Mało miejsc, dużo chciejstw - kwintesencja mojego ogrodu ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mało miejsc, dużo chciejstw - kwintesencja mojego ogrodu ;)

Post »

Aniu - to cudeńko http://img2.garnek.pl/a.garnek.pl/032/4 ... 238313.jpg i na zdjęciu ślicznie się prezentuje. ;:303
Tym bardziej, że całkowicie samodzielnie wykonane ;:180
U mnie pogoda rzeczywiście nie na te święta - jest ponad 8 stopni na plusie. Ale najważniejsze, ze już tak nie wieje bardzo jak wczoraj no i nawet deszcz już nie pada. ;:3
Wszystkiego dobrego!
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Witajcie po Świętach ;:4 (uściski indywidualne dla nowego Gościa - Natalii ;:168 ) :wit

Na Pomorzu wieje tak, że po nocach spać nie można... :? Okropna pogoda, okropna aura i ponure widoki wokół... Ale ! Niedługo Nowy Rok, czyli do wiosny coraz coraz bliżej :tan

W ogóle nie wiem co o tym mysleć, ale moje lilaki i borówka amerykańska mają pąki... pod koniec grudnia :shock: I co będzie z różami po tak ciepłej zimie? ;:202
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Aniu

U nas na mazowszu tez wieje, sporo rzeczy się w nocy poprzewracało na podwórku.

U mnie wychodza tulipany, chociaż od kilku lat, to norma, że tak wczesnie wychodzą.
Najgorsze, że teraz idzie mróz, a przed nami jeszcze przecież i styczeń i luty, więc może być mroźnie. No, ale co się dziwić, jak wczoraj było 10 stopni na plusie, to rośliny zgłupiały :? Oby im to nie zaszkodziło.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pąki na lilakach i borówkach to norma, one tak mają., mróz im nie zaszkodzi.
Myślę, że z różami nic nie będzie - o ile nie przyjdzie gwałtowne ochłodzenie do np. (-)20.
Na szczęście wegetacja jeszcze nie ruszyła, a wielkich mrozów nie ma w prognozach.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Wszystkiego dobrego :wit
U mnie ruszył czarny bez Eve, dzisiaj zauważyłam u niego młode rozwinięte już listki. Mam nadzieję, że da radę bez szwanku przetrzymać do końca tę zimę.
Liczę Aniu na to, że nasze róże będą pięknie kwitły, bez względu jaka to będzie ta zima :tan
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu zimy nietypowe, to i rośliny inaczej się zachowują. ;:108 U nas prognozują na 6-7 stycznia ponad dwadzieścia stopni mrozu. ;:202 Róże zamierzam jutro okryć. Dobrych, spokojnych dni w tym roku. ;:196
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu samych pięknych dni w Nowym Roku i udanego sezonu ogrodowego! Obrazek
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu ja również dołączam się do życzeń, niech ten rok będzie wspaniały ;:215
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

Witajcie :wit

Dziękuję za noworoczne życzenia i również Wam życzę zdrowia, pomyslnosci i samych sukcesów w Nowym Roku ;:168

I przepraszam, że tak ostatnio zaniedbuje forum, ale po dwuletniej przerwie i pobycie w domu z naszym Maluszkiem, wróciłam do pracy i musze wskoczyć w nowe tryby ;:224

A poza tym chyba wszyscy jesteśmy trochę w ogrodowym półśnie zimowym... :lol: Chociaz jak dziś zobaczyłam piękne promienie wpadające przez okno, wydawało mi sie jakbym prawie, prawie gdzieś tam, jak przez mgłę widziała wiosnę ;:306

Ściskam ;:4
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Cześć Aniu ;:196 dużo dobrego w Nowym Roku Ci życzę.
Masz bardzo dobre podejście w temacie planowania ogrodu. Konsekwencja jest bardzo ważna :D
Nie spiesz się z nową rabatą różaną, do jesieni zdążysz wszystko dokładnie przemyśleć i wybrać.
Róże kupowane wiosną w doniczkach muszą być z dobrego źródła, bo na te z OBI szkoda pieniędzy.
Masz piękne powojniki ;:180 Błękitnego Anioła też mam i bardzo go sobie chwalę. On powtarza kwitnienie, ale
po pierwszym kwitnieniu musisz go umiejętnie ściąć.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Oj, po części współczuję powrotu do pracy.
Mnie sie całkiem nieźle siedziało w domu
Ale między ludźmi zawsze weselej.
A i bardziej tęskni się do maluszka, więc wytrzymuje się lepiej jego psoty
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu spokojnej pracy. ;:168 Do wiosny zdążysz się wdrożyć, a potem pewnie ogród zapełni każdą wolną chwilę. :)
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

Witajcie! Za oknem pięknie, ja tam już czuję wiosnę :D Gorzej, że moje cebulowce tez ją poczuły i to już w grudniu... Powyłaziły mi krokusy i szafirki, to pół biedy, ale też hiacynty, narcyzy i pierwsze łebki tulipanów... ;:185 Kiepsko to widzę, pomarzną ;:145 Zrobiłam wczoraj zdjęcia, pokażę Wam następnym razem.

Maju, tez juz sobie zaplanowałam, że podzielę na dwa sezony tegoroczne sadzenie róż. Po pierwsze, to da mi własny pogląd na różnicę między sadzeniem jesiennym i wiosennym. Po drugie, będzie mniej pracy na raz, a po trzecie, finansowo łatwiej przejdzie rozciągnąć to w czasie :wink: Same plusy dodatnie, żadnych ujemnych :wink:
Wiosenne zamówienie już klepnięte ;:215

Małgosiu, to prawda, jak miało sie Maleństwo bez przerwy na co dzień, to nagle zaczyna bardzo brakować. Ale z drugiej strony, po takiej przerwie, praca i powrót do ludzi ze starszej kategorii wiekowej jest całkiem miłą odmianą :wink:

Soniu, juz nie mogę się doczekać wiosny, jak my wszyscy. Juz mi pracuje wyobraźnia i widze, to moja miesiącami planowaną rabatę ;:131 Zresztą Maluszek tez chciałby juz pobiegac bez kombinezonu i porobić babki w piaskownicy. Mam tylko nadzieję, że ostra zima juz nie wróci i te moje poprzebijane cebulowce przetrwają ;:218

Ściskam wszystkich ciepło i byle do wiosny! ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”