Ogród ciągle w budowie 2016
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród ciągle w budowie 2016
Zaglądam tu do Ciebie i obserwuję to daliowe szaleństwo i właśnie clem mi uświadomiła, że idziesz alfabetyczne Znaczy czeka nas piękna zima z mnóstwem dalii!
Kasiu, jeśli Twój ogród jest ciągle w budowie, jak to deklarujesz w tytule, to ile jeszcze planujesz dosadzić tych pięknotek?
Podziwiam pasję!
Kasiu, jeśli Twój ogród jest ciągle w budowie, jak to deklarujesz w tytule, to ile jeszcze planujesz dosadzić tych pięknotek?
Podziwiam pasję!
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Kasiu Junkyard Dog śliczna. Podziwiam, że zapamiętujesz nazwy wszystkich dalii.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Kasiu "daliowy alfabet " wyjątkowo przypadł mi do gustu bo miłość do dalii odziedziczyłam w genach. Odmiana Hawaii urodziwa choć osobiście w ogrodzie wolę mniej różnobarwne ale na zdjęciach i owszem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalie niesamowite, cudnie ,że możemy je oglądać teraz i udawać ,że za oknem ciepło
Chyba dopada mnie zimowa niemoc... Trzeba więc kilka ładnych zdjęć wrzucić
Dzisiaj odpowiem komunalnie Widzę, ze najbardziej z ostatnich przypadła do serca Inca. Słusznie, bo panna śliczna, a przy tym wytrzymała - trochę ją zaniedbałam i inne kwiatki ją zarosły, a mimo to trzymała się dzielnie. Na dodatek zakwitła jako pierwsza i kwitła nieprzerwanie do mrozów.
Na drugim miejscu wylądował Junkyard Dog - dla mnie akurat stoi wyżej w rankingu od Inci Zdecydowanie robi większe wrażenie, ale też jest od niej dużo większy i okazalszy
Anido może te bulwki z sadzonek nie zdążyły zmagazynować wszystkich składników odżywczych na zimę. Pewnie to też kwestia ilości zmagazynowanej wody.
Małgosiu alfabet daliowy już na forum jest http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=31&t=59345 Ja niestety na każdą literkę nie mam... brakuje mi na literę Ł - nawet nie wiem czy taka jest, na literę U - a jest jedna taka, którą bym bardzo chciała, oraz na literę X. Na pozostałe literki mam
Aga kilka mam już zamówionych A dużo więcej niż kilka jeszcze do wiosny zamówię póki jest miejsce będą nowości
Krysiu Hawaii na żywo w ogóle nie jest wyzywająca. Mimo zestawienia kilku kolorów wszystko ładnie współgra.
To teraz trochę letniego ciepełka
Kasasagi - średniej wielkości krzaczek i średniej wielkości pompon. Ale za to piękne zestawienie żółtego i pomarańczowego.
Lake Carey - średniej wielkości dalia, która pojawiła sie u mnie przez pomyłkę zamiast upragnionego Lake Ontario. Ale jest subtelna i bardzo wdzięczna.
Little Scottie - krzaczek spory, za to kwiatki malutkie. Dodałam do bukietu na Marii i wszystkie kobitki na imprezie sprawdzały czy to sztuczne i nadziwić się nie mogły, że takie fajne pomponiki urosły.
Magically Dun - kolejna "świetlista" dalia o średniej wielkości kwiatach i dość wysokim krzaku.
Dzisiaj odpowiem komunalnie Widzę, ze najbardziej z ostatnich przypadła do serca Inca. Słusznie, bo panna śliczna, a przy tym wytrzymała - trochę ją zaniedbałam i inne kwiatki ją zarosły, a mimo to trzymała się dzielnie. Na dodatek zakwitła jako pierwsza i kwitła nieprzerwanie do mrozów.
Na drugim miejscu wylądował Junkyard Dog - dla mnie akurat stoi wyżej w rankingu od Inci Zdecydowanie robi większe wrażenie, ale też jest od niej dużo większy i okazalszy
Anido może te bulwki z sadzonek nie zdążyły zmagazynować wszystkich składników odżywczych na zimę. Pewnie to też kwestia ilości zmagazynowanej wody.
Małgosiu alfabet daliowy już na forum jest http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=31&t=59345 Ja niestety na każdą literkę nie mam... brakuje mi na literę Ł - nawet nie wiem czy taka jest, na literę U - a jest jedna taka, którą bym bardzo chciała, oraz na literę X. Na pozostałe literki mam
Aga kilka mam już zamówionych A dużo więcej niż kilka jeszcze do wiosny zamówię póki jest miejsce będą nowości
Krysiu Hawaii na żywo w ogóle nie jest wyzywająca. Mimo zestawienia kilku kolorów wszystko ładnie współgra.
To teraz trochę letniego ciepełka
Kasasagi - średniej wielkości krzaczek i średniej wielkości pompon. Ale za to piękne zestawienie żółtego i pomarańczowego.
Lake Carey - średniej wielkości dalia, która pojawiła sie u mnie przez pomyłkę zamiast upragnionego Lake Ontario. Ale jest subtelna i bardzo wdzięczna.
Little Scottie - krzaczek spory, za to kwiatki malutkie. Dodałam do bukietu na Marii i wszystkie kobitki na imprezie sprawdzały czy to sztuczne i nadziwić się nie mogły, że takie fajne pomponiki urosły.
Magically Dun - kolejna "świetlista" dalia o średniej wielkości kwiatach i dość wysokim krzaku.
- Malvy
- 500p
- Od: 10 lut 2015, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niektóre z nich są niesamowite Little Scottie na drugiej focie wygląda jak ręcznie robiona z papieru, jest idealnie okrągła
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
O tak Kasiu koniecznie wrzucaj to i nas obudzisz, ja coś niebezpiecznie chodzę po wątkach z daliami
Jak byłam dzieckiem to zrywałyśmy takie dalie sąsiadkom i robiłyśmy sobie z nich poduszki w domkach dla lalek
Jak byłam dzieckiem to zrywałyśmy takie dalie sąsiadkom i robiłyśmy sobie z nich poduszki w domkach dla lalek
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Kasia ja już jedną dalię mam. Boję się tylko, że nie przetrwa zimy w garażu
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Kasiu to prawda,że niektóre kwiaty w realu całkiem inaczej wyglądają niż na zdjęciach. Czasami kilka razy podchodzę do sesji i żadne ze zdjęć mi nie przypada do gustu ... cóż albo mam za duże wymagania albo za słaby aparat...
Przez wiele lat gdy rosło u mnie kilkadziesiąt odmian nie gustowałam w kulistych ani pomponowych i takich nie miałam... Od 2 lat chodzi za mną chęć stworzenia małej rabaty z kilkoma ciekawie dobranymi kolorystycznie daliami o kwiatach w takim kształcie jak Little Scottie, Sylvia, Junona itd
Lake Carey - kwiat dekoracyjny ale tez by uszła w tym towarzystwie - urzeka subtelnością koloru.
Przez wiele lat gdy rosło u mnie kilkadziesiąt odmian nie gustowałam w kulistych ani pomponowych i takich nie miałam... Od 2 lat chodzi za mną chęć stworzenia małej rabaty z kilkoma ciekawie dobranymi kolorystycznie daliami o kwiatach w takim kształcie jak Little Scottie, Sylvia, Junona itd
Lake Carey - kwiat dekoracyjny ale tez by uszła w tym towarzystwie - urzeka subtelnością koloru.
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Niewiele ci w takim razie brakuje Ja nie dość, że mam jedną, to jeszcze bez nazwy
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Podziwiam ogrodników, którzy sadzą dalie. Ja jednak jestem zbyt leniwa.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Kasiu, niemoc zimowa już za Tobą, mam nadzieję.
Mnie opuściła dość szybko, a baśniowe widoczki dały mi porządnego kopa energetycznego. Aż chce się żyć!
Mnie opuściła dość szybko, a baśniowe widoczki dały mi porządnego kopa energetycznego. Aż chce się żyć!
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ja myślę, że Little Scottie to ma charakter podobny do Golden Scepter. Pewnie też ładnie karpy przyrastają?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- Od: 13 gru 2009, o 15:40
Mam to samo, zawsze sobie wmawiam , że nie mam zbytnio gdzie ich przechować, ale pewnie jakbym się uparł to jakoś by się dało. Co prawda mam chyba 5 różnych odmian, ale patrząc na tu prezentowane to nie ma się czym chwalić.Pashmina pisze:Podziwiam ogrodników, którzy sadzą dalie. Ja jednak jestem zbyt leniwa.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Kasiu... dalioza, różoza, lilioza i jeszcze wiele innych by się znalazło, ale jak tu chorować na tyle chorób. Ale te kuleczki są tak słodkie, że trudno im się oprzeć
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa