Latem w tej wysokiej trawie jak stoi woda można się nogami popluskać
Jak będę zdesperowany to pod bujaczką założę.
Wiosna... No u mnie już jest. To znaczy-już od listopada. Ładnie, co nie?
Powiedzcie dzwonkom zima, to was wyśmieją. Zimozielone!
Drzewka też ładne są. Załatwię sobie tą wierzbę. W ogóle wpadłem na pomysł, że zamiast czekać na napływ gotówki w kwietniu to ogłoszę, że takie prezenty chcę, i dostanę szybciej
Migdałki mają pąki. Hurra!!
I bałwan. Wiecie, że lubię oryginalność w każdej formie.
Czekam, aż ktoś krzyknie, że ktoś przez okno się gapi
- Malvy
- 500p
- Od: 10 lut 2015, o 19:39
Bałwan jest przecudny, po prostu pierwsza klasa
Patrząc a Twoje foty można uwierzyć, że natura już się szykuje do wiosny całą mocą
Patrząc a Twoje foty można uwierzyć, że natura już się szykuje do wiosny całą mocą
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Bałwan po zaawansowanej kuracji odchudzającej
A zima u Ciebie zrobiła sobie mały urlop, bo nie wierzę, że już odpuściła. U mnie w ogrodzie wszystko jeszcze pod śniegiem, ale w mieście śniegu nie ma.
A zima u Ciebie zrobiła sobie mały urlop, bo nie wierzę, że już odpuściła. U mnie w ogrodzie wszystko jeszcze pod śniegiem, ale w mieście śniegu nie ma.
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Mati - peryskopowy bałwanek - po prostu rozbawił mnie na całego - no super pomysł i super wykonanie!
A na te nasionka to po prostu rzuć urok ...... swój, osobisty
A na te nasionka to po prostu rzuć urok ...... swój, osobisty
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Mati bałwan na sto dwa. Taki z łabędzią szyją... Piękny...